Connecteu-vos amb nosaltres

Seguretat cibernètica

Per què us ha d’importar la ciberseguretat a la UE? 

COMPARTIR:

publicat

on

Des de dades robades fins a sistemes hospitalaris bloquejats: els ciberatacs poden tenir conseqüències perilloses. Obteniu més informació sobre la ciberseguretat i la seva importància, Societat.

La transformació digital de l'economia i la societat s'ha accelerat en els últims anys, creant oportunitats i reptes. Per 2030, 125 milions de dispositius es podrien connectar a Internet, enfront dels 27 milions del 2017, mentre que s’espera que el 90% de les persones de més de sis anys estiguin en línia. Com que el disseny del ciberespai està interconectat i el digital i el físic estan cada vegada més entrellaçats, apareixen nous perills.

Definicions 

  • Els ciberatacs són intents d’utilitzar malament la informació robant-la, destruint-la o exposant-la i pretenen interrompre o destruir sistemes i xarxes informàtiques. 
  • La ciberseguretat inclou seguretat de la informació i la comunicació, tecnologia operativa i plataformes informàtiques necessàries per garantir la seguretat dels sistemes digitals 
  • La ciberdefència inclou anàlisis i estratègies de ciberseguretat i amenaces i estratègies per protegir-se de les amenaces dirigides a ciutadans, institucions i governs 

Les ciberamenaces a la UE: costos personals i socials

L’ús de solucions digitals ha augmentat durant molt de temps i el teletreball, les compres en línia i mantenir-se en contacte en línia van augmentar dràsticament durant el bloqueig. Aquestes solucions poden beneficiar els consumidors i donar suport a l'economia i la recuperació post-Covid. Tot i això, n’hi ha hagut una corresponent augment de les activitats cibernètiques malicioses. 22.3 milions Estimació del nombre de dispositius d'Internet de les coses en ús per al 2024

Per atacar, els atacants poden utilitzar llocs web i correus electrònics de pesca amb enllaços i fitxers adjunts maliciosos informació bancària o xantatge a les organitzacions després bloquejant els seus sistemes i dades de TI.

Un ciberespai segur és la base el mercat únic digital de la UE: permetre solucions i desbloquejar tot el seu potencial fent que la gent tingui confiança en línia. El Índex d’economia i societat digital 2019 va mostrar que els problemes de seguretat limitaven o impedien que el 50% dels usuaris d'Internet de la UE realitzessin activitats en línia. El Índex 2020 va indicar que el 39% dels ciutadans de la UE que utilitzaven Internet tenien problemes relacionats amb la seguretat.

Més informació sobre com protegir-se del ciberdelinqüència i quines són les amenaces principals i emergents de ciberseguretat.

anunci

€ 5.5 bilions   Cost anual del ciberdelicte per a l'economia mundial el 2020, que és el doble que el 2015 (estimació de la Comissió Europea)

Els danys causats pels ciberatacs van més enllà de l'economia i les finances, afectant a la mateixa fonaments democràtics de la UE i amenaçant el funcionament bàsic de la societat.

Serveis essencials i sectors crítics com ara el transport, l’energia, la salut i les finances, han esdevingut cada vegada més dependents de les tecnologies digitals. Això, juntament amb l’augment d’objectes físics connectats a Internet de les coses, pot tenir conseqüències directes, inclòs fer de la ciberseguretat una qüestió de vida o mort.

Des dels ciberatacs endavant hospitals, provocant que ajornin els procediments mèdics urgents, els atacs a les xarxes elèctriques i al subministrament d’aigua; els atacants amenacen el subministrament de serveis essencials. I a mesura que els cotxes i les llars es connecten cada cop més, podrien ser amenaçats o explotats de manera imprevista.

Hi ha atacs cibernètics, desplegats amb, per exemple, desinformació, pressió econòmica i atacs armats convencionals provant la resistència d’estats i institucions democràtiques, orientats directament a la pau i la seguretat a la UE.

La ciberseguretat a la UE

Les empreses i organitzacions de la UE gasten molt menys en ciberseguretat que els seus homòlegs nord-americans. La Unió Europea ha estat treballant per reforçar la ciberseguretat. Al maig de 2022 Els negociadors del Parlament i del Consell van arribar a un acord sobre la Directiva NIS2, que són normes integrals per reforçar la resiliència a tota la UE.

"Hem d'actuar i fer que les nostres empreses, governs i societat siguin més resistents a les operacions cibernètiques hostils", va dir Bart Groothuis (Renew, Països Baixos), l'eurodiputat responsable de dirigir les noves normes al Parlament.

Consulteu més informació sobre com la UE configura el món digital

Més informació sobre la ciberseguretat a la UE 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències