Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Entrega avui i preparant-nos per demà: el programa de treball de la Comissió 2024

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha adoptat el seu Programa de treball per al 2024, que posa un gran focus en la simplificació de les normes per als ciutadans i les empreses a tota la Unió Europea. Això segueix el compromís del president von der Leyen de reduir els requisits d'informació en un 25%, d'acord amb el nostre estratègia per impulsar la competitivitat a llarg termini de la UE i per proporcionar alleujament PIME.

El programa de treball reflexiona sobre els èxits dels darrers quatre anys, exposa les noves propostes de la Comissió per als propers mesos i presenta iniciatives significatives destinades a reduir la burocracia. Algunes d'aquestes iniciatives simplificadores ja s'han presentat (15 propostes i iniciatives des del març de 2023), mentre que d'altres es presenten en paral·lel avui (26 propostes de racionalització) o seguiran. S'exposen en un annex dedicat juntament amb les avaluacions i controls de condició física anunciats avui.

Amb més del 90% dels compromisos adquirits el 2019 Directrius Polítics complides i només falten uns mesos per a les eleccions europees de 2024, les noves iniciatives descrites al Programa de treball es limiten a les que encara calen per complir els compromisos de la Comissió o per afrontar els reptes emergents. Les iniciatives recentment proposades es basen en les del president von der Leyen Discurs d'estat de la Unió 2023 i Carta d'intencions.

Millor regulació, reducció de càrrega i retallades burocràtiques

L'estratègia de la Comissió sobre competitivitat a llarg termini va establir l'objectiu de reduir en un 25% les càrregues associades als requisits d'informació, sense perjudicar els objectius polítics de les iniciatives en qüestió. Per assolir aquest objectiu, la Comissió ha intentat simplificar els requisits de presentació d'informes, per exemple a través del Reforma del Codi Duaner de la Unió, que provocarà al voltant 2 milions d'euros d'estalvi de costos per als comerciants. La proposta de revisió de les normes sobre les enquestes estadístiques pretén reduir els costos, fins i tot per a les pimes 450 milions de €

El Programa de Treball 2024 proposa propostes addicionals de simplificació en una sèrie d'àmbits polítics, sense reduir els estàndards socials, de seguretat, de protecció del consumidor, mediambientals o econòmics. Les simplificacions previstes seran racionalitzar els requisits d'informació que són d'ús limitat, per exemple, consolidant les obligacions superposades, reduint el nombre d'empreses afectades i augmentant la digitalització.

Alguns exemples de les propostes de simplificació inclouen l'ajornament del termini per a l'adopció d'estàndards europeus d'informació de sostenibilitat específiques del sector (Directiva d'informes de sostenibilitat corporativa), així com els canvis en l'àmbit d'aplicació de la Directiva comptable i la Reglament de referència.

anunci

Informarem del progrés aconseguit cap a l'objectiu de reducció del 25% a les nostres enquestes anuals de càrrega, començant per la edició 2023 que es publicarà l'any vinent.

Complint amb els nostres compromisos

La Comissió ha complert més del 90% dels compromisos adquirits a les Directrius polítiques del president de 2019. von der Leyen. L'any 2024, caldrà més esforços del Parlament Europeu i del Consell per trobar un acord sobre les propostes pendents i, per tant, garantir que els ciutadans i les empreses d'Europa puguin aprofitar al màxim les accions polítiques de la UE.

La Comissió continuarà complint amb el Acord Verd Europeu, la nostra agenda de creixement, garantint que la transició verda sigui justa, intel·ligent i inclusiva. Això inclourà diàlegs amb els ciutadans i la indústria, i treballs preparatoris per donar suport als ciutadans i empreses vulnerables en la transició, també gràcies a la Fons Social per al Clima. Llançarem un diàleg estratègic sobre el futur de l'agricultura a la UE. Per seguir fent Europa apta per a l’era digital, la Comissió adoptarà iniciatives per obrir els nostres ordinadors d'alt rendiment a les noves empreses d'IA i proposarà una llei espacial europea.

El economia de la UE ha demostrat resiliència davant d'una sèrie de crisis sense precedents. El 2024, la Comissió se centrarà en els reptes relacionats amb l'escassetat de mà d'obra i de qualificació, l'educació, el diàleg social, la inflació i la facilitat per fer negocis.

Suport a Ucraïna davant la guerra d'agressió de Rússia seguirà sent una de les prioritats de la nostra agenda el 2024, així com la nostra associació mútuament beneficiosa amb Àfrica, la nostra agenda de comerç just i el desenvolupament de les capacitats de defensa dels Estats membres. La Comissió reforçarà la cooperació lluitar contra el tràfic de migrants i prendre mesures relacionades amb reformes prèvies a l'ampliació i revisions de polítiques per veure com pot funcionar una Unió més gran.

Propers passos

La Comissió treballarà estretament amb el Parlament Europeu i el Consell i els donarà suport per facilitar acords ràpids al final del mandat d'aquesta Comissió.

A més de la demanar proves per recollir comentaris sobre els costosos requisits d'informació de les parts interessades que s'han llançat avui, es realitzaran més consultes amb les empreses, inclosa la xarxa d'enviats de pimes, experts dels estats membres i altres parts interessades per identificar qüestions i àrees especialment problemàtiques a prioritzar.

Fons

Cada any, la Comissió adopta un programa de treball en el qual s'estableix la llista d'accions que durà a terme l'any següent. El Programa de treball informa el públic i els colegisladors dels nostres compromisos polítics de presentar noves iniciatives, retirar propostes pendents i revisar la legislació de la UE existent. El Programa de treball 2024 de la Comissió és el resultat d'una estreta cooperació amb el Parlament Europeu, els estats membres i els òrgans consultius de la UE.

Més informació

Lloc web del Programa de treball de la Comissió 2024

Comunicació del programa de treball de la Comissió 2024

Programa de treball de la Comissió 2024 explicat: fitxa informativa

Reduir la càrrega i racionalitzar els requisits de presentació d'informes: full informatiu

Programa de treball de la Comissió

Programa regulador d'aptitud i rendiment (REFIT)

Digues la teva! Portal, on els ciutadans i les empreses poden compartir les seves opinions sobre les noves polítiques de la UE i les lleis existents

Programa per a una millor regulació

Apte per a plataformes futures (F4F)

Enquestes anuals de càrrega

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències