Connecteu-vos amb nosaltres

Igualtat de gènere

La bretxa d'ocupació de gènere encara persisteix el 2022

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

En 2022, el Jo 'La bretxa d'ocupació de gènere era de 10.7 punts percentuals (pp), 0.2 pp menys que el 2021.

La bretxa d'ocupació de gènere es defineix com la diferència entre les taxes d'ocupació d'homes i dones de 20 a 64 anys.

Diversos motius provoquen disparitats de gènere en l'ocupació, com ara les responsabilitats de cura no remunerades de les dones, la discriminació en la contractació i l'escassetat de dones en el lideratge. A més, factors com la cura inadequada dels nens, els desincentius fiscals i la segregació ocupacional contribueixen a mantenir les bretxes laborals de gènere.

Només hi havia dues regions de la UE, entre les classificades al nivell 2 de la nomenclatura d'unitats territorials d'estadística (NUTS 2), que va registrar un major taxa d’ocupació entre les dones el 2022: la regió capital de Lituània (Sostinės regionas) i el sud de Finlàndia (Etelä-Suomi) a Finlàndia. A la regió del nord i l'est de Finlàndia (Pohjoisja Itä-Suomi) no hi va haver cap diferència en les taxes d'ocupació entre homes i dones. A la resta de regions de la UE, la bretxa de gènere va persistir amb taxes d'ocupació més altes per als homes.

El 2019, la UE s'ha fixat l'objectiu de reduir a la meitat la bretxa de gènere per al 2030. Una de cada cinc regions de la UE ja ha assolit l'objectiu establert en 5.8 pp. Aquestes regions es mostren amb tres tons daurats diferents al mapa següent. Es van concentrar a França (14 regions), Alemanya (7 regions), Finlàndia (les 5 regions), Suècia i Portugal (ambdues 4 regions), Lituània (ambdues regions), així com Letònia i Estònia (països d'1 regió). 

Hi havia 20 regions NUTS 2, on la bretxa d'ocupació de gènere era d'almenys 20.0 pp el 2022. La meitat d'aquestes es trobaven a Grècia, mentre que la resta es concentrava a Itàlia (7 regions) i Romania (3 regions). 

Les bretxes d'ocupació de gènere més altes es van registrar a la regió de Grècia Central (Sterea Elláda, 31.4 pp) i la regió sud d'Itàlia de Puglia (30.7 pp).

anunci

Podeu observar la bretxa d'ocupació de gènere a la vostra regió seleccionant-la a la nostra visualització interactiva.

T'agradaria saber més sobre l'ocupació regional a la UE?

Podeu llegir més informació sobre l'ocupació regional a la secció dedicada de la Regions in Europe - edició interactiva 2023 i en la Anuari regional d'Eurostat - edició 2023, també disponible com a un conjunt d'articles d'Estadística Explicada. Els mapes corresponents al Atles estadístic proporcionar un mapa interactiu a pantalla completa.

Més informació

Notes metodològiques

  • La taxa d'ocupació es calcula dividint el nombre de persones ocupades de 20 a 64 anys entre la població total del mateix grup d'edat.
  • Montenegro, Macedònia del Nord i Turquia: dades de 2020.

Si teniu qualsevol consulta, visiteu el contacte

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències