Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Reducció d'emissions dels cotxes: nous objectius de CO2 per a cotxes i furgonetes explicats 

COMPARTIR:

publicat

on

La UE prohibeix la venda de cotxes i furgonetes nous amb motor de combustió a partir del 2035 per tal que el sector del transport per carretera sigui climàticament neutre.

En un esforç per assolir els seus ambiciosos objectius climàtics, la UE està revisant la legislació en sectors que tenen un impacte directe en el marc del Apte per a paquets de 55. Això inclou el transport, l'únic sector en què les emissions de gasos d'efecte hivernacle segueixen sent superiors a les del 1990, tenint augmentat més d'un 25%. El transport representa una cinquena part de les emissions totals de la UE.

El transport per carretera representa el percentatge més gran de les emissions del transport i el 2021 va ser responsable del 72% de tot el transport nacional i internacional de la UE Emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Per què cotxes i furgonetes?

Els turismes i les furgonetes (vehicles comercials lleugers) produeixen al voltant del 15% de les emissions totals de CO2 de la UE

Endurir les normes d'emissions dels cotxes ajudaria a aconseguir-ho els objectius climàtics de la UE per 2030.

Situació actual

Les emissions mitjanes de CO2 dels cotxes nous van ser de 122.3 g de CO2/km el 2019, millor que l'objectiu de la UE de 130 g de CO2/km per al període 2015-2019, però molt per sobre del objectiu de 95 g/km previst per al 2021 en endavant.

El nombre de cotxes elèctrics ha anat creixent ràpidament, representant l'11% dels cotxes de passatgers de nova matriculació el 2020.

Esbrina més dades i xifres sobre les emissions dels cotxes.

Nous objectius

La nova legislació marca el camí cap a zero emissions de CO2 per als turismes nous i els vehicles comercials lleugers el 2035. Els objectius intermedis de reducció d'emissions per al 2030 es fixen en un 55% per als cotxes i un 50% per a les furgonetes.

anunci

Els objectius s'expressen en percentatges perquè l'estàndard de 95 g/km s'haurà de recalcular segons la nova prova d'emissions més rigorosa que reflecteixi millor les condicions reals de conducció.

La legislació revisada hauria d'ajudar els europeus desplegant vehicles amb zero emissions de CO2 de manera més àmplia (millor qualitat de l'aire, estalvi d'energia i menors costos per tenir un vehicle) i estimular la innovació en tecnologies de zero emissions.

El El Parlament i els països de la UE van arribar a un acord sobre la forma definitiva de les normes a l'octubre de 2022. Era aprovat pel Parlament el febrer de 2023 i adoptat pel Consell el març de 2023. La legislació va entrar en vigor l'abril de 2023.

A més, la UE té previst oferir-ne més estacions de recàrrega elèctrica i d'hidrogen a les carreteres principals. El juliol de 2023, El Parlament va aprovar una nova normes desplegar piscines de càrrega elèctrica per a cotxes un cop cada 60 quilòmetres a les carreteres principals per al 2026, així com estacions d'avituallament d'hidrogen almenys cada 200 quilòmetres l'any 2031. Les normes han de ser avalades pel Consell, abans d'entrar en vigor.

Més sobre les emissions del transport

Nous objectius de CO2 per a cotxes i furgonetes 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències