Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Properament: recuperació de la UE, vacunes, turisme sostenible

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Els eurodiputats debatran la crisi i la recuperació del COVID-19 amb els membres dels paraments nacionals, debatran sobre la producció de vacunes i votaran sobre una estratègia per al turisme.

Vacunes

Els comitès de salut i investigació buscaran maneres d’augmentar Vacuna contra el COVID-19 la producció i millorar el lliurament amb representants de la indústria el dijous (25 de febrer).

Dimecres, el comitè de comerç debatrà sobre les mesures de la UE en matèria de transparència i autorització de les exportacions de vacunes COVID-19.

Consulteu la nostra cronologia per esbrinar-ho com la UE afronta la pandèmia del coronavirus el 2021.

Cooperació entre parlaments

Els eurodiputats i els seus homòlegs nacionals de països de la UE, estats membres candidats i països observadors parlaran dels reptes econòmics, pressupostaris i socials en la recuperació de la pandèmia de coronavirus avui (22 de febrer).

Turisme sostenible i transport marítim

El turisme és un dels sectors més afectats per la pandèmia. El comitè de transport i turisme votarà un reportar dimecres (24 de febrer) demanant mesures per donar suport al sector durant la crisi i fer el turisme més sostenible a la llarga.

Dijous, el comitè votarà un informe que proposa mesures per crear un transport marítim més eficient i més net.

Desinformació i xarxes socials

Avui ho farà el comitè d’interferència estrangera debat mesures per contrarestar les interferències i desinformacions estrangeres, inclosa la possible regulació de les xarxes socials amb Thierry Breton, el comissari responsable del mercat interior; i representants de l’OTAN. Els eurodiputats van demanar a la UE que intensifiqués els seus esforços regular les xarxes socials protegint la llibertat d’expressió durant la sessió plenària de febrer.

Digital

El dimarts (23 de febrer), el comitè d’indústria, investigació i energia votarà un reportar demanant la legislació de la UE sobre dades donar suport a la innovació europea tot garantint la protecció de dades. L’endemà, el comitè d’educació votarà les propostes donar forma a la política educativa digital garantir que l’educació de la UE s’adapti a la pandèmia, recuperació i digital i transicions verdes.

Drets d'avortament i estat de dret a Polònia

Dimecres, els comitès de llibertats civils i drets de les dones celebraran una audiència sobre el impacte dels atacs sobre la salut i els drets sexuals i reproductius de les dones a Polònia i explorar el vincle amb la deterioració de la situació de l’estat de dret al país. El Parlament va dir al novembre que el prohibició de fet de l'avortament a Polònia posa en risc la vida de les dones.

Per saber més 

Corona virus

Comprendre l'impacte de COVID-19 sobre les dones

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Descobriu com la pandèmia COVID-19 ha augmentat les disparitats de gènere a la UE a la nostra infografia.

Un any després del brot de coronavirus, les conseqüències socials i econòmiques podrien tenir un impacte a llarg termini sobre la igualtat de gènere, amenaçant els progressos aconseguits i potenciant potencialment un altre 47 milions de dones i noies per sota del llindar de pobresa a tot el món.

Es va marcar l'any passat el 25è aniversari de l'adopció de la Declaració de Pequín de l'ONU adreçat a l’avenç de les dones a tot el món, però encara queda molt per recórrer per aconseguir la igualtat de gènere. Segons l’índex 2020 de l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (basat en dades del 2018), la UE obté un 67.9% en igualtat de gènere i és a 60 anys com a mínim d’assolir una igualtat completa al ritme actual.

Esbrineu com El Parlament Europeu lluita per la igualtat de gènere.

Més dones a la primera línia del COVID-19

Dels 49 milions de treballadors assistencials de la UE que han estat més exposats al virus al voltant El 76% són dones.

El desequilibri més gran de la UE va ser a Letònia (les dones representaven el 88% de la força laboral sanitària, en comparació amb el 53% a Malta).

A més, les dones estan sobrerepresentades en serveis essencials que van des de les vendes fins als llocs de guarderia, que van romandre oberts durant la pandèmia. A la UE, les dones representen el 82% de tots els caixers i representen el 95% dels treballadors dels camps de neteja domèstica i ajuda a la llar.

Infografia sobre treballadors de primera línia: el sector assistencial i el sector de les vendes a la UE
Una infografia que mostra la majoria de treballadors del sector de l’atenció i les vendes a la UE són dones  

Augment de la precarietat laboral de les dones

Aproximadament el 84% de les dones treballadores de 15 a 64 anys treballen en serveis, inclosos els principals sectors afectats per Covid que pateixen llocs de treball. La quarantena també té sectors afectats de l’economia on tradicionalment s’han ocupat més dones, inclosa la guarderia, la secretaria i el treball domèstic.

Més del 30% de les dones de la UE treballen a temps parcial i ocupen una gran part dels llocs de treball de l'economia informal, que solen tenir menys drets laborals, així com menys protecció de la salut i altres beneficis fonamentals. També és molt més probable que es prenguin temps lliure atenció a nens i parents i durant els tancaments sovint s’havia de combinar el teletreball i la cura dels nens.

Més informació sobre la bretxa salarial de gènere a la UE què fa el Parlament per reduir-lo.

Infografia sobre feines precàries a la UE
Les infografies que mostren el risc d’atur i precarietat laboral són més elevades per a les dones a causa de la pandèmia de coronavirus 

Escalada de la violència contra les dones

Unes 50 dones perden la vida la violència domèstica cada setmana a la UE i això ha augmentat durant el bloqueig. Les restriccions també han dificultat l’ajuda per a les víctimes.

Al mateix temps, un major ús d'Internet durant la pandèmia ha augmentat la violència de gènere en línia i la abús sexual en línia de nens i especialment de nenes.

Alguns països de la UE s’han fixat mesures addicionals per combatre la violència masclista durant la pandèmia.

Al Parlament

Enguany, el Parlament Europeu celebrarà el Dia Internacional de la Dona durant la sessió plenària del 8 de març, mentre que el comitè de drets de les dones marca el dia amb la seva Som forts: les dones lideren la lluita contra el COVID-19 esdeveniment el 4 de març.

Per saber més 

Seguir llegint

EU

Premi Ciutadà Europeu 2021: sol·liciteu-vos ara

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

El Premi Ciutadà Europeu reconeix les iniciatives que contribueixen a la cooperació europea i a la promoció de valors comuns. Sol·liciteu o nomineu un projecte abans del 15 d'abril.

Atorgat cada any pel Parlament Europeu, el premi es destina a persones o organitzacions que fomenten:

  • Comprensió mútua i integració més estreta entre les persones de la UE
  • Cooperació transfronterera que construeix un esperit europeu més fort
  • Valors de la UE i drets fonamentals

Com aplicar

Persones, grups, associacions o organitzacions poden sol·licitar el Premi Ciutadà Europeu o poden designar un projecte. Els eurodiputats també poden presentar una candidatura.

Llegiu més sobre les regles.

Per sol·licitar o designar algú, utilitzeu aquest formulari. Per obtenir més informació, escriviu a [protegit per correu electrònic] .

El termini per presentar sol·licituds és 15 abril 2021 (ha d’arribar abans de la mitjanit, hora de Brussel·les).

Premis anteriors

Esbrina que va guanyar el Premi Ciutadà Europeu el 2020.

Per saber més 

Seguir llegint

grup ECR

L'eurodiputat italià Vincenzo Sofo s'uneix al grup ECR

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

El grup de conservadors i reformistes europeus al Parlament Europeu ha decidit assumir l’eurodiputat italià Vincenzo Sofo com a nou membre.

Sofo va ser elegit al Parlament Europeu el 2019. Va ser un dels tres candidats italians suspesos a l'espera de la sortida dels diputats britànics. L’1 de febrerst El 2020, Sofo va assumir oficialment el seu lloc al Parlament Europeu. El Grup ECR ocupa ara 63 escons al Parlament Europeu.

Després de la reunió, el copresident de l'ECR, Raffaele Fitto, va dir: "M'agradaria donar la benvinguda al senyor Sofo al nostre grup. És un col·lega format i competent que ha pres una decisió política coherent amb el seu camí polític. Estem segurs que el diputat europeu de Sofo podrà contribuir decisivament a la tasca del nostre grup i a la nostra visió alternativa del futur d’Europa, és a dir, d’una comunitat de pàtries i nacions que cooperin en relació amb les nostres diferents identitats. i peculiaritats ".

El copresident de l'ECR, Ryszard Legutko, va dir: "La decisió del senyor Sofo demostra que el nostre projecte polític, juntament amb la força de les nostres idees i els nostres valors, és creïble i atractiu i, a partir d'avui, encara més fort i capaç de donar respostes concretes a la nostra ciutadans en termes de benestar, riquesa i seguretat ".

Després de la decisió, Sofo va dir: “La Unió Europea travessa un dels períodes més difícils de la seva història, no només des del punt de vista econòmic, sinó també des del punt de vista social i cultural. Segurament, s’ha de canviar profundament per conservar-lo. Tenint en compte les forces polítiques agrupades als conservadors i reformistes europeus, són les més capaces de dur a terme aquesta tasca.

“La Conferència sobre el futur d’Europa serà una cita crucial per al nostre continent i el treball que les forces conservadores podran fer per corregir els errors del projecte europeu serà fonamental per redreçar el seu camí enfortint els nostres estats nació i els valors que han forjat el seu esperit ".

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències