Connecteu-vos amb nosaltres

Consell Europeu

Les sancions de la UE contra les armes químiques renovades per un any

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Consell ha decidit avui (11 d’octubre) prorrogar les mesures restrictives contra la proliferació i l’ús d’armes químiques per un any més, fins al 16 d’octubre de 2022. L’actual règim de sancions es va introduir per primera vegada el 2018 per dirigir-se a persones i entitats directament responsables del desenvolupament i ús d'armes químiques, així com aquelles que proporcionin suport financer, tècnic o material.

Les mesures restrictives, orientades actualment 15 persones i 2 entitats, consisteixen en una prohibició de viatjar a la UE i una congelació d’actius per a particulars i una congelació d’actius per a entitats. A més, a les persones i entitats de la UE se'ls prohibeix posar fons a disposició de les persones que figuren a la llista.

El règim de sancions de la UE té com a objectiu contribuir als esforços de la Unió per combatre la proliferació i l'ús d'armes químiques i donar suport a la Convenció sobre la prohibició del desenvolupament, producció, emmagatzematge i ús d'armes químiques i la seva destrucció (CWC).

anunci

Comparteix aquest article:

Azerbaidjan

Visita del Consell Europeu a l'Azerbaidjan

publicat

on

El 25 d'octubre, l'ambaixador Vaqif Sadıqov, cap de la missió de la República de l'Azerbaidjan a la Unió Europea (UE), va presentar les seves cartes acreditatives al president del Consell Europeu, l'excel·lència Charles Michel. Després de la cerimònia, l'ambaixador Sadıqov va tenir una audiència amb el president del Consell Europeu. El president Michel va felicitar l'ambaixador Sadıqov pel seu nomenament i li va desitjar èxits en l'enfortiment de les relacions entre l'Azerbaidjan i la UE.

L'ambaixador Vaqif Sadıqov va saludar cordialment i els millors desitjos del president Ilham Aliyev al president Michel. Va subratllar la importància de la visita del president Michel a l'Azerbaidjan el juliol passat per reforçar les relacions bilaterals i reforçar el diàleg sobre qüestions regionals. Les parts van intercanviar les seves opinions sobre les prioritats de l'Associació Oriental més enllà del 2020 i la realització del Pla Econòmic i d'Inversions. L'ambaixador va transmetre les expectatives de l'Azerbaidjan de la propera cimera de l'Associació Oriental.

L'ambaixador Sadıqov va expressar la seva esperança en la represa al més aviat possible de les negociacions sobre un nou acord entre l'Azerbaidjan i la UE i va reiterar la forta voluntat política de l'Azerbaidjan de concloure les qüestions pendents basades en compromisos mutus. L'ambaixador va subratllar l'èxit de la cooperació amb la UE per dur a terme el corredor de gas del sud i va subratllar el potencial del lliurament de volums de gas natural des de l'Azerbaidjan a la geografia europea més àmplia.

L'ambaixador Sadıqov va informar al president Michel sobre l'evolució de la postguerra a la regió, incloses les obres de reconstrucció i rehabilitació a gran escala realitzades als territoris alliberats de l'Azerbaidjan. Recordant la declaració del president de l'Azerbaidjan, va destacar que el seu país considera la UE com un soci de confiança. En aquest sentit, l'ambaixador va felicitar la voluntat de la UE de donar suport als esforços de construcció de pau a la regió. El Sr. Charles Michel, president del Consell Europeu, va demanar a l'ambaixador que transmetés la seva cordial salutació, els seus millors desitjos i el seu agraïment al president Aliyev. El president Michel va expressar la seva esperança de veure la participació del president Aliyev a la propera cimera de l'Associació Oriental.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Consell Europeu

Conclusions del Consell Europeu sobre COVID-19, energia, comerç i relacions exteriors

publicat

on

Covid-19

1. Les campanyes de vacunació arreu d'Europa han suposat un avenç significatiu en la lluita contra la COVID-19. No obstant això, la situació en alguns Estats membres segueix sent molt greu. Per tal d'augmentar encara més les taxes de vacunació a tota la Unió, s'han d'intensificar els esforços per superar les vacunes vacunes, fins i tot abordant la desinformació, sobretot a les plataformes de xarxes socials. Cal estar alerta davant l'aparició i la propagació de possibles noves variants.

2. A la vista de l'evolució de la situació epidemiològica, el Consell Europeu demana una major coordinació per facilitar la lliure circulació dins de la UE i els desplaçaments a la UE, i una revisió de les dues recomanacions del Consell. Anima la Comissió a accelerar el seu treball pel que fa al reconeixement mutu de certificats amb tercers països.

3. A partir de les experiències de la crisi de la COVID-19, s'ha de reforçar la resiliència i la preparació horitzontal de la UE davant les crisis. Per garantir una millor prevenció, preparació i resposta a futures emergències sanitàries a la UE, el Consell Europeu demana que es tanquin les negociacions sobre el paquet legislatiu de la Unió Sanitària i que s'asseguri que els estats membres participin adequadament en la governança de l'emergència sanitària. Autoritat de Preparació i Resposta (HERA). Recorda la necessitat d'avançar ràpidament en els treballs sobre l'accés als medicaments als Estats membres.

4. El Consell Europeu reitera el compromís continuat de la UE de contribuir a la resposta internacional a la pandèmia i de garantir l'accés a les vacunes per a tothom. Demana l'eliminació ràpida dels obstacles que dificulten el desplegament mundial de les vacunes i convida la Comissió a col·laborar més directament amb els fabricants en aquest sentit. Això permetrà als Estats membres accelerar el lliurament de vacunes als països més necessitats. La UE continuarà donant suport a la producció i adopció de vacunes als països socis.

anunci

5. En el context de la propera reunió del G20 i en vista de la sessió especial de l'Assemblea Mundial de la Salut al novembre, el Consell Europeu subratlla el seu suport a un paper fort i central de l'Organització Mundial de la Salut en la futura governança de la salut mundial i a la objectiu d'acordar un tractat internacional sobre pandèmies.

Preus de l’energia

11. El Consell Europeu va abordar el recent augment dels preus de l'energia i va considerar l'impacte de l'augment de preus en els ciutadans i les empreses, especialment els nostres ciutadans vulnerables i les pimes, que s'esforcen per recuperar-se de la pandèmia de la COVID-19.

anunci

12. La caixa d'eines presentada a la Comunicació de la Comissió sobre la lluita contra l'augment dels preus de l'energia conté mesures útils tant a curt com a llarg termini.

13. El Consell Europeu convida a:

  • la Comissió estudiarà el funcionament dels mercats de gas i electricitat, així com el mercat del RCDE de la UE, amb l'ajuda de l'Autoritat Europea de Mercats i Valors (ESMA). Posteriorment, la Comissió avaluarà si determinats comportaments comercials requereixen més mesures reguladores;
  • que els Estats membres i la Comissió facin el millor ús urgent de la caixa d'eines per donar ajuda a curt termini als consumidors més vulnerables i donar suport a les empreses europees, tenint en compte la diversitat i l'especificitat de les situacions dels Estats membres;
  • que la Comissió i el Consell considerin ràpidament mesures a mitjà i llarg termini que contribueixin a l'energia a un preu assequible per a les llars i les empreses, augmentin la resiliència del sistema energètic de la UE i el mercat interior de l'energia, proporcionin seguretat i suport. la transició cap a la neutralitat climàtica, tenint en compte la diversitat i l'especificitat de les situacions dels Estats membres; i
  • el Banc Europeu d'Inversions per estudiar com accelerar la inversió en la transició energètica, dins del seu marge de capital actual, amb l'objectiu de reduir els riscos futurs de interrupció i assolir les ambicions de connectivitat global d'Europa.

14. La reunió extraordinària del Consell de TTE (Energia) del 26 d'octubre de 2021 farà que aquest treball s'avançarà immediatament. El Consell Europeu mantindrà la situació sota revisió i hi tornarà al desembre.

Comerç

22. El Consell Europeu va mantenir un debat estratègic sobre la política comercial de la UE.

relacions exteriors

23. El Consell Europeu va debatre els preparatius per a la propera cimera de l'ASEM del 25 al 26 de novembre de 2021. En aquest context, dóna suport a l'estratègia de la UE per a la cooperació a la regió de l'Indo-Pacífic i convida el Consell a garantir la seva ràpida implementació.

24. El Consell Europeu també va discutir els preparatius per a la cimera de l'Associació Oriental, que se celebrarà el 15 de desembre de 2021. Les relacions de la UE amb aquesta regió segueixen sent una importància estratègica clau. El Consell Europeu reitera la seva crida a les autoritats bielorusses perquè alliberin tots els presos polítics.

25. Abans de la COP26 de Glasgow, el Consell Europeu demana una resposta global ambiciosa al canvi climàtic. És essencial mantenir a l'abast el límit d'1.5 °C d'escalfament global. Per tant, el Consell Europeu demana a totes les parts que presentin i implementin objectius i polítiques nacionals ambicioses. Insta, en particular, les principals economies que encara no ho han fet a comunicar o actualitzar contribucions millorades i ambicioses determinades a nivell nacional a temps per a la COP26 i a presentar estratègies a llarg termini per assolir les emissions netes zero per al 2050. El Consell Europeu recorda el compromís de la UE i els seus Estats membres per continuar ampliant el seu finançament pel clima. Demana a altres països desenvolupats que augmentin urgentment la seva contribució a l'objectiu de finançament col·lectiu per al clima de 100 milions de dòlars anuals fins al 2025.

26. El Consell Europeu també va prendre nota dels preparatius per a la reunió de la COP15 sobre diversitat biològica a Kunming. Demana un marc global de biodiversitat ambiciós després del 2020 per aturar i revertir la pèrdua de biodiversitat.

Després de la declaració del Consell de 6 de desembre de 2018 sobre la lluita contra l'antisemitisme i el desenvolupament d'un enfocament de seguretat comú per protegir millor les comunitats i institucions jueves a Europa i la declaració del Consell de 2 de desembre de 2020 sobre la integració de la lluita contra l'antisemitisme en els àmbits polítics, El Consell celebra l'estratègia de la UE per lluitar contra l'antisemitisme i fomentar la vida jueva adoptada per la Comissió el 5 d'octubre de 2021. El Fòrum Internacional de Malmö sobre la memòria de l'Holocaust i la lluita contra l'antisemitisme el 13 d'octubre de 2021 recorda que no s'ha d'estalviar cap esforç per lluitar contra totes les formes d'antisemitisme. , racisme i xenofòbia.

Visita la pàgina de la reunió.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Consell Europeu

El Consell acorda un enfocament global de la investigació i la innovació

publicat

on

Els ministres han adoptat conclusions del Consell sobre l'enfocament global de la investigació i la innovació, "l'estratègia d'Europa per a la cooperació internacional en un món canviant". En aquestes conclusions, els ministres identifiquen accions clau per enfortir el paper global de la UE en recerca i innovació, amb un enfocament fort en valors i principis fonamentals compartits, amb l'obertura equilibrada per la prudència i la cooperació per la reciprocitat. Les conclusions tenen en compte la necessitat d’autonomia estratègica i emfatitzen la llibertat d’investigació científica i la igualtat de gènere.

Simona Kustec, ministra eslovena d'Educació, Ciència i Esport

La UE ha de ser un entorn atractiu, inclusiu i equilibrat entre gèneres per a investigadors, acadèmics, empresaris i estudiants de tot el món. Els principis d’obertura, multilateralisme, valors i prioritats compartits i circulació del coneixement són fonamentals per crear aquest entorn. D’això es tracta l’enfocament global. Simona Kustec, ministra eslovena d'Educació, Ciència i Esport (a la foto).

Les conclusions fomenten la creació, l’intercanvi i la difusió àmplia del coneixement en benefici de la societat. Els ministres manifesten la importància de cooperació multilateral basada en normes i diàleg quan es tracta de reptes socials, mediambientals, sanitaris, digitals i econòmics. Per fer front a aquests reptes globals, els ministres s’identifiquen obertura cooperació internacional amb tercers països com a factors essencials.

anunci

El nou enfocament global de la investigació i la innovació (R&I) ho veu Horitzó Europa programa com a marc central per facilitar la cooperació internacional en R + I. Les conclusions tenen com a objectiu la implicació contínua dels estats membres i demanen més cooperació amb els països associats a Horizon Europe i amb altres tercers països.

Els ministres demanen a la Comissió i als estats membres que siguin "tan oberts com sigui possible i tan tancats com sigui necessari" en els seus debats amb socis mundials, que es consideren essencials en la cooperació internacional en R&I. Els ministres també demanen a la Comissió que explori la creació de mecanismes de cooperació en els àmbits de la ciència, la innovació i la diplomàcia cultural, i subratllen la necessitat de protegir els investigadors la llibertat d'investigació científica està amenaçada.

L’enfocament global s’implementarà mitjançant:

anunci
  • mobilitzant ciència, tecnologia i innovació
  • adaptar de manera oberta la cooperació bilateral de la UE en R + I
  • iniciatives desenvolupades i modelades segons un enfocament de Team Europe

Propers passos

S’espera que el Consell adopti conclusions del Consell sobre la governança de l’Espai Europeu de Recerca (ERA) a finals de 2021, que articulin la governança i el seguiment dels procediments de l’ERA, inclòs en l’àmbit de la cooperació internacional en R + I.

A principis del 2022, hi haurà una conferència internacional per iniciar un diàleg multilateral que inclogui socis internacionals clau sobre principis i valors fonamentals compartits en la cooperació internacional en R&I.

Visita la pàgina de la reunió

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències