Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Els eurodiputats donen suport als plans per a un sector de la construcció climàticament neutre per al 2050 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Parlament va aprovar dimarts (14 de març) un projecte de mesures per augmentar el ritme de renovacions i reduir el consum d'energia i les emissions de gasos d'efecte hivernacle. sessió plenària, ITRE.

La proposta de revisió de la Directiva sobre l'eficiència energètica dels edificis té com a objectiu reduir substancialment les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) i el consum d'energia al sector de la construcció de la UE per a l'any 2030 i fer-lo neutre pel que fa al clima l'any 2050. També pretén augmentar el ritme de renovació energètica. -edificis ineficients i millorar l'intercanvi d'informació sobre rendiment energètic.

Objectius de reducció d'emissions

Tots els edificis nous haurien de ser de zero emissions a partir del 2028, amb la data límit per als nous edificis ocupats, operats o propietat de les autoritats públiques el 2026. Tots els nous edificis haurien d'estar equipats amb tecnologies solars el 2028, quan sigui tècnicament adequat i econòmicament viable, mentre que els edificis residencials en procés de renovació important fins al 2032.

Els edificis residencials haurien d'aconseguir, com a mínim, la classe d'eficiència energètica E l'any 2030 i D l'any 2033, en una escala que va de la A a la G, aquesta última corresponent al 15% d'edificis amb pitjor rendiment de l'estoc nacional d'un membre. estat. Els edificis no residencials i públics haurien d'aconseguir les mateixes qualificacions el 2027 i el 2030, respectivament. La millora de l'eficiència energètica (que pot adoptar la forma d'obres d'aïllament o millora del sistema de calefacció) es produiria quan un edifici es ven o es sotmet a una reforma important o, si s'està llogant, quan es signa un nou contracte.

Els estats membres establiran les mesures necessàries per assolir aquests objectius en els seus plans nacionals de renovació.

Mesures de suport contra la pobresa energètica

anunci

Aquests plans nacionals de renovació haurien d'incloure esquemes de suport per facilitar l'accés a subvencions i finançament. Els estats membres han de posar en marxa punts d'informació gratuïts i esquemes de renovació neutres en costos. Les mesures financeres haurien de proporcionar una prima important per a les renovacions profundes, especialment dels edificis amb pitjor rendiment, i s'han de posar a disposició de les llars vulnerables subvencions i subvencions específiques.

Derogacions

Els monuments quedarien exclosos de les noves normes, mentre que els països de la UE poden decidir excloure també els edificis protegits pel seu especial mèrit arquitectònic o històric, els edificis tècnics, els edificis utilitzats temporalment i les esglésies i els llocs de culte. Els estats membres també poden eximir els habitatges socials públics, on les reformes comportarien augments de lloguer que no es poden compensar amb estalvis en la factura energètica.

Els eurodiputats també volen permetre als estats membres ajustar els nous objectius en una part limitada d'edificis en funció de la viabilitat econòmica i tècnica de les renovacions i de la disponibilitat de mà d'obra qualificada.

Ponent de la Directiva d'eficiència energètica dels edificis Ciaran Cuffe (Greens/EFA, IE) va dir: "L'augment dels preus de l'energia s'ha centrat en les mesures d'eficiència energètica i d'estalvi d'energia. Millorar el rendiment dels edificis europeus reduirà les factures i la nostra dependència de les importacions d'energia. Volem que la directiva redueixi la pobresa energètica i redueixi les emissions i proporcioni millors entorns interiors per a la salut de les persones. Aquesta és una estratègia de creixement per a Europa que generarà centenars de milers de llocs de treball locals de bona qualitat en les indústries de la construcció, la renovació i les renovables, alhora que millorarà el benestar de milions de persones que viuen a Europa".

Propers passos

El Parlament va adoptar la seva posició per 343 vots a favor, 216 en contra i 78 abstencions. Els eurodiputats iniciaran ara negociacions amb el Consell per acordar la forma final del projecte de llei.

Fons

Segons la Comissió Europea, els edificis a la UE són responsables del 40% del nostre consum d'energia i del 36% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El 15 de desembre de 2021, la Comissió Europea va adoptar una proposta legislativa per revisar la Directiva sobre el rendiment energètic dels edificis, com a part de l'anomenat paquet "Fit for 55". Una nova Llei Europea del Clima (juliol de 2021) va consagrar tant els objectius de 2030 com els de 2050 en una llei europea vinculant.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències