Connecteu-vos amb nosaltres

Eleccions europees 2024

Eleccions europees: institucions de la UE preparades per contrarestar la desinformació   

COMPARTIR:

publicat

on

Les institucions de la UE estan jugant el seu paper en la defensa de les eleccions europees del 6 al 9 de juny contra la desinformació i la manipulació de la informació dirigides a la democràcia europea. Les eleccions europees són el vaixell insígnia de la democràcia europea.

Com ho documenta, per exemple, el Observatori Europeu de Mitjans Digitals, els actors de la desinformació de dins i de fora de la UE busquen soscavar la integritat del procés electoral, la confiança en els processos democràtics en general i sembrar la divisió i la polarització a les nostres societats. Segons l'Eurobaròmetre, el 81% dels ciutadans de la UE està d'acord que les notícies o informacions que tergiversen la realitat o són falses són un problema per a la democràcia.

Intents d'enganyar els ciutadans

Institucions, autoritats, actors de la societat civil i verificadors de fets com ara el Observatori Europeu de Mitjans Digitals, El Xarxa europea d'estàndards de verificació de fets i EUvsDisinfo han detectat i exposat nombrosos intents d'enganyar els votants amb informació manipulada en els últims mesos. Els actors de la desinformació han empès informació falsa sobre com votarva desanimar els ciutadans a votar, o buscava sembrar la divisió i la polarització abans de la votació segrestant temes d'alt perfil o controvertits.

De vegades, aquests intents d'enganyar consisteixen en inundant l'espai informatiu amb abundància d'informació falsa i enganyosa, tot amb l'objectiu de segrestar el debat públic. Sovint els principals polítics i líders són objectiu mitjançant campanyes de manipulació de la informació. Diverses polítiques europees solen ser objectiu de la desinformació: el suport a Ucraïna, el Pacte Verd Europeu i la migració.

Els actors de la desinformació també han emprat xarxes de comptes falsos, així com mitjans de comunicació falsos o suplantats per manipular l'entorn de la informació. Les revelacions recents del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) i les autoritats nacionals dels estats membres de la UE inclouen el Falsa FaçanaPortal Kombat i Doppelgänger operacions.

anunci

Recentment es va trucar un informe d'investigació "Operació sobrecàrrega" L'empresa de programari finlandesa Check First va documentar com els comptes sospitosos van contactar amb més de 800 verificadors de fets i mitjans de més de 75 països, per sobrecarregar-los amb informació falsa, esgotar els seus recursos i intentar convèncer-los perquè difonguin aquesta informació falsa mitjançant articles de desmentiment. .

Augment dels esforços per protegir la UE de la manipulació de la informació

Mentre les amenaces hi són, també ho són les respostes col·lectives de la UE. Basant-se en un mandat clar de la direcció política, les institucions de la UE porten anys abordant el repte derivat de la manipulació i la interferència de la informació estrangera, inclosa la desinformació.

Aquests esforços tenen lloc en estreta col·laboració i coordinació entre les institucions i amb la implicació d'un ampli ventall d'altres parts interessades, com ara els estats membres de la UE, els mitjans de comunicació i els verificadors de fets i la societat civil, per tal de compartir idees, intercanviar experiències i bones pràctiques. i coordinar les respostes.

Com que està a l'avantguarda mundial a l'hora d'abordar les amenaces relacionades amb la manipulació i la interferència d'informació estrangera, la UE treballa en estreta cooperació amb els seus socis afins fora de la UE a través de fòrums com el Mecanisme de Resposta Ràpida del G7, entre d'altres. Per augmentar la resiliència als intents d'interferència externa, la UE ha desenvolupat una caixa d'eines dedicada per contrarestar la manipulació i la interferència d'informació estrangera, que inclou un conjunt d'eines que van des de la consciència de la situació i la construcció de la resiliència fins a la legislació i les palanques diplomàtiques.

Tots aquests esforços tenen lloc sempre en el ple respecte dels valors fonamentals europeus, com ara la llibertat d'expressió i la llibertat d'opinió. La nostra resposta integral a la desinformació se centra al voltant dels següents elements bàsics: desenvolupar polítiques per enfortir les nostres democràcies, fent més difícil que els actors de la desinformació facin un mal ús de les plataformes en línia i protegir els periodistes i el pluralisme dels mitjans; conscienciar sobre la desinformació i la nostra preparació i resposta; fomentar la resiliència de la societat davant la desinformació mitjançant l'alfabetització mediàtica i la verificació de fets; cooperar amb altres institucions, autoritats nacionals o tercers.

Les institucions de la UE han promogut diverses activitats, incloses campanyes de sensibilització i iniciatives d'alfabetització mediàtica, per augmentar la resiliència de la societat davant la desinformació i la manipulació de la informació.
Alguns exemples són:

  • el lloc web oficial de les eleccions europees amb una secció sobre "Eleccions lliures i justes";a sèrie de vídeos pel Parlament Europeu (en 24 llengües oficials de la UE) informant el públic sobre les tècniques que fan servir els actors de la desinformació per enganyar la gent;
  • a prospecte del Parlament Europeu amb 10 consells sobre com fer front a la desinformació; un conjunt d'eines per a professors de la Comissió Europea sobre com detectar i combatre la desinformació;
  • una campanya conjunta de la Comissió i el Grup de Reguladors Europeus de Serveis de Mitjans Audiovisuals amb a vídeo córrer a les xarxes socials i retransmetre per tota la UE, conscienciant sobre els riscos de la desinformació i la manipulació de la informació abans de les eleccions europees;
  • Una sèrie dedicada d'articles i coneixements sobre la manipulació d'informació estrangera i la interferència en el SEAE EUvsDisinfo.

Nova legislació de la UE en vigor

En aquest mandat, els colegisladors van adoptar una legislació important, com ara el Llei de serveis digitals (DSA), el Llei AI i la Llei de transparència i orientació de la publicitat política. Durant el passat mandat, el del Parlament Europeu Comitè especial d'interferència estrangera en tots els processos democràtics de la Unió Europea, inclosa la desinformació (I el seu successor) també va posar en relleu el tema de la ingerència estrangera, inclosa la desinformació, i va recomanar que tota la societat faci el seu paper, també mitjançant mesures no legislatives, per fer-hi front.

La DSA requereix que les plataformes avaluïn i mitiguin els riscos relacionats amb la protecció dels processos electorals, com ara la desinformació, fins i tot mitjançant el contingut generat amb IA. La DSA ja és plenament aplicable i la Comissió l'està aplicant en relació amb l'anomenat "plataformes en línia molt grans” (és a dir, aquells que arriben com a mínim a 45 milions d'usuaris a la UE o el 10% de la població de la UE). En aquest context, la Comissió ja ha obert un procediment en contra X i meta - tant per a Instagram com per a Facebook - sobre possibles violacions de DSA relacionades amb la integritat de les eleccions.

Pel que fa a la prevenció, el març de 2024, la Comissió va adoptar directrius electorals, recordant les mesures que han d'adoptar les plataformes per garantir el compliment. L'abril de 2024, la Comissió també va organitzar una prova d'estrès voluntària amb aquestes plataformes designades, la societat civil i les autoritats nacionals. La Comissió manté un diàleg continu amb les plataformes per garantir una implementació eficaç i el compliment de la DSA.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències