Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

L’audiència del comissari designat del Parlament Europeu, Mariya Gabriel, demostra que les associacions internacionals seran component clau dels futurs programes de recerca de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

L’audiència del Parlament Europeu ahir a la nit (30 de setembre) de la comissària designada Mariya Gabriel va ser a la vegada altament impressionant i emocionant. Mariya Gabriel serà responsable del bon funcionament d’Horitzó Europa durant el període financer 2021-2027. Aquest és l’instrument emblemàtic que la UE utilitzarà per promoure les polítiques de recerca, innovació i ciència en els diferents estats membres de la Unió Europea. És clar que la Comissió Europea donarà suport als esforços científics bàsics a través de la cadena de valor que, al seu torn, proporcionarà productes i solucions innovadores al mercat de la UE, escriu Julio Kongyu, vicepresident d’EUA, Huawei Technologies.

Horizon Europe 2021-2027 és un instrument de política econòmica. Pot donar suport als objectius clau de la política econòmica i social de la Unió Europea. S'utilitzarà per avançar polítiques regionals més fortes a Europa i, al mateix temps, promoure la sostenibilitat i combatre el canvi climàtic. El funcionament pràctic de Horizon Europe, de fet, tallarà molts àmbits polítics importants i diferents.

El Consell Europeu de Recerca (ERC), l’Institut Europeu per a la Tecnologia (EIT) i el Consell Europeu de la Innovació exerceixen un paper clau en el desenvolupament dels objectius d’Horizon Europe entre ara i 2027. El comissari designat Gabriel es compromet a aconseguir un pressupost de 120 mil milions d'euros per a Horizon Europe. Això s’ajustarà a les prioritats i objectius polítics del Parlament Europeu.

Mariya Gabriel

Mariya Gabriel

El comissari Gabriel tenia molt clar que perquè la UE continués sent líder mundial en el camp de les TIC, la UE ha d’establir els estàndards per a les tecnologies clau d’habilitats (KETs). La UE ja és a l’avantguarda en l’experiència tècnica quan es tracta d’avanços en els camps de la Intel·ligència Artificial i els problemes de ciberseguretat. El pilar 2 de Horizon Europe impulsarà una àmplia recerca col·laborativa en les àrees de tecnologia quàntica, informàtica d’alt rendiment (HPC) i fotònica. Els EUA ja són un jugador molt fort en l’àmbit de la investigació científica bàsica, amb la Xina que s’aconsegueix amb força rapidesa.

També hi haurà una cooperació més estreta entre la DG Connect i la DG RTD a la Comissió Europea. Això significa que les polítiques per promoure una economia digital més forta i activitats de recerca estaran interrelacionades. La investigació de la UE modernitzarà les xarxes de telecomunicacions a Europa mitjançant innovacions de 5G, Big Data, cloud computing i Internet of Things (IoT). La col • laboració i la cooperació internacional entre els sectors públic, privat, investigador i educatiu a tot el món i l’amplada del món són tan importants si s’han d’assolir els objectius clau de la política de la UE.

Es donarà més suport a les petites i mitjanes empreses (SME) perquè puguin participar en les iniciatives que garanteixin Horizon Europe. També és important que els governs a Europa augmentin la despesa en els camps de la investigació, la innovació i la ciència. Els governs de la UE gasten entre .5% i 4% PIB anual per intensitat de recerca. Els governs que gasten més diners en aquestes àrees polítiques importants poden mantenir més competitius i assegurar rendiments econòmics més forts a mitjà termini.

anunci

El procés d'avaluació de Horitzó Europa continuarà sent el mateix que passa amb Horizon 2020. Es valoraran les sol·licituds dels consorcis sobre l'excel·lència de la sol·licitud en qüestió. D’aquesta manera, s’assegurarà que la UE continuï sent un líder global clau en els camps de la investigació, la innovació i la ciència.

Els partenariats internacionals, la col·laboració internacional, la recerca de l’excel·lència i la millora de la participació del sector privat en les iniciatives que garanteixen la investigació de la UE són tots els elements centrals d’Horitzó Europa. Es tracta d’un programa de polítiques realment emocionant que ajudarà Europa a mantenir la seva competència econòmica.

 

Julio Kongyu és el vicepresident d’Europa per a assumptes públics de Huawei Technologies.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències