Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

El futur d'Europa: recomanacions del panell sobre canvi climàtic, medi ambient i salut

COMPARTIR:

publicat

on

Els dies 7 i 9 de gener, el Panell de Ciutadans Europeus sobre "Canvi climàtic, medi ambient i salut" presentarà les seves recomanacions per a la Conferència sobre el futur d'Europa.

El treball del Panell durant el cap de setmana es farà a la campus del Col·legi d'Europa a Natolin (Varsòvia, Polònia), mentre que les seves reunions plenàries divendres i diumenge tindran lloc a la Palau de la Cultura i la Ciència a Varsòvia. Uns 200 panelistes de tots els estats membres, de diferents edats i procedències, decidiran les seves recomanacions per al futur d'Europa. Es basaran en el treball realitzat en dues sessions anteriors, celebrades a Estrasburg de l'1 al 3 d'octubre i en línia del 19 al 21 de novembre, i centrar-se en els següents temes: millors maneres de viure; protegir el nostre medi ambient i la nostra salut; reorientar la nostra economia i el consum; cap a una societat sostenible; i cuidant tots.

Podeu trobar tota la informació rellevant, inclòs l'últim informe sobre el treball del Panell, a la pàgina dedicada Pàgina web del panell 3. L'esborrany de l'ordre del dia està disponible aquí.

Panels de Ciutadans Europeus a la llum de l'evolució de la situació de la COVID-19

La pràctica establerta del Comitè Executiu de la Conferència sobre el Futur d'Europa és rebre l'assessorament dels instituts associats sobre el terreny, així com de les autoritats locals o nacionals, per decidir si els panells s'han de tirar endavant o ajornar-se a la llum de l'evolució de la COVID-19. XNUMX situació.

El desembre de 2021, el Consell Executiu va decidir celebrar la sessió del Panel 3 amb panelistes presents físicament, amb ple respecte a les mesures sanitàries vigents a Polònia. Per assegurar-se que tots els panelistes puguin participar, també hi haurà instal·lacions híbrides per connectar-se de forma remota. Com va ser el cas de la reunió del Panell que va tenir lloc a Florència el desembre de 2021, només seran admesos físicament al recinte els participants i assistents totalment vacunats.

Al mateix temps, el Comitè Executiu va decidir ajornar la reunió del Panell que inicialment havia de tenir lloc a Maastricht (Països Baixos) els dies 14 i 16 de gener, fins que les condicions i mesures de salut pública en vigor permetin que la reunió del Panell continuï.

anunci

Normes COVID-19

El Col·legi d'Europa està implementant totes les mesures de seguretat previstes per a l'organització de reunions presencials. Només poden participar o assistir-hi presencialment les persones vacunades (sense el requisit de "vacuna") o les que tinguin un certificat de recuperació de la COVID-19 vàlid. Tothom que accedeixi al campus del Col·legi d'Europa haurà de fer proves ràpides d'antigen in situ (els resultats es proporcionen al cap de 20 minuts aproximadament), que s'hauran de repetir cada 24 hores. A més, s'ha de mantenir el distanciament físic entre persones i és obligatori portar mascareta.

Com seguir la sessió del Panell

Les reunions dels panells que integren els 200 panelistes es retransmetran en directe a la Conferència Plataforma digital multilingüe, així com al Centre Multimèdia del Parlament (Divendres i Diumenge) on també estaran disponibles versions gravades.

Els periodistes que vulguin assistir-hi presencialment s'han d'inscriure mitjançant el següent enllaç.

Cal ser periodista acreditat (en un estat membre de la UE o les institucions europees) per poder accedir al recinte. Hi haurà una zona de treball de premsa disponible a cadascun dels edificis següents:

Palau de la Cultura i la Ciència - Varsòvia (divendres AM i diumenge)

Tiereszkowa or Copèrnic

Plac Defilad 1, 00-901 Warszawa

Tel: +48 22 656 76 00

Col·legi d'Europa - Natolin (divendres a la tarda i dissabte)

Sala C4 – Edifici de cotxeres

Nowoursynowska 84, 02-797 Warszawa

Tel: +48 22 545 94 01

Per a més informació pràctica, poseu-vos en contacte amb Paolo Saraca-Volpini a [protegit per correu electrònic] / +32 470 88 13 42 o Agnès Wojciechowicz al [protegit per correu electrònic] / + 48 508 856 907.

Fons

Els quatre panells de ciutadans europeus, formats per 200 panelistes cadascun, són un procés dirigit pels ciutadans i una pedra angular de la Conferència sobre el futur d'Europa. Les seves deliberacions tenen en compte les contribucions dels ciutadans recollides d'arreu d'Europa a través de la Plataforma Digital Multilingüe i els esdeveniments celebrats als Estats membres, amb el suport de presentacions d'acadèmics destacats i altres experts. Els ciutadans van ser seleccionats aleatòriament per contractistes especialitzats, utilitzant metodologies per garantir que són representatius de la diversitat de la UE en termes d'origen geogràfic, gènere, edat, origen socioeconòmic i nivell d'educació.

Les recomanacions dels Panels de Ciutadans Europeus es presentaran i es discutiran al Ple de la Conferència, on es continuaran donant forma a les propostes de la Conferència. Vuitanta representants del Panell (20 de cadascun dels Panels de Ciutadans Europeus, dels quals almenys un terç té entre 16 i 25 anys) són membres del Ple de la Conferència. Allà, presentaran els resultats dels seus respectius panells i els debatran amb diputats, representants del govern i parlaments nacionals, comissaris europeus i altres membres del Ple dels òrgans de la UE, autoritats regionals i locals, interlocutors socials i societat civil.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències