Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

La Comissió finança 171 nous projectes LIFE en medi ambient i clima a tot Europa amb més de 396 milions d'euros

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat 171 nous projectes a tot Europa en virtut del Programa LIFE per al medi ambient i l'acció climàtica, amb un valor de més de 396 milions d'euros. Gràcies als requisits de cofinançament del programa, mobilitzarà una inversió total de més de 722 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 28.5% respecte a l'any passat. Els projectes de gairebé tots els països de la UE es beneficiaran del suport de la UE en el marc dels següents subprogrames: natura i biodiversitat; economia circular i qualitat de vida; mitigació i adaptació al canvi climàtic; i la transició energètica neta.

Els projectes LIFE contribueixen a assolir l'ampli ventall d'objectius climàtics, energètics i ambientals del Pacte Verd Europeu, inclòs l'objectiu de la UE d'esdevenir climàticament neutre l'any 2050. Donen suport a la biodiversitat i a la restauració de la natura, milloren la qualitat de vida dels europeus reduint els contaminants i els efectes d'hivernacle. emissions de gasos, augmentar la circularitat en l'economia i la resiliència climàtica i accelerar la transició cap a l'energia neta a tot Europa. 

Exemples de projectes premiats

Un dels més grans natura i biodiversitat Aquests projectes inclouen 13 estats membres de la UE i altres països europeus que aborden la captura incidental de pesca a les aigües de l'Atlàntic Nord, el Bàltic i el Mediterrani. Liderat pels Països Baixos, el projecte té com a objectiu minimitzar -i, quan sigui possible eliminar-, les captures accidentals a les regions implicades d'acord amb el Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030.

Per promoure un més economia circular i qualitat de vida, un projecte a Bulgària promourà el consum sostenible, la prevenció i la recollida selectiva de residus amb la participació de les autoritats locals, les empreses i els ciutadans. El projecte pretén mostrar com els abocadors tradicionals de Bulgària es poden substituir per nous sistemes de recollida i reciclatge porta a porta de residus de "pagament per llençar".

Suport mitigació del clima, un projecte francès pretén demostrar la viabilitat tècnica i econòmica d'un sistema fotovoltaic innovador i rendible abans de llançar-lo al mercat. La tecnologia consisteix en plaques solars bifacials suspeses sobre llocs no explotats com canals, conques i embassaments. Aquesta tecnologia ajudarà a generar més energia renovable, reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i reduir la competència per l'ús del sòl.

Un nou projecte multinacional també donarà suport al transició d'energia neta a la cadena de valor HORECA (hoteleria, restauració) de set països de la UE. El projecte pretén formar més de 500 treballadors i implicar al voltant de 10 parts interessades de la indústria de l'allotjament i la restauració per estalviar l'energia equivalent a 000 milions de bombetes a l'any.

anunci

D'un cop d'ull: nous projectes sota els 396 milions d'euros de finançament de la UE 

Natura i biodiversitat 

29 natura i biodiversitat projectes, amb un pressupost total proper 211 milions d'euros (dels quals la UE aportarà uns 140 milions d'euros) restaurarà els ecosistemes d'aigua dolça, marins i costaners i els hàbitats; millorar l'estat de conservació d'aus, insectes, rèptils, amfibis i mamífers; millorar la governança; i donar suport a la implementació i el compliment de la legislació de la UE pertinent, com ara el Aus i hàbitats Directives i la Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030. En fer-ho, contribuiran igualment a la implementació de la UE Acord Global de Biodiversitat Kunming/Montreal.

Economia circular i qualitat de vida

Els projectes LIFE es mobilitzaran €298m, dels quals la UE oferirà més 94 milions de € per contribuir a economia circular i millorar la qualitat de vida

Un total de 36 projectes se centrarà en consum d'aigua, residus elèctrics, productes químics, contaminació atmosfèrica i acústica per ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la UE i desenvolupar tecnologies per donar suport Pla d'Acció d'Economia Circular

A més, cinc projectes millorarà governança ambiental i informació donant poder als consumidors per viure vides lliures de tòxics i prendre decisions alimentàries sostenibles, i donant suport als municipis a adoptar les millors pràctiques en la gestió de residus i a implementar l'Acord Green City. La UE aportarà uns 6 milions d'euros per a un pressupost total de prop de 10 milions d'euros. 

Mitigació i adaptació al canvi climàtic

En total, projectes 34 val la pena 110 milions d'euros (en què la UE aportarà uns 65 milions d'euros) contribuirà a mitigació del canvi climàtic, adaptació al canvi climàtic i governança climàtica i informació relacionada amb els impactes del canvi climàtic. Potenciaran la implementació de la Dret europeu sobre el clima i la Estratègia de la UE d'adaptació al canvi climàtic facilitant el canvi cap a una economia europea climàticament neutra, sostenible i resilient.

Aquests projectes aborden, entre d'altres, la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle; eliminació de carboni en terres agrícoles i forestals; sistemes alimentaris sostenibles; energies renovables i millores de l'eficiència energètica; alternatives respectuoses amb el clima als gasos fluorats d'efecte hivernacle; adaptació climàtica a les zones urbanes i rurals, així com una major preparació per a esdeveniments meteorològics extrems com ara onades de calor i inundacions. 

Transició d'energia neta

projectes 67 amb un pressupost total de més de 102 milions d'euros (dels quals la UE aporta uns 97 milions d'euros) millorarà les condicions del mercat i de la normativa a la UE per a la transició a l'energia neta, en particular promovent i desplegant solucions d'eficiència energètica i d'energia renovable a petita escala. 

Aquests projectes donen suport a la implementació de les polítiques d'eficiència energètica i d'energies renovables establertes a la Pla REPowerEU i la Apte per a paquets de 55, així com els objectius generals de la Unió de l'Energia. 

Fons

Al llarg dels seus 31 anys d'existència, el Programa LIFE ha cofinançat més de 6,000 projectes d'acció ambiental i climàtica a la UE i països associats. Els 171 projectes anunciats avui s'han seleccionat entre més de 751 sol·licituds, presentades en el marc de la convocatòria de propostes LIFE 2022, publicada el maig de 2022.

La Comissió Europea ha augmentat el finançament del programa LIFE gairebé un 60% per al període 2021-2027, fins a 5.43 milions d'euros. Les subvencions finançades pel programa LIFE estan gestionades per CINEA - Agència Executiva Europea d'Infraestructures Climàtiques i Medi Ambient.

Més informació

Resum del projecte

Programa LIFE per al medi ambient i l'acció climàtica

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències