Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

InvestEU: Finançament de fins a 1.7 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions per construir noves centrals solars a Espanya, Itàlia i Portugal

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Banc Europeu d'Inversions ha aprovat un finançament marc de fins a 1.7 milions d'euros per a Solaria per donar suport a la construcció d'unes 120 centrals fotovoltaiques ubicades majoritàriament a Espanya, així com a Itàlia i Portugal. El projecte compta amb el suport del programa InvestEU.

Les centrals fotovoltaiques tindran una capacitat total de aproximadament 5.6 GW i produirà uns 9.29 TWh anuals estimats. Es preveu que les centrals elèctriques entrin en funcionament a finals de 2028. Aquesta operació donarà suport a l'assoliment dels objectius polítics de la UE en virtut del Acord Verd Europeu i la Pla REPowerEU proporcionant electricitat equivalent a la demanda mitjana anual d'aproximadament 2.5 milions de llars i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en uns 3 milions de tones de CO2 un any. Més d'un terç de la capacitat instal·lada es situarà en regions menys desenvolupades. Es tracta de regions que tenen un PIB per càpita inferior al 75% de la mitjana de la UE. El projecte augmentarà significativament l'ocupació a les zones on es construiran les plantes, creant uns 11,100 llocs de treball a l'any durant la fase de construcció, segons estimacions del BEI.

L'operació té una estructura de project finance a llarg termini que implica la signatura de diversos préstecs, als quals les entitats financeres podran participar en el marc del finançament. El s'ha signat el primer préstec en aquest marc de finançament per un import total de 278 milions d'euros per a la construcció de centrals fotovoltaiques amb una capacitat total d'aproximadament 1.08 GW.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest important acord és una gran demostració de la capacitat d'InvestEU per donar suport de manera significativa a la transició d'Europa cap a la neutralitat climàtica i la independència energètica. Posarà a disposició fins a 1.7 milions d'euros de finançament per a noves centrals fotovoltaiques a Espanya, Itàlia i Portugal. Aquesta és una bona notícia tant per al clima com per a la nostra economia: no només ajudarà a alimentar milions de llars amb energia neta, sinó que també crearà milers de llocs de treball en la fase de construcció a les regions corresponents”.

El Programa InvestEU proporciona a la UE finançament a llarg termini aprofitant fons públics i privats per donar suport a les prioritats polítiques de la UE. Com a part del programa, el Fons InvestEU s'implementa a través de socis financers que invertiran en projectes amb la garantia pressupostària de la UE i mobilitzaran, per tant, almenys 372 milions d'euros en inversió addicional. 

Un comunicat de premsa està disponible online.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències