Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Abans de la Cimera de Granada, la Comissió fa un balanç dels assoliments i identifica àrees d'actuació per construir una Europa més resilient, competitiva i sostenible.

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

En una comunicació adoptada el 27 de setembre, la Comissió aporta una contribució al proper debat dels líders a Granada sobre l'enfocament futur de l'autonomia estratègica oberta de la UE i sobre els objectius polítics prioritaris per a la UE en els propers anys. Fa un balanç dels èxits i dels reptes restants per construir una economia més resistent, competitiva i sostenible, per protegir els ciutadans de la UE i per garantir-ne el benestar. Això segueix el Declaració de Versalles adoptada pels líders de la UE l'11 de març de 2022.

La Comunicació assenyala àrees específiques on calen més esforços, com ara la construcció d'un mercat únic més innovador i interconnectat, la preservació de la cohesió interna, el foment d'aliances amb socis internacionals i la construcció de la capacitat de la UE com a proveïdor de seguretat per als seus ciutadans i la regió. La UE ha de continuar treballant per reduir els riscos i reforçar la seva base econòmica i industrial alhora que protegeix la seva seguretat econòmica i el seu model social únic.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Europa ha reaccionat de manera decisiva davant un entorn geopolític i econòmic que canvia ràpidament. La nova realitat requereix que enfortim la nostra capacitat per protegir els interessos estratègics d'Europa i per proporcionar seguretat als nostres ciutadans i socis. Des de Versalles, la UE manté el rumb i s'està transformant en una economia més resistent, competitiva i sostenible. Continuarem junts i aprofundirem encara més els vincles amb els socis i els que comparteixen les nostres preocupacions i interessos".

Els dies 10 i 11 de març de 2022, els caps d'estat i de govern de la UE es van reunir a Versalles. Es van comprometre a assumir més responsabilitat per la seguretat d'Europa, a reforçar les capacitats de defensa i a fer nous passos per construir la sobirania europea, reduir les dependències i dissenyar un nou model de creixement i inversió. La reunió informal dels caps d'estat i de govern de la UE té lloc a Granada el 6 d'octubre.

A el comunicat de premsa I a full de dades estan disponibles en línia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències