Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova un pla polonès de 44.7 milions d'euros per donar suport als productors de blat de moro en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat un pla polonès d'aproximadament 44.7 milions d'euros (200 milions de PLN) per donar suport al sector de la producció de blat de moro en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal de crisi i transició, aprovat per la Comissió el dia 9 March 2023 donar suport a mesures en sectors clau per accelerar la transició verda i reduir la dependència dels combustibles. El nou Marc modifica i perllonga en part el Marc de crisi temporal, adoptat el 23 March 2022 per permetre als estats membres donar suport a l'economia en el context de la crisi geopolítica actual, ja modificada 20 juliol 2022 i en 28 octubre 2022.

En el marc del règim, l'ajuda consistirà en quantitats limitades d’ajuda en la forma d' subvencions directes. L'objectiu de la mesura és donar suport als productors agrícoles que, l'any 2022 o 2023, almenys una vegada no van rebre pagaments pel blat de moro venut a entitats compradores i comercialitzadores de cereals, i que corren el risc de perdre liquiditat financera a causa de les dificultats del sector agrícola. mercat provocat per la crisi actual.

La Comissió va constatar que el esquema polonès s'ajusta a les condicions establertes en el Marc de Crisi Temporal. En particular, l'ajuda (i) no superarà els 250,000 € per beneficiari; i (ii) s'atorgaran com a màxim el 31 de desembre de 2023.

La Comissió va concloure que el règim és necessari, adequat i proporcionat per solucionar una pertorbació greu en l'economia d'un estat membre, d'acord amb Article 107, apartat 3, lletra b), TFUE i les condicions establertes al Marc temporal de crisi i transició. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Es pot trobar més informació sobre el marc temporal de crisi i transició i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la guerra de Rússia contra Ucraïna i fomentar la transició cap a una economia net zero. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.109217 del document Registre d'ajudes estatals sobre la competència de la Comissió un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències