Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Préstecs amb rendibilitat: es va produir un acord sobre les normes de la UE per vendre crédits a tercers

publicat

on

Els negociadors del Parlament Europeu van acordar amb el Consell unes normes comunes de la UE que regulen la transferència de préstecs incobrables de bancs a compradors secundaris, tot protegint els drets dels prestataris.

Els negociadors van acordar disposicions vinculants harmonitzades per a tots els estats membres. Es van assegurar que els prestataris no estaven pitjor després de la transferència del seu contracte de crèdit i que els estats membres podrien mantenir o introduir normes més estrictes per protegir els consumidors.

Mercats secundaris de morositat

Les mesures acordades afavoreixen el desenvolupament de mercats secundaris professionals per a contractes de crèdit emesos originalment per bancs i qualificats com a incomplerts. Tercers (compradors de crèdit) podrien comprar aquest tipus de morositat a tota la UE. Els compradors de crèdit (per exemple, fons d'inversió) no estan creant nous crèdits, sinó que compren morositats existents pel seu propi risc. Per tant, no necessiten autorització especial, però hauran de complir les normes de protecció dels prestataris.

Cobrament supervisat de deutes

Els administradors de crèdit són les persones jurídiques que actuen en nom dels compradors de crèdits i gestionen els drets i les obligacions derivats d’un contracte de crèdit incomplert, com ara la recaptació de pagaments o la renegociació dels termes del contracte. Els negociadors del PE es van assegurar que haurien d'obtenir l'autorització i estar sotmesos a la supervisió de les autoritats competents dels estats membres. Els estats membres també haurien de garantir que hi hagi una llista actualitzada accessible al públic o un registre nacional de tots els administradors de crèdit. Per protegir els consumidors, tots els compradors de crèdit tindran l'obligació de fer designar un gestor de crèdits per un país amfitrió per a les carteres de consumidors. A més, els compradors de crèdits de tercers països també hauran de nomenar un gestor de crèdit per a les carteres de pimes per protegir els empresaris.

Protecció dels prestataris

El nivell uniforme de protecció per als prestataris que no poden pagar els seus deutes acordat durant les negociacions requereix que els compradors de crèdits i els gestors de crèdits proporcionin informació precisa, respectin i protegeixin la informació personal i la privadesa dels prestataris i s’abstinguin de qualsevol assetjament, coacció o influència indeguda.

Abans de la primera recaptació de deutes, el prestatari també tindrà el dret de ser notificat de forma clara i entenedora en paper o en un altre suport durador sobre qualsevol transferència dels drets del creditor. La informació ha d’incloure una data de transferència, identificació, dades de contacte i autorització d’un nou gestor de crèdits o d’un proveïdor de serveis de crèdit, així com informació detallada sobre els imports que ha de pagar el prestatari. A més, s’ha d’informar el prestatari on pot presentar queixes.

Esther de Lange (PPE, NL), co-relator, va dir: "És un gran alleujament que finalment puguem continuar amb la feina per resoldre el desafiament dels préstecs morosos dels bancs. L’acord de divendres al vespre ens pot ajudar a evitar que la recessió econòmica durant la crisi de la corona es converteixi en una nova crisi bancària. Aquesta directiva crearà un mercat secundari europeu per a préstecs problemàtics i, alhora, assegurarà que les persones que han contractat aquests préstecs siguin tractades de manera justa ”.

Els eurodiputats van assegurar que els prestataris no haurien de ser pitjors després de la transferència del seu contracte de crèdit. Amb aquesta finalitat, les comissions i les multes cobrades pels serveis de serveis, inclosos els costos de transferència, no poden canviar ni s’imposaran costos addicionals que no siguin els relacionats amb aquest contracte de crèdit. A més, el contracte i les obligacions entre un administrador de crèdits cap a un comprador de crèdits no s’han d’alterar mitjançant la subcontractació del servei de crèdit.

Irene Tinagli (S&D, IT), la presidenta i co-ponent d'ECON, va dir: "Amb aquesta Directiva deixem clar que el desenvolupament d'un mercat secundari europeu real, eficient i ben regulat per als préstecs morals ha d'anar de la mà de tots els esforços possibles de els creditors tornaran a obtenir un bon rendiment del crèdit i el màxim nivell de protecció possible per als prestataris. Això és encara més important ara, quan encara patim les conseqüències de la pandèmia COVID-19; no podem arriscar-nos a posar en perill la recuperació per decisions que penalitzen les llars i les empreses ".

Finalment, els negociadors van acordar tenir en compte les circumstàncies individuals del prestatari, com ara una hipoteca vinculada a una propietat residencial i la possibilitat de pagar un préstec mentre es decidien sobre mesures. Aquestes mesures poden incloure el refinançament parcial d’un contracte de crèdit, la modificació dels termes del contracte, l’ampliació dels termes del préstec, les conversions de divises i altres formes de facilitar l’amortització. Els estats membres poden aplicar mesures que funcionin millor per als prestataris en règims nacionals, però haurien de disposar d’un conjunt adequat de mesures a nivell nacional.

Fons

Abordar qualsevol possible acumulació futura de préstecs insolvents (NPL) és fonamental per enfortir la unió bancària i garantir la competència al sector bancari, així com per mantenir l’estabilitat financera i animar els bancs a prestar per crear llocs de treball, estimular el creixement i donar suport a la recuperació post-COVID-19 a la UE.

Els préstecs morals es defineixen habitualment com a préstecs que han vençut més de 90 dies o és poc probable que es paguin totalment.

Propers passos

El Parlament, el Consell i la Comissió treballen ara en els aspectes tècnics del text. Posteriorment, l’acord haurà de ser aprovat per la Comissió d’Afers Econòmics i Monetaris i el Parlament en general.

Comissió Europea

La Comissió obre procediments d'infracció contra 12 estats membres per no transposar les normes de la UE que prohibeixen pràctiques comercials deslleials

publicat

on

The Commission opened infringement procedures against 12 member states for failing to transpose EU rules banning unfair trading practices in the agri-food sector. The Directiva on unfair trading practices in the agricultural and food supply chain, adopted on 17 April 2019, ensures protection of all European farmers, as well as of small and mid-range suppliers, against 16 unfair trading practices from larger buyers in the food supply chain. The Directive covers agricultural and food products traded in the supply chain, banning for the first time at EU level such unfair practices imposed unilaterally by one trading partner on another.

The deadline for transposing the Directive into national legislation was 1 May 2021. As of today, Bulgaria, Croatia, Denmark, Finland, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Slovakia, and Sweden have notified to the Commission that they adopted all necessary measures for transposing the Directive, thus declaring the transposition complete. France and Estonia have informed that their legislation transposes only partially the Directive.   

The Commission sent letters of formal notice to Austria, Belgium, Cyprus, Czechia, Estonia, France, Italy, Poland, Portugal, Romania, Slovenia and Spain requesting them to adopt and notify the relevant measures. The Member States have now two months to reply.

Fons

This Directive on unfair trading practices in the agricultural and food supply chain contributes to strengthening the farmers' position in the food supply chain. The 16 unfair trading practices to be banned include, among others: (i) late payments and last minute order cancellations for perishable food products; (ii) unilateral or retroactive changes to contracts; (iii) forcing the supplier to pay for wasted products; and (iv) refusing written contracts.

In line with the Directive, farmers and small and medium sized suppliers, as well as the organisations representing them, will have the possibility to file complaints against such practices from their buyers. Member states should put in place designated national authorities that will handle the complaints. Confidentiality is protected under these rules to avoid any possible retaliation from buyers.

The Commission has also taken steps to increase market transparency   promote producer co-operation. Together, these measures will ensure a more balanced, fair and efficient supply chain in the agri-food sector.

Més informació

Unfair trading practices in the food chain

Agri-food supply chain

Seguir llegint

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per obtenir un tractament anticorp monoclonal

publicat

on

Ahir (27 de juliol) la Comissió va signar un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Glaxo Smith Kline per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), una teràpia d’anticossos monoclonals d’investigació, desenvolupada en col·laboració amb la biotecnologia VIR. Forma part del primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió el juny de 2021, i actualment està en procés de revisió per part de l'Agència Europea de Medicaments. 16 estats membres de la UE participen en la contractació per a la compra de fins a 220,000 tractaments. Sotrovimab es pot utilitzar per al tractament de pacients amb coronavirus amb símptomes lleus que no requereixen oxigen suplementari, però que presenten un risc elevat de COVID-19 sever. Els estudis en curs suggereixen que el tractament precoç pot reduir el nombre de pacients que progressen a formes més greus i requereixen hospitalització o ingrés a les unitats de cures intensives.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Ens comprometem en el nostre Estratègia terapèutica COVID-19 tenir almenys tres noves terapèutiques autoritzades per a l’octubre. Ara lliurem un segon contracte marc que aporta tractaments d’anticossos monoclonals als pacients. Juntament amb les vacunes, una teràpia segura i eficaç tindrà un paper fonamental en el retorn d’Europa a una nova normalitat ”.

Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. S’uneixen a la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes. La Comissió Europea va celebrar prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques per valor de més de 12 milions d'euros.

Segons el contracte marc actual amb Glaxo Smith Kline, els estats membres poden comprar sotrovimab (VIR-7831) si és necessari, un cop ha rebut l'autorització d'ús d'emergència a l'estat membre en qüestió o una autorització de comercialització (condicional) a nivell de la UE de la Agència Europea del Medicament. Es pot trobar més informació aquí.

Seguir llegint

medi ambient

Gestió de l'aigua: la Comissió consulta per actualitzar les llistes de contaminants que afecten les aigües superficials i subterrànies

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública en línia buscar opinions sobre la propera revisió de les llistes de contaminants que es produeixen a les aigües superficials i subterrànies, així com sobre les normes reguladores corresponents. Aquesta iniciativa és particularment important per implementar la recentment adoptada Pla d’acció de contaminació zero com a part de la Acord Verd Europeu, i esforços més amplis per garantir un ús més eficient i segur de l'aigua.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Tots els europeus haurien de beneficiar-se d’aigua neta. Garantir una bona qualitat de les aigües superficials i subterrànies a Europa és fonamental per a la salut humana i el medi ambient. Cal evitar la contaminació causada per pesticides, productes químics fets per l’home o per residus de productes farmacèutics. Volem escoltar la vostra opinió sobre com es pot aconseguir millor això ".

Es va trobar una avaluació recent ("comprovació de la forma física") al desembre de 2019 La legislació de la UE sobre aigües és adequada per als propòsits. Tot i això, cal millorar en aspectes com la inversió, l'aplicació de normes, la integració d'objectius d'aigua en altres polítiques, la simplificació administrativa i la digitalització. Aquesta revisió té com a objectiu solucionar algunes de les mancances en relació amb la contaminació química i l’obligació legal de revisar periòdicament les llistes de contaminants, així com ajudar a accelerar la seva implementació. La consulta pública està oberta a comentaris fins a l’1 de novembre de 2021. Hi trobareu més informació comunicat de premsa.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències