Connecteu-vos amb nosaltres

Tribunal de Comptes Europeu

Tony Murphy pren possessió com a president del Tribunal de Comptes Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui, (1 d'octubre), Tony Murphy assumeix les seves funcions com a nou president de l'ECA per un mandat de tres anys renovable.

Tony Murphy, de nacionalitat irlandesa, va ser elegit pels membres de l'ECA el 20 de setembre per exercir com a president de la institució durant el període comprès entre l'1 d'octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2025. Substitueix a Klaus-Heiner Lehne, que havia presidit la institució. des del 2016.

Des de Cabra a Dublín, Tony Murphy es va convertir en membre del Tribunal de Comptes Europeu el 2018 i ha estat principalment responsable de les auditories financeres, fins i tot en la seva qualitat de membre de l'ECA per a l'informe anual sobre el pressupost de la UE. També ha estat responsable de les auditories relacionades amb la pobresa infantil i la regularitat de la despesa en la política de cohesió de la UE. Abans d'això, va exercir a l'ECA com a director de la Cambra IV (Regulació de mercats i economia competitiva) i cap de l'oficina privada d'un membre de l'ECA. Va començar la seva carrera a finals de la dècada de 1970 com a auditor a l'Oficina del Controlador i Auditor General de Dublín. Per veure el seu currículum complet, clica aquí.

“És un gran honor ser elegit president de l'ECA. Vull donar les gràcies als membres de la Cort per la seva expressió de confiança en mi", va dir Tony Murphy poc després de ser elegit, "Sóc molt conscient de la gran responsabilitat que comporta aquest paper. El meu enfocament se centrarà en continuar la nostra feina que contribueix a millorar la responsabilitat i la transparència en tots els tipus d'acció de la UE. Això és important per a la confiança dels ciutadans en la UE i les seves finances".

Tony Murphy esdevé president, el 12è de l'ECA, en un moment en què la UE en general i l'ECA en particular s'enfronten a grans reptes. Una de les tasques més importants per a la institució durant el mandat del Sr. Murphy serà garantir que el pressupost de la UE d'1.8 bilions d'euros es gestioni d'una manera sòlida i eficaç i també que el paquet NextGenerationEU contribueixi efectivament a la recuperació econòmica dels 27 estats membres.

Fons

L'ECA és l'auditor extern independent de la Unió Europea. Els seus informes i opinions són un element essencial de la cadena de responsabilitat de la UE. S'utilitzen per demanar comptes als responsables de la implementació de les polítiques i els programes de la UE: la Comissió, altres institucions i òrgans de la UE i els governs dels estats membres. L'ECA adverteix dels riscos, proporciona garanties, assenyala deficiències i bones pràctiques i ofereix orientació als responsables polítics i legisladors sobre com millorar la gestió de les polítiques i els programes de la UE.

anunci

Els 27 membres de l'ECA trien el president d'entre ells per servir com a "primer entre iguals" per un període renovable de tres anys. El president s'encarrega de l'estratègia corporativa de l'entitat, la planificació i gestió del rendiment, la comunicació i les relacions amb els mitjans, els assumptes legals i l'auditoria interna, i representa la institució en les seves relacions externes.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències