Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió autoritza tres varietats de blat de moro modificades genèticament com a aliment i pinso, però no per al cultiu, i renova l'autorització d'una altra.

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha autoritzat tres blat de moro modificat genèticament i ha renovat l'autorització per a un altre blat de moro modificat genèticament. Les decisions d'autorització són només per al seu ús com a aliment o alimentació animal i no permeten el seu cultiu a la UE. Aquestes varietats de blat de moro genèticament modificats han passat per un procediment d'autorització integral i estricte, que garanteix un alt nivell de protecció de la salut humana i animal i del medi ambient. L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va emetre una avaluació científica favorable que va concloure que aquest blat de moro modificat genèticament és tan segur com els seus homòlegs convencionals.

Els estats membres no van assolir una majoria qualificada ni a favor ni en contra de l'autorització a la Comissió Permanent i a la Comissió d'Apel·lació posterior. Per tant, la responsabilitat d'adoptar la decisió d'autorització recaia en la Comissió, d'acord amb el procediment oficial. Les autoritzacions tenen una validesa de 10 anys i qualsevol producte produït a partir del blat de moro transgènic autoritzat estarà subjecte a les estrictes normes de la UE. etiquetatge i normes de traçabilitat.

Per obtenir més informació sobre OMG a la UE, vegeu aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències