Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Pla de 10 punts de Lampedusa

COMPARTIR:

publicat

on

Atesa la situació que s'està desenvolupant a Lampedusa, i tot i reconèixer la pressió creixent al llarg de les diferents rutes migratòries, el president de la Comissió Europea, von der Leyen (A la foto) va establir el següent conjunt d'accions immediates que s'han d'exercir en el ple respecte dels drets fonamentals i les obligacions internacionals:

  1. Reforçar el suport a Itàlia per l'Agència d'Asil de la Unió Europea (EUAA) i la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes (Frontex) per gestionar l'elevat nombre de migrants per garantir el registre de les arribades, la presa d'empremtes dactilars, la consulta i la derivació a les autoritats competents.
  2. Donar suport al trasllat de persones fora de Lampedusa, inclòs a altres Estats membres que utilitzen el mecanisme de solidaritat voluntària i amb especial atenció als menors i dones no acompanyats.
  3. Augmentar els retorns fent una difusió renovada i concertada als principals països d'origen dels nouvinguts, a saber, Guinea, Costa d'Ivori, Senegal i Burkina Faso per millorar la cooperació i facilitar la readmissió; i augmentar el suport de Frontex, fins i tot pel que fa a la formació i la creació de capacitats, per garantir la ràpida implementació dels retorns.
  4. Donar suport a la prevenció de sortides mitjançant l'establiment d'associacions operatives en matèria de lluita contra el contraban amb els països d'origen i trànsit.. Això inclou la possibilitat d'un acord de treball entre Tunísia i Frontex, i un grup de treball de coordinació a Europol per centrar-se en la lluita contra el contraban al llarg de la ruta cap a Tunísia i cap a Lampedusa. 
  5. Reforçar la vigilància fronterera vigilància marítima i aèria, fins i tot a través de Frontex, i explorar opcions per ampliar les missions navals al Mediterrani. A més, accelerarem el subministrament d'equips i augmentarem la formació dels guàrdies costaners tunisians i altres autoritats policials. 
  6. Prendre mesures per limitar l'ús de vaixells no navegables i prendre mesures contra les cadenes de subministrament i la logística dels contrabandistes; i vetllar per la inhabilitació de les embarcacions i els vaixells lleugers recuperats. 
  7. Augmentar el suport de l'EUAA aplicar procediments ràpids de frontera i accelerats, inclòs l'ús del concepte de país d'origen segur, rebutjar les sol·licituds com a manifestament infundades, emetre prohibicions d'entrada i registrar-les al Sistema d'Informació de Schengen (SIS).
  8. Augmentar les campanyes de conscienciació i comunicació per desincentivar les travessies pel Mediterrani, mentre continuar treballant per oferir alternatives com l'admissió humanitària i les vies legals.
  9. Reforçar la cooperació amb l'ACNUR i l'OIM adoptar un enfocament integral basat en la ruta per garantir la protecció al llarg de la ruta i augmentar el retorn voluntari assistit des dels països de trànsit.
  10.  Implementar el memoràndum d'entesa UE-TU (MoU) i prioritzar accions d'impacte immediat per abordar la situació actual i accelerar la contractació de nous projectes en el marc del MoU.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències