Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: reduir les emissions i reduir els retards

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els eurodiputats volen modernitzar la gestió de l'espai aeri de la UE per fer-la més eficient i més ecològica. Societat.

L’actualització de les normes del cel únic europeu hauria d’ajudar el sector de l’aviació a ser més eficient, assegurant vols més curts a través de rutes més directes i, per tant, reduint les emissions de gasos d’efecte hivernacle, afirmen els eurodiputats.

La iniciativa del cel únic europeu es va posar en marxa el 1999, en un període marcat per un gran augment de vols i retards creixents que van posar de manifest la necessitat d'una millor coordinació.

anunci

Els eurodiputats volen que es reformin les normes per fer menys fragmentat l’espai aeri de la UE i millorar la gestió del trànsit aeri. Això augmentaria la seguretat i l’eficiència, reduiria els costos i beneficiaria el medi ambient.

Actualment, les companyies aèries poden no volar directament al punt d’aterratge. És possible que vulguin evitar sobrevolar estats amb càrregues més altes, evitar zones militars o fer una ruta més llarga per evitar el clima. Això pot significar vols més llargs i més emissions. La fragmentació també pot provocar retards a causa d’una coordinació menys que òptima.

Els eurodiputats diuen que les regles de gestió de l'espai aeri han de desenvolupar-se i adaptar-se als nous mercats en evolució entorn digital el Tractat Verd Europeu. Estan impulsant noves normes que ajudin a aconseguir fins a un 10% de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, evitant rutes més llargues i promovent tecnologies més netes.

anunci

També volen fer l’espai aeri europeu més competitiu i donar suport a l’elecció de proveïdors de serveis de trànsit aeri i altres serveis de navegació aèria, com ara serveis de comunicació i meteorològics, mitjançant concursos competitius.

Fons

Les normes actuals sobre el cel europeu únic daten del 2009. La Comissió Europea va proposar una revisió el 2013 que va ser adoptada pel Parlament el 2014. Després del fracàs del Consell per recuperar l'acord, la Comissió va proposar una actualització en línia amb el Tracte Verd Europeu el 2020.

El 17 de juny de 2021, la comissió de transports i turisme del Parlament va actualitzar el seu mandat de negociació sobre el Reforma del cel únic europeu i van adoptar la seva posició sobre ampliant el mandat de l’Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea actuar com a òrgan de revisió del rendiment. Després de donar a conèixer aquesta última posició durant la sessió plenària de juliol, els eurodiputats estan preparats per a les negociacions amb el Consell.

Per saber més 

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió demana solucions senzilles per als consumidors que busquen compensació pels vols cancel·lats

publicat

on

La Comissió Europea i les autoritats de consumidors demanen a les companyies aèries que millorin la gestió de les cancel·lacions de vols. La Comissió i les autoritats nacionals de consum han demanat a les companyies aèries que millorin la manera de tractar les cancel·lacions en el context de la pandèmia COVID-19. 

Es demana a les companyies aèries que operen a la UE millorar les seves pràctiques amb l'ajut de una llista de mesures elaborat conjuntament per la Comissió i el grup de protecció del consumidor, xarxa CPC. La iniciativa respon a l’enorme nombre de queixes dels consumidors rebudes per aquells que intenten exercir els seus drets de passatgers aeris i es basa en els resultats d’una enquesta llançada a principis d’aquest any per recollir dades sobre la tramitació de queixes per part de 16 grans companyies aèries. L'anàlisi de les respostes proporcionades va posar en relleu una sèrie de qüestions, incloses algunes companyies aèries que presentaven el dret al reemborsament en diners amb menys importància que altres opcions com el redireccionament o els vals, i que donaven a entendre que el reemborsament és un acte de bona voluntat, més que no pas legal. obligació.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Hem rebut moltes queixes dels consumidors, però també hem treballat estretament amb les companyies aèries per entendre on hi ha dèficits i per què. Les companyies aèries han de respectar els drets dels consumidors quan es cancel·len els vols. Avui demanem solucions senzilles per donar certesa als consumidors després d’un període de turbulències extremes ”. 

La comissària de transports de la UE, Adina Vălean, va dir: "Actualment estem avaluant opcions reguladores per reforçar la protecció dels passatgers. Seguirem treballant amb les autoritats nacionals perquè els drets dels passatgers es comuniquin, s’implementin i s’apliquin adequadament. Els passatgers han de poder escollir entre vals i reembossaments.

"La majoria de les companyies aèries enquestades tampoc no han reemborsat els passatgers en el termini de set dies previst per la legislació de la UE. Han de prendre mesures per garantir que es respecti aquest retard per a totes les noves reserves, ja siguin comprades directament o mitjançant un intermediari, i absorbir ràpidament l'endarreriment dels reembossaments pendents, com a màxim l'1 de setembre de 2021 ".

anunci

L'organització europea de consumidors (BEUC) va dir: "Fa gairebé un any i mig des que va començar COVID19 i moltes companyies aèries encara infringeixen la legislació sobre consumidors".

anunci

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

El sector de l'aviació dóna la benvinguda al protocol de seguretat sanitària de l'aviació EASA-ECDC

publicat

on

Principals associacions d’aviacióva donar la benvinguda a les darreres novetats de l'Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea (EASA) i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) COVID-19 Protocol de seguretat en salut aèria, que reconeix els avenços epidemiològics positius a tot Europa i el baix risc de transmissió de virus durant els viatges aeri com a part de les mesures actualitzades per mantenir els viatges segurs i fluixos per als passatgers aquest estiu. Per primera vegada, el Protocol dóna suport a l'ús de proves ràpides d'antigen, especialment per als passatgers que viatgen des de zones d'alt risc, i també demana una harmonització de les mesures a tot Europa.

Això segueix l'adopció de la setmana passada de les darreres Recomanacions del Consell que donen suport al reinici dels viatges dins de la UE i de tercers països, fent ús del sistema de certificat digital COVID (DCC) de la UE. Els estats membres ara han d’implementar el sistema DCC abans de l’1 de juliol. Els països de la UE han connectat els seus sistemes de certificats nacionals a la porta d’entrada de la UE abans de la data límit.

El Protocol actualitzat es fa ressò de la Recomanació del Consell del 10 de juny de 2021, proposant: "Les persones que estiguin completament vacunades contra el COVID-19 o que es recuperessin de la malaltia en els darrers 180 dies no haurien de ser sotmeses a proves ni quarantena, tret que provinguin d'un zona de molt alt risc o on circula una variant de preocupació. Per als viatges des d’aquestes destinacions, es podria considerar el requisit d’una prova negativa. Podria ser una prova de detecció ràpida d'antígens (RADT) realitzada no més de 48 hores abans de l'arribada o una prova de PCR no més de 72 hores abans de l'arribada ".

En un comunicat conjunt, les sis associacions van dir: "La protecció de la salut pública, inclosa la del nostre personal i els nostres passatgers, continua sent la prioritat número u de l'aviació en tota aquesta pandèmia. Després de l’èxit dels programes de vacunació a tot Europa i una millora de les perspectives epidemiològiques, aquestes directrius actualitzades són molt oportunes i contribuiran a garantir un viatge de passatgers suau i segur. Comptem amb els Estats membres de la UE que ara facin el seu paper i actualitzin les mesures existents en conseqüència, de manera que els passatgers sàpiguen què esperar. Això és crucial per restablir la confiança dels passatgers i per ajudar a la recuperació del nostre sector ".

Les associacions també reben les següents actualitzacions del protocol:

  • Flexibilitat quant al requisit del distanciament físic continuat als aeroports, ja que només viatjaran passatgers completament vacunats, recuperats o provats. Això ajudarà a alleujar els reptes operatius que plantegen les mesures anteriors de distanciament físic. Tant els aeroports com els avions continuen sent entorns extremadament segurs.
  • Des d’una perspectiva de seguretat sanitària, la verificació del DCC s’organitza millor fora de la ciutat abans de la sortida.
  • Les proves, si escau, s'han de realitzar abans d'un vol en lloc de l'arribada o durant el trànsit;
  • Les comprovacions de documents s’han de limitar a un sol control abans del viatge. Els controls repetits, per exemple, també a l'arribada, tenen molt poc propòsit mèdic i poden provocar cues innecessàries.

Ara Europa disposa de totes les eines: el DCC, un formulari digital de localització de passatgers (DPLF) i les recomanacions del Consell sobre viatges internacionals i dins de la UE per garantir una reobertura segura i fluida del viatge aeri aquest estiu. A mesura que augmenten les taxes de vacunació i la situació epidemiològica millora, les sis associacions esperen que les darreres mesures preventives es redueixin o s’eliminin segons correspongui, en línia amb una reducció del nivell de risc global.

anunci

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: els eurodiputats disposats a iniciar les negociacions

publicat

on

La gestió de l’espai aeri europeu s’hauria d’afinar per optimitzar les rutes de vol, reduir els retards en els vols i reduir les emissions de CO2, va dir el comitè de transport i turisme, TRAN.

El mandat de negociació sobre la reforma de les normes del cel únic europeu, adoptat dijous pel Comitè de Transports i Turisme per 39 vots a favor i set i dues abstencions, proposa maneres de modernitzar la gestió de l’espai aeri europeu per tal de reduir els retards de vols, optimitzar les rutes de vol , reduir els costos i les emissions de CO2 al sector de l'aviació.

Racionalitzar la gestió de l’espai aeri europeu

anunci

Els eurodiputats del Comitè de Transport volen reduir la fragmentació en la gestió de l'espai aeri europeu i optimitzar les rutes de vol, és a dir, tenir vols més directes. Donen suport a la racionalització del sistema europeu de gestió de l’espai aeri mitjançant la creació d’autoritats nacionals de supervisió (ANS) independents, encarregades d’emetre els proveïdors de serveis de navegació aèria i els operadors aeroportuaris amb llicències econòmiques per operar, així com la implementació de plans de rendiment de la gestió de l’espai aeri, que establirà el nou Reviewrgan de revisió del rendiment, que opera sota els auspicis de l'Agència Europea d'Aviació a la Seguretat (EASA).

Les normes sobre l'ampliació del mandat de l'EASA es van adoptar per 38 vots en contra i 7 i 3 abstencions. El comitè també va votar a favor de donar un mandat per a l'inici de les converses interinstitucionals amb 41 vots a favor i 5 i 2 abstencions.

Vols més ecològics

anunci

Els eurodiputats del Comitè de Transports i Turisme subratllen que el cel únic europeu hauria de seguir el Tracte Verd i contribuir a l'objectiu de neutralitat climàtica amb una reducció del 10% de les emissions que afecten el clima

La Comissió adoptarà els objectius de rendiment de la UE en matèria de capacitat, eficiència de costos, canvi climàtic i protecció del medi ambient per als serveis de navegació aèria, segons diuen els eurodiputats. També suggereixen que els càrrecs que s’apliquen als usuaris de l’espai aeri (companyies aèries o operadors d’avions privats) per la prestació de serveis de navegació aèria haurien d’encoratjar-los a ser més respectuosos amb el medi ambient, per exemple, promovent tecnologies alternatives de propulsió neta.

Obrir el mercat

Com que els eurodiputats volen una major competència entre els controladors de trànsit aeri, suggereixen que un o un grup d’estats membres haurien d’escollir proveïdors de serveis de trànsit aeri mitjançant una licitació competitiva, tret que resulti en una ineficiència de costos, operativa, climàtica o ambiental, o inferior les condicions de treball. La mateixa lògica s’aplicaria a l’hora d’escollir altres serveis de navegació aèria, com ara serveis de comunicació, meteorològics o aeronàutics.

Cites dels relators

ponent del PE Marian-Jean Marinescu (EPP, RO) va dir: “L’arquitectura actual de l’espai aeri d’Europa es construeix d’acord amb les fronteres nacionals. Aquest nacionalisme aeri significa vols més llargs, més retards, costos addicionals per als passatgers, emissions més altes i més contaminació. Amb un cel únicament europeu únic i un sistema europeu de gestió de l'aire unificat, crearíem una nova arquitectura de l'espai aeri basada no en les fronteres, sinó en l'eficiència. Malauradament, la posició adoptada recentment pel Consell es basa en preocupacions nacionals. Per tant, instem els Estats membres a volar alt, per poder finalment abordar els problemes de cost, fragmentació i emissions que afecten l'aviació europea ”.

El ponent sobre les normes de l'AESA, Bogusław Liberadzki (S&D, PL), va afegir: “Creiem fermament que el cel únic europeu s’hauria d’implementar ràpidament per portar normes i procediments europeus més comuns entre els estats membres. Després de la crisi del COVID-19, estem preparats per augmentar l’eficiència econòmica i ambiental a l’aviació europea ”.

Propers passos

Aquesta votació sobre les normes del cel únic europeu constitueix l'actualització de la posició negociadora del Parlament adoptada el 2014 i, per tant, torna a confirmar la disposició dels eurodiputats a iniciar les converses interinstitucionals amb el Consell de la UE en breu. S'espera que les negociacions sobre les normes de l'Agència de Seguretat Aèria de la UE (EASA) s'iniciïn en paral·lel, després que el resultat de la votació del comitè sigui anunciat al ple, possiblement durant la sessió de juny II o juliol.

Més informació

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències