Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Futur d’Europa: els panells de ciutadans prenen la paraula

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els panells ciutadans es reuniran durant els propers mesos per debatre sobre el futur de la UE i fer recomanacions. Trobar més, assumptes de la UE.

La Conferència sobre el futur d’Europa posa les persones al centre del debat sobre com hauria d’evolucionar la UE per afrontar els reptes futurs. Els panells de ciutadans tenen un paper important a jugar: debatran sobre idees esdeveniments a tota la UE i les propostes presentades a través del Plataforma de conferències i farà recomanacions per discutir-les amb les institucions de la UE i altres parts interessades.

Qui hi participa?

Hi ha quatre panells de ciutadans europeus, cadascun dels quals inclou 200 ciutadans. Els membres del panell han estat seleccionats aleatòriament, però de manera que reflecteix la diversitat de la UE. Per exemple, hi haurà un nombre igual d’homes i dones a cada panell, a més d’una representació proporcional dels europeus de les zones urbanes i rurals. Els joves d’entre 16 i 25 anys formaran un terç dels membres.

anunci

Què es parlarà?

Cada panell tractarà alguns dels temes sobre els quals la gent ha estat convidada a proposar idees:

  • Economia més forta, justícia social i ocupació / educació, cultura, joventut, esport / transformació digital;
  • Democràcia europea / valors i drets, estat de dret, seguretat;
  • canvi climàtic, medi ambient / salut, i;
  • la UE al món / migració.


Els membres del panell podran plantejar problemes addicionals. A les reunions hi haurà experts independents per assessorar-los.

anunci

Quan es reuniran els panells ciutadans?

Cadascun dels panells es reunirà tres vegades. Les primeres sessions van tenir lloc durant quatre caps de setmana entre el 17 de setembre i el 17 d'octubre a les dependències del Parlament a Estrasburg. Les segones sessions tindran lloc al novembre en línia i les terceres sessions es faran al desembre i gener a ciutats de la UE, si la situació sanitària ho permet.

El calendari dels quatre panells ciutadans

PanellTemesPrimera sessióSegona sessióTercera sessió
1Economia més forta, justícia social i ocupació / educació, cultura, joventut, esport / transformació digital17 19-setembre5-7 novembre3-5 de desembre (Dublín)
2Democràcia europea / valors i drets, estat de dret, seguretat24 26-setembre12-14 novembre10-12 de desembre (Florència)
3Canvi climàtic, medi ambient / salut1-3 octubre19-21 novembre7-9 de gener (Varsòvia)
4La UE al món / migració15-17 octubre26-28 novembre14-16 de gener (Maastricht)

Quin serà el resultat?

Els grups formaran recomanacions, que es debatran en el Ple de la Conferència que reuneixi ciutadans, representants de les institucions de la UE i parlaments nacionals, així com altres parts interessades. Vint representants de cada panell participaran als plens de la conferència i presentaran el resultat del treball dels panells.

Les recomanacions dels grups s’incorporaran a l’informe final de la Conferència, que serà preparat a la primavera del 2022 pel comitè executiu de la Conferència. El consell està format per representants del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió (les institucions que hauran de fer un seguiment de les conclusions), així com observadors de totes les parts interessades de la Conferència. L’informe s’elaborarà en plena col·laboració amb el Ple de la Conferència i haurà de rebre la seva aprovació.

Com seguir el treball dels panells?

Les sessions del panell on es reuneixen tots els membres es transmetran en línia. Podreu trobar més detalls sobre ells a la plataforma Conference. 

Conferència sobre el futur de l'europe

Conferència sobre el futur d'Europa: què és i com funciona?

Futur d'Europa: el ple de la conferència comença amb les expectatives de canvi

Conferència sobre el futur d’Europa: materials de campanya

Conferència sobre el futur d’Europa: temps per a les vostres idees

El futur d'Europa: idees de la gent al Ple de la Conferència

Futur d’Europa: els panells dels ciutadans prenen la paraula 

Futur d’Europa: els ciutadans debaten sobre política exterior i migracions

Els europeus debaten sobre com enfortir la democràcia i l’estat de dret

Futur d'Europa: els europeus debaten sobre economia, llocs de treball i educació a Estrasburg

Futur d'Europa: canvi climàtic, medi ambient, heaa continuació

“Hora d'obrir-se als ciutadans”: Conferència sobre el futur d'Europa

Conferència sobre el futur d’Europa: fes sentir la teva veu

Conferència sobre el futur d’Europa: llançament de la plataforma digital multilingüe

Conferència sobre el futur d’Europa: els preparatius continuen

Dia d’Europa: descobriu la Unió Europea el 9 de maig de 2021

Conferència sobre el futur d'Europa: llançament de la plataforma ciutadana el 19 d'abril

Construint l’Europa del demà: la UE obre camí a la Conferència sobre el futur d’Europa

Comparteix aquest article:

Intel · ligència artificial

AI: "Hem d'actuar ràpidament per adonar-se del potencial de la UE"

publicat

on

La UE podria establir estàndards globals sobre intel·ligència artificial (IA), però per obtenir els seus beneficis, les regles han de ser ràpides i flexibles, va dir Axel Voss. (A la foto), l'eurodiputat responsable d'un informe sobre IA, Societat.

"Hem de ser conscients que la IA és d'una rellevància estratègica extremada", va dir Axel Voss (PPE, Alemanya) en aquest Entrevista en directe de Facebook. L'eurodiputat dirigeix ​​l'informe de la Comitè especial sobre intel·ligència artificial en l'era digital a través del Parlament Europeu.

Reconeixent la importància de la tecnologia, el Parlament va crear la comissió per centrar-se en la IA, conèixer com podria influir en l'economia de la UE, conèixer els enfocaments dels diferents països i fer suggeriments per a la legislació futura.

L'esborrany d'informe, presentat a la comissió el 9 de novembre de 2021, diu que la UE hauria de centrar-se en l'enorme potencial de la IA. L'autor de l'informe, Voss, va dir que aquesta tecnologia podria tenir un paper clau en àrees com el canvi climàtic, el sector de la salut i la competitivitat de la UE.

anunci

Més informació sobre què és la IA i com s'utilitza.

La UE pot convertir-se en un jugador d'IA més gran?

La UE s'està quedant enrere en la carrera tecnològica mundial i, si vol seguir sent una potència econòmica i mundial, diu l'informe, hauria de convertir-se en una potència global en IA. Si la UE no actua amb rapidesa i valentia, s'acabarà convertint en una "colònia digital" de la Xina, els EUA i altres estats i s'arriscarà a perdre la seva estabilitat política, seguretat social i llibertats individuals, diu l'informe. A més, les tecnologies emergents podrien provocar un desplaçament de poder global del món occidental.

anunci

El fracàs de la UE per comercialitzar les innovacions tecnològiques significa que "les nostres millors idees, talent i empreses" van a un altre lloc, segons l'informe. Voss va advertir que la finestra d'oportunitat s'està tancant, dient que la UE ha de "concentrar-se, prioritzar, invertir".

Europa s'hauria de concentrar més en models de negoci que permetin transformar la recerca en productes, garantir un entorn competitiu per a les empreses i evitar una fuga de cervells. Només 8 de les 200 principals empreses digitals tenen seu a la UE.

La importància de les dades

Les dades són crucials per al desenvolupament de la IA. "Si pensem que podem competir al món sense proporcionar dades, aleshores estem fora", va dir Voss. "Ens hauríem de centrar més en com podem proporcionar dades, incloses les dades personals".

"Massa gent pensa que no podem obrir el GDPR ara mateix", la qual cosa significa una manca de dades per a la indústria de la UE, va dir. El GDPR estableix un estàndard global, va dir Voss, "però no amb la mentalitat que si hem assolit un estàndard daurat no el podem canviar més: només et quedes en primer lloc si sempre estàs millorant".

"Els grans recopiladors de dades es troben a la Xina o als EUA. Si volem fer alguna cosa al respecte, hem de fer alguna cosa molt ràpid perquè la velocitat és una qüestió de competència en aquest àmbit".

Preocupacions per la democràcia i els drets humans

La UE està "acostumada a establir estàndards i a combinar-los amb els drets fonamentals, amb els valors europeus fonamentals. Això és el que podem oferir i també diria que això és una cosa que el món també necessita", va dir.

Voss creu que la UE pot mitigar els riscos que la IA pot suposar per als drets humans i la democràcia quan s'utilitza malament, com en alguns estats autoritaris, "si ho fem de manera pragmàtica".

Adverteix contra un plantejament ideològic. “Si ens concentrem a combinar aquesta tecnologia amb els nostres valors europeus bàsics i no sobrecarreguem la nostra indústria i les nostres empreses, tenim moltes possibilitats d'èxit."

Més informació sobre què vol el Parlament pel que fa a les normes d'IA.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

ampliació

Com els països poden unir-se a la UE

publicat

on

La Unió Europea ja té 27 membres i altres països volen unir-se, però com s'adhereix un país a la UE, assumptes de la UE?

Ha de complir una sèrie de criteris, el primer dels quals és que ha de ser a Europa. A més, ha de ser una democràcia, tenir una economia de lliure mercat i respecte Valors de la UE.

Com a condició d'adhesió, un país ha d'adoptar-ho tot Lleis de la UE i acceptar canviar la seva moneda per l'euro en el futur.

Actualment cinc països estan en converses per incorporar-se a la UE: Albània, Montenegro, Macedònia del Nord, Sèrbia i Turquia.

anunci

Per saber més sobre Ampliació de la UE.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Parlament Europeu

Millor migració laboral legal per reduir la immigració il·legal

publicat

on

Els eurodiputats demanen millors canals legals de migració laboral per reduir les arribades irregulars i satisfer les necessitats de l'economia. Societat.

Per respondre als reptes demogràfics d'Europa i fer coincidir eficaçment les competències dels immigrants amb les necessitats del mercat laboral, la comissió de llibertats civils del Parlament demana noves normes de la UE sobre migració laboral legal. Els eurodiputats han de votar reportar  -que també demana una reserva de talent a tota la UE, una mobilitat millorada i nous canals de migració- durant la sessió plenària del 22 al 25 de novembre.

Llegiu més sobre la què fa la UE en matèria de migració.

Mentre que el integració dels migrants irregulars és un repte, s'ha de veure com una oportunitat, diu l'informe. Fomentar la migració laboral a través de canals legals impulsaria l'ocupació entre els migrants i refugiats, beneficiant així la UE, contribuint als ingressos fiscals i accelerant el creixement econòmic i la innovació.

Reducció dels canals d'immigració irregular

anunci

La política migratòria de la UE es defineix centrant-se en estrictes controls fronterers rendiments efectius, tot i que s'ha fet molt poc per promoure vies segures i legals cap a Europa.

Investigació realitzada per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va trobar que el 77% dels migrants irregulars havien patit persecució o conflicte al seu país d'origen i potser s'havien vist obligats a venir a Europa de manera irregular a causa de la manca d'alternatives regulars.

En una resolució aprovada el maig de 2021, el Parlament va dir: "Millorar els canals de migració legal adequats ajudaria a reduir la migració irregular, soscavar el model de negoci dels traficants criminals, reduir el tràfic d'éssers humans i l'explotació laboral, millorar la igualtat d'oportunitats per a tots els treballadors i oferir un camí legal per a aquells que es plantegin migrar a la Unió”

anunci

Atendre les demandes del mercat laboral

La pandèmia de la Covid-19 va subratllar el paper dels treballadors essencials en sectors com l'agricultura, la construcció, la fabricació i l'atenció sanitària per mantenir vives les economies i les societats. Els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que implementi un ambiciós pla d'admissió per als ciutadans de fora de la UE amb qualificacions baixes i mitjanes per complementar el Directiva revisada de la targeta blava per a migrants altament qualificats.

L'informe proposa establir un grup de talent a tota la UE per als treballadors que migrants legalment, així com una plataforma que emparelli els perfils dels sol·licitants amb les necessitats de les indústries amb seu a la UE, permetent als estats membres superar l'escassetat de mà d'obra.

D'acord amb Abir Al-Sahlani (Renew, Suècia), que és responsable de guiar l'informe al Parlament: "La plataforma de concordança voluntària serviria com una eina útil per a aquells que vulguin sol·licitar feina als estats membres i per als ocupadors amb seu a la UE per buscar a [no països de la UE] per als empleats potencials”.

Reconeixement de les qualificacions dels migrants a la UE

Els diputats també demanen una major harmonització de les normes per al reconeixement de les qualificacions dels treballadors migrants a nivell de la UE. El reconeixement de les qualificacions dels migrants depèn actualment de les normes nacionals, que varien significativament a la UE, i els migrants altament qualificats sovint es troben acceptant feines que requereixen qualificacions inferiors al seu país de destinació. L'any 2015, el va informar l'OCDE que "els que entren a la UE com a sol·licitants d'asil estan especialment en risc de sobrequalificació".

L'any 2019, al voltant del 48% dels migrants altament qualificats treballaven en feines de baixa o mitjana qualificació, en comparació amb només el 20% dels ciutadans de la UE. Sorprenentment, entre els migrants altament qualificats, la forma més habitual d'ocupació és com a netejadora o domèstica, mentre que el 62% de les empreses de programació informàtica i el 43% de les constructores denuncien escassetat de mà d'obra.

"Una Europa forta i competitiva necessita una migració legal per abordar adequadament els reptes demogràfics i econòmics als quals s'enfronta la Unió", va dir Al-Sahlani.

Emprenedors immigrants

A mesura que els països d'arreu del món faciliten el procés de sol·licitud de visat per a empresaris i autònoms estrangers, els eurodiputats demanen nous visats d'entrada múltiple a tota la UE per als treballadors autònoms.

Actualment, les lleis migratòries de la UE se centren a atraure empleats amb contractes laborals de durada determinada i, tot i que existeixen sistemes nacionals, pocs han tingut èxit. Això es deu principalment als límits territorials: els empresaris que entren a la UE mitjançant sistemes nacionals no sempre tenen garantit la lliure circulació o l'accés al mercat únic.

Les mesures proposades també ajudarien a combatre explotació dels treballadors estacionals, els permisos de residència del qual ja no estarien vinculats a un sol empresari. Tindrien tres mesos per trobar una feina alternativa després d'haver deixat la feina abans que se'ls revoquessin els permisos.

Llegeix més sobre migració

Per saber més 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències