Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Fons Social Clima: idees del Parlament per a una transició energètica justa  

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La UE vol una transició energètica justa. Descobriu com el Fons Social Clima pretén ajudar els més exposats a la pobresa energètica, Economia.

Com a part dels seus esforços per aconseguir la neutralitat de carboni l'any 2050, la UE té previst introduir més requisits per reduir les emissions en la construcció i el transport. Les noves normes estimularan els europeus i les empreses a invertir en fonts d'energia alternatives, un millor aïllament i un transport net.

Per tal de donar suport a les llars vulnerables i a les petites empreses en això transició energètica, la Comissió Europea va proposar la creació d'un Fons Social per al Clima amb un pressupost de 72 milions d'euros per al període 2025-2032. La creació del fons forma part del paquet legislatiu Fit for 55, que té com a objectiu assolir els objectius del Acord Verd Europeu.

Es preveu que el Parlament adopti la seva posició durant el ple de principis de juny, que li permetria començar a negociar el text definitiu amb el Consell.

Fes una ullada a què està fent la UE per reduir les emissions de carboni.#

Combatre la pobresa energètica

L' proposta, elaborat conjuntament per les comissions de medi ambient i ocupació i afers socials del Parlament, té com a objectiu establir definicions comunes a tota la UE per a la pobresa energètica i la pobresa de mobilitat.

La pobresa energètica fa referència a les llars vulnerables, les microempreses, les petites i mitjanes empreses i els usuaris del transport que tenen dificultats per accedir a alternatives als combustibles fòssils. La pobresa per mobilitat es refereix a les llars que tenen uns costos de transport elevats o un accés limitat a modes de transport assequibles.

El Parlament busca un enfocament específic en els reptes als quals s'enfronten les illes, les regions muntanyoses i les zones menys desenvolupades i remotes. També demanarà bloquejar l'accés al fons als països que no respectin els drets fonamentals o l'estat de dret.

anunci

Com et pot ajudar el Fons Social Clima?

El Fons per al Clima Social hauria de finançar mesures concretes per abordar la pobresa energètica i de mobilitat, tant a curt com a llarg termini, com ara:

  • Reducció dels impostos i taxes sobre l'energia o prestació d'altres formes de suport directe als ingressos per fer front a l'augment dels preus del transport per carretera i del combustible de calefacció. Això s'eliminaria gradualment a finals de 2032
  • Incentius per a la renovació d'edificis i per al canvi a fonts d'energia renovables als edificis
  • Incentius per passar del transport privat al públic, el cotxe compartit o la bicicleta
  • Suport al desenvolupament d'un mercat de segona mà de vehicles elèctrics

Obteniu més informació sobre el finançament de la transició verda

Per saber més 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències