Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

El Parlament Europeu aprova la llei de dades dirigida pel PPE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Parlament Europeu ha aprovat la seva posició sobre les noves normes sobre l'accés i l'ús de les dades recollides per màquines connectades, electrodomèstics moderns o robots industrials.

L'anomenada "Llei de dades", formada fonamentalment per la diputada del Grup PPE i principal negociadora del Parlament, Pilar Del Castillo, proporcionarà una seguretat jurídica molt necessària sobre qui posseeix dades que actualment no s'utilitzen. Les noves normes es refereixen a màquines i aparells connectats que recullen enormes quantitats de dades, ja siguin telèfons mòbils, robots industrials o fins i tot rentadores. Fins ara, mancaven normes harmonitzades sobre com s'accedeix i s'utilitzen aquestes dades. La Llei de dades de la UE pretén tancar aquesta bretxa legal.

"La Llei de dades és una oportunitat per optimitzar models i processos de negoci existents, impulsar el desenvolupament de nous, crear nous valor, estructures i xarxes de socis. És a dir, una immensa oportunitat per a la competitivitat i la innovació. Canviarà la manera com interactuem i utilitzar dades", va dir Del Castillo.

"Per al Grup PPE, el nostre principi fonamental és: l'usuari ha de tenir accés a les dades produïdes per productes connectats i poder compartir-les. Al mateix temps, és vital que les disposicions de responsabilitat i transparència garanteixin que els drets de propietat intel·lectual i els secrets comercials Aquesta llei canviarà el joc i crearà un nou ecosistema àgil de dades que permeti accedir fàcilment a una quantitat gairebé infinita de dades d'alta qualitat", ha afegit Del Castillo.

Després de la votació d'avui, s'espera que els estats membres acordin la seva posició el 28 de març. El 29 de març està previst un primer "tríleg" per a les negociacions entre el Parlament i els estats membres per finalitzar la Llei de dades.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències