Connecteu-vos amb nosaltres

Sense llar

Es posa en marxa la plataforma europea per combatre les persones sense llar

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Logotip de la CELogotip PT

Les institucions europees, els governs de la UE i la societat civil s'han compromès per primera vegada a treballar junts per lluitar contra el sensellarisme a la UE. En una conferència d’alt nivell celebrada avui a Lisboa, han posat en marxa la Plataforma Europea de Lluita contra les Persones Sense Llar per iniciar el diàleg, facilitar l’aprenentatge mutu, millorar l’evidència i el seguiment i enfortir la cooperació entre tots els agents que tinguin com a objectiu combatre les persones sense llar.

Combatre el sensellarisme: una prioritat per a l’Europa social

La conferència d’alt nivell a Lisboa està coorganitzada per la Presidència portuguesa del Consell de la UE, la Comissió Europea i la Federació Europea d’Organitzacions Nacionals que treballen amb persones sense llar (FEANTSA). En l'acte, ministres nacionals, així com representants d'institucions de la UE, organitzacions de la societat civil, interlocutors socials i ciutats van signar el 'Declaració de Lisboa sobre la Plataforma Europea per a la lluita contra les persones sense llar'llançant la Plataforma. Tots es van comprometre a treballar junts sota el paraigua de la plataforma i a dur a terme accions dins de les seves respectives competències.

anunci

La ministra portuguesa de Treball, Solidaritat i Seguretat Social, Ana Mendes Godinho, va dir: "Hem d'abordar seriosament les persones sense llar i retornar els drets humans a les persones que han perdut l'esperança. Estem molt orgullosos de tenir la Declaració de Lisboa sobre la Plataforma Europea de Lluita contra les Persones Sense Llar signada pels estats membres de la UE durant la nostra Presidència. Realment creiem que una Europa social més forta és una Europa on els drets socials pertanyen a tothom i on tothom té veu i viu dignament ".

El llançament de la plataforma és l’inici d’un procés per establir una comprensió i un compromís comuns i garantir un progrés concret als estats membres en la lluita contra el sensellarisme. Ofereix una oportunitat per implicar-se i treballar amb actors locals, incloses ciutats i proveïdors de serveis. Això permetrà a tots els actors intercanviar millor els seus coneixements i pràctiques i identificar enfocaments eficients i innovadors per avançar en l’eradicació del sensellarisme.

L'ambaixador de bona voluntat per a la lluita contra el sensellarisme i president del consell directiu de la nova plataforma Yves Leterme va dir: "La lluita contra el sensellarisme només es pot guanyar si treballem junts: autoritats locals, governs regionals i nacionals i institucions europees. La implicació de les organitzacions de la societat civil, l’economia social i les persones amb experiència de sensellarisme també és de màxima importància. Hem de treballar cap a enfocaments integrats que combinin la prevenció, l’accés a l’habitatge i la prestació de serveis de suport habilitatius. Volem combatre el sensellarisme perquè l’habitatge és un dret per a totes les dones, homes i nens ”.

anunci

A la Declaració signada avui, van acordar els objectius següents:

 • Ningú no dorm dur per falta d’allotjament d’emergència accessible, segur i adequat;
 • ningú viu en un allotjament d’emergència o de transició més del que es requereix per passar amb èxit a una solució d’habitatge permanent;
 • ningú no dóna l’alta de cap institució (per exemple, presó, hospital, centre d’atenció) sense una oferta d’habitatge adequat;
 • s’han d’evitar els desnonaments sempre que sigui possible i ningú no sigui desallotjat sense ajuda per obtenir una solució d’habitatge adequada, quan sigui necessari, i;
 • ningú no és discriminat pel seu estat de sensellarisme.

El finançament de la UE està disponible per donar suport a mesures polítiques inclusives destinades a combatre el sensellarisme. Els Estats membres invertiran una proporció important de les assignacions del Fons Social Europeu Plus (FSE +) per donar suport a la inclusió social i la reducció de la pobresa. InvestEU també ofereix oportunitats per donar suport a la inversió en infraestructures socials, inclòs l’habitatge social.

La nova plataforma també és un producte concret de la Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials. Ajuda a complir el compromís renovat de les institucions de la UE, els estats membres, la societat civil i els agents socials presos a la Cimera Social de Porto al maig per donar suport a una Europa social forta i una recuperació justa i inclusiva de la pandèmia.

El comissari de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit, va dir: "El sensellarisme és la forma més extrema d'exclusió social i ha anat creixent a tota la UE. Hem d’actuar ara. La Plataforma Europea de Lluita contra les Persones Sense Llar ajudarà els socis a compartir experiències i mesures polítiques que han funcionat a les seves regions i ciutats, de manera que puguem reduir radicalment les persones sense llar a Europa. L’habitatge i l’assistència de persones sense llar és el principi 19 del Pilar Europeu de Drets Socials, i és un imperatiu moral si ens referim seriosament a construir una societat justa i inclusiva ”.

Premi Finalització del Sense Llar 2021

Durant la conferència d’alt nivell, tres projectes dels estats membres de la UE, que han rebut el suport del Fons Social Europeu (FSE) i del Fons d’Ajut Europeu als més Defavorits (FEAD), han rebut el Premi Finalització del Sense Llar 2021. A la tercera edició dels Premis Ending Homelessness, l’objectiu era sensibilitzar sobre les oportunitats del nou marc financer plurianual per fer front a les persones sense llar de manera eficaç. El projecte "Housing First" per a la regió de Moràvia-Silèsia a Txèquia, que inclou una àmplia gamma de serveis i activitats, és el guanyador del Premi d'Or. El projecte portuguès 'É Uma Mesa' que promou la integració social de les persones sense llar proporcionant-los formació, derivacions laborals i ocupació és el guanyador del Premi Plata i Itàlia va guanyar el Premi Bronze amb el projecte Trieste "Housing First".

Fons

El Pilar Europeu de Drets Socials estableix 20 principis i drets fonamentals essencials per als mercats laborals i els sistemes de benestar justos i que funcionin bé al segle XXI. El principi 21 sobre "Habitatge i assistència per a persones sense llar" inclou qüestions com l'accés a un habitatge social, l'assistència adequada i la protecció contra el desallotjament forçat i l'allotjament adequat i els serveis a les persones sense llar per promoure la seva inclusió social.

Al Declaració de Porto, Els líders de la UE es van comprometre a "reduir les desigualtats, defensar salaris justos, lluitar contra l'exclusió social i fer front a la pobresa, assumir l'objectiu de lluitar contra la pobresa infantil i abordar els riscos d'exclusió per a grups socials especialment vulnerables com els aturats de llarga durada, la gent gran, persones amb discapacitat i persones sense llar ".

Al Compromís social de Porto, els socis van demanar a tots els actors rellevants que "desenvolupessin polítiques públiques que, al nivell adequat, reforcessin la cohesió social, lluitessin contra totes les formes de discriminació, fins i tot en el món laboral, i promoguessin la igualtat d'oportunitats per a tothom, en particular dirigint-se als nens amb risc de patir pobresa, gent gran, persones amb discapacitat, persones amb antecedents migratoris, grups desfavorits i minoritaris i persones sense llar ”.

L' Fons Social Europeu Plus (ESF +) és el principal instrument de finançament de la UE per invertir en persones, per valor de 99.3 milions d’euros (en preus actuals) per al 2021-2027. Tots els estats membres de la UE invertiran com a mínim el 25% dels seus recursos del FSE + en inclusió social i com a mínim el 3% per fer front a la privació material. Els països on el risc de pobresa o exclusió social dels nens és superior a la mitjana de la UE haurien d’utilitzar com a mínim el 5% dels seus recursos FSE + per abordar aquest problema.

Els Estats membres també poden mobilitzar finançament per a projectes d’habitatge social i assequible en el marc del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, InvestEU (a través de la seva finestra d’inversió social i habilitats), així com en els seus plans nacionals de recuperació i resiliència.

Més informació

Declaració de Lisboa sobre la Plataforma Europea per a la lluita contra les persones sense llar

Premi Finalització del Sense Llar 2021

Última informació sobre el Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials

fronteres de la UE

Nou informe destaca #refugits a Europa

publicat

on


La Fundació Europea per a la Democràcia és un institut polític amb seu a Brussel·les dedicat a defensar els valors fonamentals europeus de llibertat i igualtat, independentment del gènere, l’ètnia o la religió. Aquesta setmana han llançat el seu informe "Refugiats a Europa: revisió de les pràctiques i polítiques d'integració".

L'informe diu: "Un dels majors desafiaments a què s'enfronta l'Europa del segle XXI és la migració massiva i la integració de refugiats que creuen fronteres a la recerca de vides més segures. Aquest informe analitza les àmplies qüestions relacionades amb la integració de refugiats a set països europeus. i presenta les nostres conclusions clau, tant en termes de bones pràctiques com en àrees de preocupació, així com recomanacions per al canvi.

Encara que la crisi de la migració 2015 ha disminuït, persisteixen diversos temes relacionats amb la crisi, desafiant els valors democràtics liberals, la seguretat i la cohesió socioeconòmica d'Europa. Cada vegada és més evident que aquests problemes pateixen i, en alguns casos, empitjoraran amb el pas del temps. Davant d'això, la Fundació Europea per a la Democràcia (EFD) va emprendre aquest projecte de recerca, conscient que la forma en què Europa lidera amb la crisi dels refugiats tindrà un impacte durador sobre les societats europees, així com sobre l'èxit amb què es mantindrà la Unió Europea als valors i principis que la defineixen. L'objectiu d'aquest informe és presentar mesures de millora a nivell nacional i europeu, oferint recomanacions macro i micro basades en investigacions realitzades en set països. La nostra investigació revela que un retard no només permetrà que persisteixin els problemes actuals, sinó que també resultaran més costosos per a Europa; si els polítics no poden invertir ara en les polítiques d'integració a llarg termini, els recursos que es requeriran per solucionar els problemes futurs seran considerablement més.

Les principals conclusions d'aquest informe es basen en la investigació qualitativa realitzada a Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, els Països Baixos i Suècia. Per obtenir
una instantània general dels procediments d'integració d'Europa, vam realitzar entrevistes i tallers amb refugiats, funcionaris governamentals i actors de la societat civil. Això ofereix un valor afegit considerable ja que la majoria d'estudis previs sobre aquest tema es basen en fonts secundàries. El nostre calendari principal data de 2015 fins a l'actualitat, encara que algunes dades estadístiques i polítiques d'integració anteriors a 2015. Per a cada país investigat, analitzem polítiques existents i bones pràctiques, així com pràctiques o polítiques incorrectes, que produeixen resultats indesitjables.

En determinar les conclusions clau, hem analitzat les polítiques i pràctiques relacionades amb: la integració sociocultural dins del marc liberal-democràtic; integració socioeconòmica en el sector educatiu / mercat laboral; i inclusió social a les comunitats d’acollida. Basant-nos en aquests resultats, hem trobat pràctiques i problemes comuns presents als nostres països de recerca. "
Llegeix l'informe complet a
http://europeandemocracy.eu/wp-content/uploads/2018/05/2018-Refugees-In-Europe-Full-Version.pdf

Seguir llegint

EU

FEANTSA crida l'atenció sobre la manca d'absència de les dones a #InternationalWomensDay 

publicat

on

Sense llar-dona-1024x298La manca d'habitatge a les dones augmenta a diversos països europeus, amb increments especialment sorprenents a França, on hi ha hagut un augment de 22% en dones que sol·liciten allotjament d'emergència i Irlanda, on hi va haver un augment de 28% en dones que accedeixen a serveis sense sostre entre gener 2016 i Gener 2017.

La investigació suggereix que en el cas de les dones, hi ha una perspectiva de gènere a les seves experiències amb alts nivells de trauma infantil, la violència i la violència sexual. La majoria dels estudis posen en relleu la complexa naturalesa de la falta d'habitatge de la dona i el solapament entre les persones sense llar de la dona i altres necessitats de suport - per exemple, problemes de salut mental, violència domèstica, el consum de drogues i el trauma. Les dones que no tenen llar tenen una sèrie de problemes greus, relacionats entre si i excepcionalment complexos, que contribueixen a la seva manca d'habitatge i la recuperació fan difícil.

Aquesta intersecció entre la manca d'habitatge i altres necessitats de suport posa en relleu la importància de les respostes coordinades a les persones sense llar que estan sensibilitzats a les diferències de gènere associats amb el procés de convertir-se en persones sense llar i l'experiència de les persones sense llar en si.

Hi ha molts signes encoratjadors que el sector de persones sense llar està canviant actualment lluny dels enfocaments reactius com ara proporcionar refugi, aliments i roba a més solucions a més llarg termini, com ara habitatge permanent i suport al voltant de les necessitats de l'individu.

Dos nous enfocaments han sorgit per fer front a la manca d'habitatge. Les avaluacions mostren que a tot Europa Primera Habitatge ofereix el millor model de la manca d'habitatge resoldre per al voltant de 80% de persones sense llar amb necessitats complexes. És un model que proporciona inicialment una tinença relativament segura i, a continuació, combina això amb els serveis de tractament de suport en les àrees de salut física i mental, abús de substàncies, l'educació i l'ocupació. Les primeres avaluacions d'habitatge a Europa mostren que els projectes han tingut una alta taxa d'èxit en mantenir a les persones en l'habitatge.

Un altre exemple d'una intervenció eficaç és l'ús d'entorns Psicològicament informat (EIP), un enfocament que implica serveis de remodelació per tal d'abordar els problemes emocionals i psicològics identificats entre les persones sense llar. Peus també han aconseguit un canvi positiu significatiu per a les persones en situació d'exclusió múltiple / privacions i amb antecedents de traumatisme compost en termes de resultats de millora d'habitatge, la millora del comportament, la millora de l'ús dels serveis, i la millora de la salut mental. Aquest enfocament ha estat fins ara principalment ha aplicat al Regne Unit i Irlanda.

Tant els models innovadors esmentats anteriorment s'han aplicat en gran mesura sense una perspectiva de gènere.

Per què és important comptar amb enfocament de gènere?

Directora FEANTSA Freek Spinnewijn afirma que "És el moment de fer plans específics per posar fi a la manca d'habitatge de la dona i l'adopció d'un enfocament de gènere a les persones sense llar. Hem de passar de indicant problemes a l'adopció de mesures, integració de la recerca a la pràctica i la política. També hem de comprendre millor les rutes i punts de transició dins i fora de la manca d'habitatge de la dona per tal de prevenir i posar fi a la manca d'habitatge. És imprescindible per trencar el cicle de la violència, els traumatismes, problemes de salut mental i la manca d'habitatge que enfronten moltes dones ".

Seguir llegint

Alcohol

estratègia comunitària de l'alcohol s'ha d'abordar les desigualtats de salut relacionats amb l'alcohol que afecten les persones sense llar

publicat

on

140930-alcohol-homeless-10a_aed7b9a8d1b00909416f1d90e685ad01FEANTSA, el paraigua d’organitzacions sense ànim de lucre que participen o contribueixen a la lluita contra el sensellarisme a Europa, ha acollit amb satisfacció la resolució aprovada pel Parlament Europeu el 29 d'abril demana una nova estratègia de la UE per combatre els danys relacionats amb l'alcohol a Europa i demana a la Comissió Europea que mostri el seu compromís polític desenvolupant ràpidament una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol (2016-2022).

Hi ha un clar vincle entre el consum nociu d’alcohol i el sensellarisme. Tot i que una persona pot quedar sense llar per diversos motius, la investigació demostra que dos terços de les persones sense llar citen l'alcohol com a motiu principal per quedar-se sense llar. També hi ha evidències clares que l’ús d’alcohol augmenta com a conseqüència del sensellarisme, sovint utilitzat com a mitjà per fer front a l’estrès de les persones sense llar. La mortalitat en persones sense llar (les persones que viuen al carrer moren 20 anys abans que la població en general) és un exemple de greus desigualtats en matèria de salut i el consum problemàtic d’alcohol és un factor important que contribueix a això. El consum d'alcohol problemàtic representa més d'un terç de les morts de persones sense llar.

El sensellarisme i el consum problemàtic d’alcohol són qüestions complexes que cal abordar de manera integrada. Cal un enfocament multisectorial que permeti col·laboracions entre diferents proveïdors d’atenció sanitària i social perquè puguin coordinar millor el suport. Tot i que és important desenvolupar una varietat de tractaments dirigits a persones sense llar amb un consum problemàtic d’alcohol, també hi ha una necessitat urgent de proporcionar-los altres serveis de suport. Les evidències mostren que l'habitatge estable durant i després del tractament és clau per a la recuperació i pot reduir el risc de recaiguda.
Des de l’última estratègia de la UE sobre l’alcohol ha estat disponible més evidència de polítiques efectives per combatre els efectes nocius d’un consum problemàtic d’alcohol. La nova estratègia hauria de basar-se en aquesta evidència i garantir, mitjançant instruments de finançament adequats, que els danys relacionats amb l'alcohol siguin abordats de manera integral. A l’hora de desenvolupar accions, s’hauria de tenir en compte els grups de població que presenten una vulnerabilitat greu i que corren el risc de consumir problemes d’alcohol.
L'Estratègia sanitària de la UE i el document de treball del personal de la Comissió Europea, "Invertir en salut", reconeixen la importància de reduir les desigualtats en salut. La nova estratègia contra l’alcohol hauria de contribuir a això reconeixent que el consum problemàtic d’alcohol exacerba les desigualtats en salut, especialment entre grups vulnerables com les persones sense llar. la societat, a bord i proposar una nova i ambiciosa estratègia de la UE per prevenir i reduir l’ús problemàtic d’alcohol i els danys relacionats amb l’alcohol a Europa.

La resolució del Parlament Europeu demana una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol

El 29 d'abril, el Parlament Europeu (PE) va adoptar una resolució en què es demanava a la Comissió Europea que presentés una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol per combatre els danys a la salut per al 2016-2022. El missatge clar dels eurodiputats arriba només una setmana després que els ministres de Salut de la UE reunits a Riga van demanar a la Comissió (1) que prengués mesures sobre els impactes de l'alcohol sobre la salut. Tant els eurodiputats com els ministres han criticat que la Comissió no hagi actualitzat l'antiga estratègia de la UE sobre l'alcohol que va caducar el 2012.

La Resolució del Parlament Europeu d’avui reclama una nova estratègia, que posa l’èmfasi en la importància d’un millor etiquetatge de les begudes alcohòliques, inclosos els ingredients i la informació nutricional, amb especial atenció a les calories, i la necessitat de conscienciar a tota la UE dels perills de beure durant l’embaràs i conduir bevent.

Una coalició d'organitzacions de salut pública (2) celebra la decisió del PE com un pas cap a la reducció dels danys causats per l'alcohol a Europa. La resolució d’avui, sumada a la ferma visió dels ministres de Salut de la UE, és un toc d’atenció a la Comissió Europea per avançar amb urgència amb una nova estratègia de la UE en matèria d’alcohol i mesures per reduir urgentment la gravetat, l’abast i l’enorme cost imposat per l’alcohol. malalties a tot Europa, que fan 120,000 vides cada any a la UE.

L’abús d’alcohol és el principal factor de risc de malaltia i mort prematura per a la població en edat de treballar (25-59 anys) a Europa (3). Els costos socials de l’ús d’alcohol a Europa superen els 155 milions d’euros anuals a tota la UE (4).

El dany relacionat amb l'alcohol costa a Europa almenys un 2-3% del PIB, principalment per pèrdua de productivitat i costos sanitaris massius. "La prevenció de danys relacionats amb l'alcohol és una inversió intel·ligent per a l'economia, redueix les despeses sanitàries a llarg termini i al mateix temps el temps augmenta la productivitat de la força de treball ", va dir Mariann Skar, secretària general d'Eurocare. "La Comissió ha de respondre als ministres i al Parlament amb una nova estratègia decisiva contra l'alcohol. La manca d'una estratègia actualment està minant els esforços d'Europa per obtenir llocs de treball i creixement ", va continuar la senyora Skar.

Abordar els danys relacionats amb l’alcohol també és crucial per reduir les desigualtats en salut, ja que la càrrega de les malalties i les morts relacionades amb l’alcohol afecta desproporcionadament els més desvalguts. Una de les formes més rendibles per a la societat de minimitzar els danys derivats del consum d’alcohol és un MUP, com el proposat pel govern escocès. Aquesta resolució també inclou una referència al preu unitari mínim (MUP) (5).

L’abús d’alcohol és un important problema de salut pública a tots els països de la UE que requereix una acció coordinada. "La votació del Parlament, juntament amb la crida dels ministres de Salut de la UE, hauria de fer vergonya a la Comissió en la mesura de l'alcohol. Anys d’inacció de la UE han permès a la indústria de l’alcohol amagar el mal i fins i tot les calories de les seves begudes. Actualment, la Comissió està fixada en una "millor regulació", però, què hi ha de millor si la Comissió incompleix el seu deure de protegir la salut pública? ", Va concloure la secretària general de l'EPHA, Nina Renshaw.

Sis fets sobre els danys relacionats amb l'alcohol

 • L’alcohol és el 3rd factor de risc a Europa per a malalties i malalties no transmissibles, inclosos alguns càncers i malalties cardiovasculars.
 • L’alcohol és una substància tòxica pel que fa als seus efectes directes i indirectes sobre una àmplia gamma d’òrgans del cos i causa d’ella unes 60 malalties. Tenint en compte totes les malalties i lesions a nivell mundial, l’impacte negatiu sobre la salut del consum d’alcohol supera el benefici en 32: 1.
 • 12 milions de persones a la UE són dependents de l'alcohol.
 • Al voltant de 9 milions de nens a la UE viuen amb un dels pares o ambdós addicts a l'alcohol.
 • 1 de cada 4 víctimes mortals per carretera a la UE es deuen a l’alcohol. El 2010, gairebé 31,000 europeus van morir a les carreteres, un 25% relacionat amb l'alcohol.
 • L’alcohol és responsable 1 de cada 7 morts masculins i 1 de cada 13 defuncions femenines del grup d'entre 15 i 64 anys, que va provocar aproximadament 120 defuncions prematures.

(1) Els ministres de Salut de Riga coincideixen en la necessitat de polítiques comunes de nutrició i alcohol

(2)Aliança Europea sobre Polítiques d'Alcohol(Eurocare), l'Aliança Europea de Salut Pública(EPHA), el Associació Europea per a l'Estudi del fetge(EASL), el Associació Europea de Pacients del fetge(ELPA), Gastroenterologia europea unida(UEG) el Associació de Lligues Europees del Càncer(ECL) Comitè permanent de metges europeus(CPME), Royal College of Physicians, I el Associació mèdica britànica(tots dos del Regne Unit).

(3)Opinió científica del grup científic del Fòrum Europeu de l'Alcohol i la Salut (2011)  Alcohol, treball i productivitat

(4)Rehm, J. et al (2012) Intervencions per a la dependència de l'alcohol a Europa: una oportunitat perduda per millorar la salut pública.

(5) [Nota de premsa conjunta] Els metges lluiten per aplicar a Brussel la política de preus unitaris mínims de l'alcohol "Escòcia el valent"

El sector dels licors fa comentaris sobre la resolució del Parlament sobre l'estratègia d'alcohol de la UE

esperitsEUROPE va prendre nota de l'adopció de la Resolució del Parlament Europeu sobre la futura estratègia de la UE sobre l'alcohol. En particular, l’atenció del Parlament a l’abordatge del dany causat per l’alcohol en lloc del consum d’alcohol per se és correcta i l’èmfasi dels eurodiputats en els contextos i les pautes de consum d’alcohol també és benvinguda.

"Acollim amb interès el Parlament i acollim la majoria de les propostes que fan", va dir Paul Skehan, director general de spiritsEUROPE. "Donem suport a les crides dels eurodiputats per a una millor investigació, per a una millor recopilació de dades i per compartir proves. En particular, el sector de les begudes espirituoses aplaudeix la petició dels parlamentaris d’estratègies adequades per afrontar el problema de la falsificació d’alcohol, així com les vendes il·legals i negres d’alcohol al mercat negre ”.

El sector de les begudes espirituoses ha contribuït a 374 iniciatives dirigides a combatre l’ús nociu de l’alcohol a tota la UE des de la creació del Fòrum Europeu de l’Alcohol i la Salut el 2007. Treballant per abordar els danys a nivell local, en col·laboració amb la policia local, les autoritats de llicència i els ministeris de la salut i altres, està produint resultats.

Skehan va concloure: "Ens complau que el Parlament Europeu convidi la Comissió a aprofitar la bona feina assolida en els darrers vuit anys i continuarem fent el nostre paper per fomentar una cultura de l'alcohol responsable a Europa".

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències