Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Brúixola estratègica: capacitat de desplegament ràpid per protegir els ciutadans, els interessos i els valors de la UE 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió d'Afers Exteriors va adoptar la setmana passada una sèrie de propostes sobre la nova capacitat europea de desplegament ràpid, que es desplegarà en cas de crisi.

En un projecte de resolució aprovat per la Comissió d'Afers Exteriors per 43 vots a favor, 2 en contra i 0 abstencions, els eurodiputats donen suport a la proposta d'establir la Capacitat de desplegament ràpid de la UE (EU RDC). Això dotaria a la UE de la capacitat i les estructures per actuar amb eficàcia, respondre de manera ràpida i decidida per prevenir i gestionar crisis per servir i protegir els ciutadans, els interessos, els principis i els valors de la Unió Europea a tot el món.

El RDC s'hauria de dissenyar per reflectir el nou context geopolític i assolir la plena capacitat operativa el 2025 com a molt tard, afegeixen els eurodiputats.

Els eurodiputats proposen les missions de capacitat de desplegament ràpid de la UE per cobrir les operacions de rescat i evacuació, l'entrada i la fase inicial de les operacions d'estabilització, així com el reforç temporal d'altres missions. El RDC també es podria utilitzar com a força de reserva per assegurar una sortida quan sigui necessari. Les tasques han de ser flexibles per estar preparats per afrontar totes les possibles situacions de crisi, afegeixen.

Autonomia estratègica

El RDC de la UE hauria de tenir almenys 5000 soldats, a més de les capacitats de suport estratègic necessàries per al seu funcionament, per exemple, personal de transport, intel·ligència, recursos de comunicació per satèl·lit i de reconeixement estratègic, forces d'operacions especials, atenció mèdica i unitats d'evacuació. Totes les tropes del RDC de la UE haurien de ser-hi assignades exclusivament, amb els estats membres capaços de convocar-les per al servei nacional en cas d'emergència.

Els eurodiputats insisteixen en la necessitat de dur a terme exercicis conjunts periòdics, d'acord amb els estàndards de l'OTAN, que haurien de ser programats pel cap de política exterior de la UE i planificats i realitzats per la Capacitat de Planificació i Conducta Militar (MPCC), per millorar la preparació i la interoperabilitat.

També han subratllat que perquè aquesta capacitat de desplegament ràpid sigui eficaç, hauria de tenir una seu operativa permanent amb finançament, personal i infraestructura adequats i una comunicació segura integrada.

Aspectes pressupostaris

Les despeses administratives del RDC s'han de finançar amb el pressupost de la UE, sempre que el PESC El pressupost augmenta considerablement, diuen els eurodiputats.

Les despeses d'explotació dels exercicis conjunts per a la certificació de la capacitat plenament operativa, els costos de munició i els relacionats amb la realització d'exercicis en viu, s'han de pagar a partir d'una revisió revisada. Fons europeu per a la pau amb un pressupost augmentat.

Finalment, els eurodiputats demanen als estats membres que proporcionin els fons i el personal adequats per convertir-lo Sistema de grups de batalla de la UE en un instrument més robust i flexible.

Relator Javi López (S&D, ES) va dir: “Amb aquest informe, manifestem el nostre suport total al que suposarà una millora significativa en els nostres instruments de política de seguretat i defensa: la Capacitat de Desplegament Ràpid, proposada per l'Alt Representant i consagrat a la Brúixola Estratègica ja aprovada. pels estats membres de la UE.

"El nostre objectiu és tenir una capacitat d'almenys 5000 efectius preparats per ser desplegats ràpidament quan hi hagi una crisi amb l'objectiu de realitzar tasques de rescat i evacuació, operacions d'entrada i estabilització inicial, o reforços temporals d'altres missions.

"Això ens permetrà no només ser un aliat més fort dins del nostre marc de cooperació UE-OTAN, sinó que també serà un pas important cap a la nostra autonomia estratègica i per convertir-nos en un actor geopolític real i creïble en un món sempre competitiu".

Antecedents i propers passos

La resolució serà votada pel conjunt del Parlament en un dels propers plens.

La brúixola estratègica de la UE (aprovat pel Consell el març de 2022) va demanar la creació d'una capacitat europea de desplegament ràpid que permetria a la UE enviar fins a 5000 soldats al camp en cas de crisi.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències