Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)

El CESE acull amb satisfacció les mesures específiques que ajuden els europeus a pagar les seves factures energètiques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Com que l’augment dels preus de l’energia té un impacte cada vegada més gran sobre les empreses, els treballadors i la societat civil en general, el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) celebra la caixa d’eines de la Comissió Europea per mitigar l’efecte negatiu. El CESE també es complau que el document es faci ressò de diverses de les seves propostes i demana que es prengui cura perquè ningú no quedi enrere.

La pobresa energètica és un problema angoixant al qual estan exposats molts europeus. La crisi econòmica i sanitària del COVID-19, juntament amb l’augment dels costos energètics, han augmentat les desigualtats.

"Tot i alleujar la càrrega de les llars amb pocs ingressos no podem oblidar-nos de mantenir la competitivitat de les empreses europees", va dir la presidenta del CESE, Christa Schweng. complementa els nostres esforços per recuperar-nos ".

El CESE acull amb satisfacció la proposta de la Comissió Europea d’ajudar les empreses o les indústries per afrontar la crisi, ajudant-les a adaptar-se a temps i a participar plenament en la transició energètica. Aquestes mesures no han de distorsionar la competència ni conduir a la fragmentació del mercat intern de l'energia de la UE.

anunci

Per mitigar l'impacte social de l'augment dels preus de l'energia, també es recomana als Estats membres de la UE que participin activament els consumidors en el mercat de l'energia. Cal protegir i ajudar els consumidors, però també han de prendre un paper actiu i prendre decisions responsables.

"No pot haver-hi una transició energètica reeixida cap a la neutralitat climàtica el 2050 sense una energia assequible", va concloure Schweng. "Europa hauria de donar suport als seus ciutadans perquè tinguessin un paper actiu en la transició verda, tot garantint l'accés a l'energia essencial i la igualtat de tracte per a tothom i assegurant-se que la pobresa energètica no s'agreugi".

Durant els darrers anys, el CESE ha contribuït àmpliament al debat sobre la pobresa energètica i continuarà fent balanç dels progressos realitzats en la lluita contra la pobresa energètica. 

anunci

Comparteix aquest article:

Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)

Aprenentatge combinat: la igualtat d'accés, l'educació integral i les habilitats socials no han de patir

publicat

on

El CESE dóna suport a les propostes de la Comissió Europea d'ampliar l'aprenentatge mixt a les escoles i la formació, en particular el seu enfocament a garantir una educació inclusiva d'alta qualitat. No obstant això, persisteixen les preocupacions pel que fa a les desigualtats socials, l'abandonament escolar prematur i la socialització dels nens, i els riscos per a l'educació dels nens petits, les condicions de treball dels professors i l'educació pública.

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) ha expressat algunes reserves sobre la recent proposta de la Comissió d'introduir l'aprenentatge combinat (aprenentatge tradicional dirigit per professors combinat amb treball en línia o altres treballs autònoms) a l'educació primària i secundària, posant en dubte la seva oportunitat atès que la pandèmia de la COVID-19 ha afectat els sistemes educatius d'Europa i d'altres llocs.

Al opinión Sobre l'aprenentatge mixt, adoptat en el seu ple d'octubre, el CESE també va expressar la seva preocupació sobre la idoneïtat d'aquesta modalitat d'aprenentatge per als estudiants de primària i secundària, argumentant que s'hauria d'introduir primer en els cursos superiors, com a nens més petits, especialment els de primers anys de primària, generalment no són prou madurs per aprendre de manera independent.

"Estem dubtant que aquest sigui el moment adequat per introduir o impulsar l'aprenentatge mixt a les escoles. La pandèmia de la COVID-19 ha tingut un gran impacte en els sistemes educatius i en els nens, i especialment en els nens petits que acaben de començar la seva experiència escolar. L'aprenentatge combinat no és el mateix que l'aprenentatge en línia o ni tan sols necessàriament una combinació estricta de l'ensenyament presencial i l'aprenentatge en línia. Es refereix a l'aprenentatge autònom i requereix certes habilitats per poder aprendre d'aquesta manera", va dir el ponent de la opinió Tatjana Babrauskienė.

anunci

El CESE va dir que reconeixia que l'aprenentatge combinat pot millorar l'accés a l'educació, la formació i les competències digitals, com es va veure durant la crisi de la COVID-19.

No obstant això, la pandèmia també va demostrar que alguns alumnes no disposen de recursos, pràctics o personals, per aprendre d'aquesta manera, que en el pitjor dels casos els pot portar a abandonar l'escola. A més, va demostrar que l'educació feta conjuntament amb els companys és essencial per a la socialització dels infants i la salut mental.

"L'aprenentatge combinat té un gran potencial per millorar l'assoliment educatiu després de la pandèmia. Però ha d'abordar el desavantatge educatiu i l'abandonament escolar prematur", el coponente de l'opinió. Michael McLoughlin dit.

anunci

"A més, no podem subestimar el valor del paper social de l'educació. No es tracta només de ciències, física o matemàtiques, sinó que els nens van a l'escola junts, es barregen, es troben amb els seus companys., es tracta d'educació física, salut mental”, ha sostingut.

El CESE ha fet 21 recomanacions sobre com garantir que l'aprenentatge mixt pugui tenir un paper positiu en l'educació. Un punt important és que s'hauria d'implementar i finançar per millorar l'educació i la formació de tots els estudiants, amb una atenció especial per a aquells d'entorns de ingressos més baixos, amb discapacitat i en zones rurals.

"L'educació, la formació i l'aprenentatge permanent de qualitat i inclusius són un dret per a tots a Europa. L'aprenentatge combinat hauria de garantir aquest dret", ha subratllat la Sra. Babrauskienė.

Les tècniques d'aprenentatge combinat també s'han d'adaptar a diferents grups d'edat, nivells d'habilitat i tipus de cursos, i no s'han d'utilitzar malament per limitar l'educació presencial i grupal.

Protegir les oportunitats per aprendre

Un dels riscos de l'aprenentatge combinat és que podria augmentar les fractures digitals i socials causades per les desigualtats socials i econòmiques, per exemple si els nens viuen en famílies que no poden pagar un ordinador o es troben en una zona remota amb una banda ampla limitada. L'educació d'aquests estudiants es veurà afectada si es desplega l'aprenentatge mixt sense una planificació adequada.

Un altre grup clau que necessitarà suport seran els estudiants amb discapacitat. Les autoritats nacionals haurien de pressupostar equipaments especials, per exemple per superar les discapacitats visuals, o per adaptar materials a aprenentatges atípics, per exemple, per als nens amb autisme.

De fet, l'aprenentatge mixt implicarà despeses per a tots els cursos, ja sigui en l'allotjament o la compra de llicències per a plataformes en línia, o per a la seguretat de les dades, els recursos docents i els equips, com ara eines perquè els estudiants de formació professional practiquin habilitats pràctiques de manera segura a casa. Les autoritats públiques han de ser realistes sobre la inversió addicional necessària.

El CESE creu fermament que la governança dels sistemes educatius públics ha de ser responsable, transparent i protegida de la influència d'interessos i actors privats i comercials. L'aprenentatge combinat s'ha d'implementar en els programes educatius de manera que ho garanteixi.

Per tant, el CESE demana als Estats membres que desenvolupin normatives nacionals per a l'aprenentatge combinat i que, amb experts en ensenyament i altres parts interessades, creïn plataformes públiques d'ensenyament i aprenentatge perquè l'educació segueixi sent un bé públic.

Els professors en focus

L'experiència de la pandèmia ha demostrat que la interacció estudiant-professor segueix sent essencial per a la motivació i l'aprenentatge dels estudiants.

Durant la crisi de la COVID, s'ha fet evident que l'aprenentatge combinat requereix temps i creativitat considerables per part dels professors que ja estan en excés i, si no es regula adequadament, podria soscavar la qualitat de l'educació que s'ofereix als estudiants.

A més, el CESE recorda a la Comissió que els professors són fonamentals per al disseny i la supervisió amb èxit de l'aprenentatge autònom. A Europa ja no hi ha prou professors, en part per la paga i les difícils condicions laborals. Per tant, és important controlar els impactes de l'aprenentatge combinat en les condicions i les càrregues de treball per evitar l'esgotament.

Per mitigar les pressions, el CESE demana a les autoritats nacionals que donin suport als professors en formació per a aquest nou mètode d'aprenentatge. La nova eina d'autoavaluació de la Comissió Europea, SELFIEforTEACHERS, és un exemple de com els professors poden obtenir ajuda per millorar les seves habilitats digitals.

Les dades fiables haurien de ser el nucli de tot el treball sobre l'aprenentatge combinat. El comitè insta les autoritats nacionals i de la UE a recopilar informació sobre com aprenen els joves a diferents edats i nivells de capacitat i a controlar els impactes no desitjats, com ara l'abandonament escolar prematur i l'assetjament escolar, amb els socis rellevants. Això permetrà a les autoritats dissenyar plans educatius i ajustar-los si és necessari perquè l'aprenentatge mixt compleixi el seu potencial per a tota la societat.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)

El compromís renovat de la UE amb la lluita contra el tràfic de persones ha de donar resultats tangibles

publicat

on

El CESE recolza àmpliament la nova estratègia de la UE contra el tràfic d’éssers humans 2021-2025, però també crida l’atenció sobre la necessitat d’incorporar la dimensió social a la política.

La nova estratègia de la UE sobre la lluita per arrencar el tràfic mostra una bretxa en termes de drets i dimensió social de les víctimes. Les persones amb tràfic pateixen efectes psicològics devastadors durant i després de la seva experiència. El CESE considera que la situació de les víctimes no s’aborda de manera constant i humana durant tota l’estratègia.

As Carlos Manuel Trindade, ponent del CESE opinió, va assenyalar "El tràfic de persones comporta un enorme patiment entre les víctimes, és un atac a la dignitat. És per això que s'ha de tenir en compte la dimensió social en la lluita contra el tràfic ”.

El tràfic d’éssers humans no hauria de tenir cabuda en la societat actual. Tot i això, és un fenomen global amb la Unió Europea que té la seva part.

anunci

Segons les últimes dades disponibles, entre el 2017 i el 2018 es van registrar més de 14 víctimes a la UE, la majoria d'elles dones i nenes sotmeses a explotació sexual. Els traficants, la majoria ciutadans europeus, són plenament conscients de la rendibilitat d’aquesta activitat il·legal, els beneficis de la qual es van estimar en 000 milions d’euros només el 29.4.

Amb un nombre creixent de beneficis i víctimes, el CESE es congratula de la posició de la Comissió segons la qual la Directiva contra la trata de persones s’ha d’aplicar a tots els estats membres i la seva revisió s’ha de basar en una avaluació exhaustiva de les limitacions identificades i en l’evolució del tràfic de persones, en particular en el reclutament i l'explotació de víctimes a través d'Internet.

Com a forma arrelada de delinqüència organitzada, el tràfic de persones no ha estat fàcil de combatre i, en aquest sentit, el paper dels Estats membres és de suma importància ja que han de mantenir-se per davant dels criminals, usuaris i explotadors de les víctimes. El CESE demana als estats membres que considerin criminalitzar l’ús de serveis explotats de persones traficades.

anunci

A més, el CESE destaca la necessitat de millorar les sancions i està d'acord amb l'establiment d'estàndards mínims a nivell de la UE que criminalitzen les xarxes implicades en tot el procés de tràfic i explotació d'éssers humans.

Tanmateix, assenyala que l'estratègia no fa esment del suport significatiu prestat per les xarxes de solidaritat comunitàries i els agents socials per protegir, acollir i integrar les víctimes. Per tant, el Comitè proposa fermament que aquestes intervencions i treballs realitzats per les organitzacions de la societat civil s’incloguin i es promoguin en la nova estratègia com a exemples de bones pràctiques a reproduir.

Des de 2002, la UE està reprimint el tràfic de persones i la proposta d’una estratègia en aquest àmbit té com a objectiu consolidar i enfortir aquest enfocament. La "Directiva contra el tràfic" del 2011 ha estat un gran pas endavant en la lluita contra el fenomen, però el tràfic continua creixent a Europa.

Compteu la dimensió social en la implementació de l’estratègia

El pla no proporciona cap mesura per reconèixer i fer complir els drets de les víctimes, que hauria de ser una preocupació fonamental per afirmar la dignitat i els drets humans. S'hauria de concedir a les víctimes el dret a integrar-se a la societat d'acollida mitjançant un procés d'integració adequat i ràpid. El CESE recomana que la Comissió incorpori aquesta proposta a la nova política.

També es posa de manifest en la opinió la necessitat de crear condicions econòmiques i socials dignes i adequades per a les persones dels països d’origen, que és la principal manera d’entorpir o impedir el reclutament de les víctimes del tràfic. S'ha de prestar especial atenció a les persones que combinen la pobresa multidimensional amb altres característiques específiques, vulnerables a l'explotació i al tràfic de persones.

El CESE creu que cal garantir adequadament la protecció de les víctimes en totes les etapes, en particular les dones i els nens. Per a això, les organitzacions de la societat civil que operen en aquest domini i els agents socials han d’estar implicats en totes les etapes del procés. Hi ha una responsabilitat compartida i l’èxit d’aquest esforç depèn en gran mesura de la implicació activa de la societat en general i dels missatges difosos pels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)

Taxonomia de les finances sostenibles: clau per donar suport a la inversió verda i prevenir el canvi climàtic

publicat

on

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) recolza plenament les recents mesures de la Comissió destinades a establir normes per a la definició d '"activitats econòmiques sostenibles", però assenyala que alguns elements poden resultar un repte complex i costós, especialment per a les pimes, i es pregunta si la versió actual del Reglament delegat és adequada per al propòsit.

La UE necessita mesures eficients i urgents per reduir les emissions i fer front al canvi climàtic. Amb aquesta finalitat, el paquet de finançament sostenible presentat per la Comissió Europea podria establir un marc clar, coherent i integral en què es pugui desenvolupar una economia més ecològica sense efectes de bloqueig.

En el dictamen adoptat al ple de setembre, elaborat per Stefan Back, el CESE afirma que és important definir clarament criteris tècnics per a les inversions ecològiques que contribueixen directament als objectius climàtics d'Europa i sobre els quals es puguin alinear les pràctiques dels sectors empresarials afectats i del sector financer. Establir normes que siguin diferents dels requisits màxims de la legislació de la UE pot crear confusió i, per tant, el CESE recomana reforçar aquests requisits.

"El paquet de mesures de la Comissió està destinat a permetre als inversors reorientar les inversions cap a tecnologies i empreses més sostenibles. Necessitem eines eficients, fàcilment aplicables, innovadores i productives que proporcionin resultats ràpids i llegibles. L'avaluació de la taxonomia de finances sostenibles delegada La regulació s'ha de dur a terme amb aquest esperit ", ha subratllat esquena.

anunci

Què és la taxonomia de la UE?

La taxonomia de la UE és un sistema de classificació que enumera activitats econòmiques sostenibles amb el medi ambient i proporciona una definició exacta del que es pot considerar com a tal.

Es pretén augmentar la inversió sostenible i ajudar a implementar el Tracte Verd Europeu, ja que crea seguretat per als inversors, protegeix els inversors privats del "rentat ecològic", ajuda les empreses a treballar de manera més respectuosa amb el clima, redueix la fragmentació del mercat i mou la inversió allà on necessari.

anunci

La taxonomia de les finances sostenibles ajudarà a definir «activitats econòmiques sostenibles»'

En general, el CESE acull amb satisfacció l’objectiu d’establir un estàndard uniforme de la UE que defineixi les activitats que considerin que contribueixen substancialment a la mitigació o adaptació del canvi climàtic.

El Reglament delegat podria crear un camp de joc equitatiu i transparent per al finançament ecològic a la UE, millorant la transparència mitjançant criteris clars d’inversió sostenible i ajudant a possibles inversors, evitant tant el “rentat ecològic” com la captació d’inversions en projectes sostenibles.

A més, el CESE creu que les activitats econòmiques i els projectes definits com a "sostenibles" han de ser atractius comercialment per als inversors de l'economia real, atès el fet que els inversors esperaran que un projecte sostenible sigui realista, realitzable, raonablement rendible i previsible per al mercat. operadors.

La implementació de la taxonomia de la UE pot resultar feixuga

Segons el CESE, els criteris tècnics haurien de proporcionar possibilitats més àmplies per reconèixer les solucions transitòries com a verdes, cosa que permetria una transició més fluida. És de la màxima importància prevenir els efectes de bloqueig.

Les mesures amb un alt nivell d’ambició en termes de mitigació del canvi climàtic també poden resultar un repte complex i costós, sobretot per a les pimes, excepte possiblement per a un nombre reduït d’operadors molt grans. Per aquest motiu, el Comitè adverteix contra el risc de costos massa elevats en la implementació dels criteris de taxonomia.

Tenint en compte les preocupacions dels operadors de l’economia real sobre els efectes negatius del Reglament delegat sobre les possibilitats i els costos de finançament, el CESE destaca que és important que les autoritats de vigilància vigilin de prop els desenvolupaments. Això és clau per evitar efectes distorsionadors sobre els mercats financers, sobretot tenint en compte l’abast de l’abast dels criteris de taxonomia que inclouen, per exemple, la informació no financera i la proposta de la norma de bons verds de la UE.

Antecedents: el paquet'

El paquet de finançament sostenible va ser publicat per la Comissió Europea l'abril de 2021 i consta de la Comunicació sobre un Taxonomia de la UE, Informes de sostenibilitat corporativa, Preferències de sostenibilitat i deures fiduciaris: dirigir els finançaments cap al Tracte Verd Europeu; un Reglament delegat de la Comissió; una proposta per a una nova Directiva d'informes de sostenibilitat corporativa; i es van modificar els actes delegats d'acord amb la Directiva sobre mercats d'instruments financers (MiFiD II) i la Directiva sobre distribució d'assegurances (IDD).

L'objectiu de les mesures és facilitar la inversió en activitats sostenibles, que és essencial per fer que Europa sigui neutral per al clima el 2050, de manera que la UE esdevingui un líder mundial en l'establiment de normes per a finançament sostenible.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències