Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Pesca sostenible: la Comissió fa un balanç dels avenços de la UE i llança una consulta sobre les oportunitats de pesca per al 2022

publicat

on

La Comissió ha adoptat la Comunicació "Cap a una pesca més sostenible a la UE: situació i orientacions per al 2022'. En línia amb el Acord Verd Europeu objectius, la pesca de la UE avança cap a una sostenibilitat més sostenible, donant suport a la transició cap a un sistema alimentari de la UE saludable i respectuós amb el medi ambient i recolzant fonts d’ingressos sostenibles per als pescadors de la UE, segons mostra la comunicació. El rendiment socioeconòmic del sector continua sent bo, tot i la crisi del coronavirus, també a causa del ràpid suport de la Comissió.

La Comunicació demana més esforços per protegir els recursos marins, tant mantenint alts nivells d’ambició a la UE com esforçant-se per assolir el mateix nivell alt en el treball amb països extracomunitaris. Es convida els estats membres, els consells consultius, la indústria pesquera, les organitzacions no governamentals i els ciutadans interessats a participar fins al 31 d’agost consulta pública i expressen les seves opinions sobre les possibilitats de pesca per al 2022.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La pesca de la UE segueix el rumb cap a un ús encara més sostenible del mar. I, tot i que la pandèmia va afectar durament les nostres comunitats pesqueres, es va confirmar que la sostenibilitat ambiental és la clau de la resistència econòmica. La situació d'algunes conques marines requereix una atenció particular, però també a totes les nostres conques marines cal fer més coses per aconseguir el blau del Green Deal. Compte amb que tothom hi faci tot el seu paper ”.

La Comunicació del 2021 mostra que, sobretot a l’Atlàntic nord-est, la sostenibilitat gairebé es va assolir per als estocs gestionats segons el principi del màxim rendiment sostenible (MSY): la quantitat màxima de peix que els pescadors poden treure del mar sense comprometre la regeneració i el futur productivitat de l'estoc.

Les existències sanes van contribuir encara més al rendiment socioeconòmic del sector, que es va mantenir rendible malgrat els impactes de la pandèmia COVID-19. Les activitats pesqueres van ser durament afectades per la crisi sanitària i es calcula que el valor desembarcat del peix va disminuir un 17% l'any passat en comparació amb el 2019. El ràpid suport que la Comissió va proporcionar al sector, en particular mitjançant la posada a disposició de 136 milions d'euros de fons el Fons Europeu Marítim i de la Pesca ha ajudat a abordar els efectes de la pandèmia ràpidament.

No obstant això, per garantir les poblacions de peixos saludables per a les generacions futures, cal seguir esforçant-se. A l’Atlàntic i el mar Bàltic, la Comissió proposarà per a l’any vinent mantenir o reduir encara més la mortalitat per pesca en línia amb el màxim rendiment sostenible (RMS) per a les poblacions avaluades pel RMS i implementar completament plans de gestió que estableixin els rangs de mortalitat del RMS. Al Mediterrani i al Mar Negre, tot i que hi ha hagut una lleugera millora, les taxes d’explotació són encara dues vegades superiors als nivells sostenibles. Per tant, es durà a terme un fort esforç per aplicar més endavant el pla plurianual de la Mediterrània occidental i les mesures adoptades per la Comissió General de Pesca per al Mediterrani. Les millors millores a l’Adriàtic tindran un paper destacat en les oportunitats de pesca del 2022.

Els estats membres també han d’intensificar l’aplicació i el control del compliment de l’obligació d’aterratge, en particular mitjançant l’ús d’eines modernes de control adequades, com ara sistemes de control electrònic remot, que són el mitjà més eficaç i rendible per controlar l’obligació d’aterratge a mar. La Comissió continuarà treballant amb el Parlament Europeu i el Consell per arribar a un acord sobre el sistema de control pesquer revisat, que pugui facilitar l’ús d’aquestes eines. A més, es recomana als pescadors que adoptin encara més l’ús d’engranatges més innovadors i selectius. El Fons europeu marítim, pesquer i aquícola (EMFAF) pot ajudar a finançar aquestes inversions.

En les seves relacions amb tercers països, la Comissió perseguirà alts nivells d’alineació de les oportunitats de pesca i les mesures relacionades amb alts estàndards de sostenibilitat. Això serà clau per garantir una explotació sostenible dels recursos i per aconseguir un parell de condicions per a la indústria de la UE, ateses les fortes interrelacions entre les flotes de les aigües afectades. Pel que fa a les existències compartides amb el Regne Unit, l'Acord de Comerç i Cooperació (TCA) proporciona una base sòlida per gestionar de manera sostenible les existències compartides de peix, tant en consultes anuals sobre oportunitats de pesca com a través del Comitè especialitzat en pesca.

Fons

Cada any, la Comissió publica una Comunicació que resumeix els avenços sobre la situació de les poblacions de peixos i llança una àmplia consulta pública sobre la fixació de les oportunitats de pesca anuals per a l'any següent. Aquesta comunicació avalua els progressos realitzats cap a la pesca sostenible a la UE i revisa l'equilibri entre la capacitat de pesca i les oportunitats de pesca, el rendiment socioeconòmic del sector i la implementació de l'obligació de desembarcament. També estableix els fonaments de la proposta sobre les possibilitats de pesca per a l'any següent.

Propers passos

Després de la consulta, la Comissió presentarà a la tardor les seves propostes de Reglament d’Oportunitats de Pesca per al 2022 a l’Atlàntic, al Nord i al Bàltic, així com al Mediterrani i el Mar Negre. Les propostes tenen en compte els plans plurianuals i es basen en l'assessorament científic proporcionat pel Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (ICES) i altres organismes independents, així com en l'anàlisi econòmica proporcionada pel Comitè Científic, Tècnic i Econòmic. per a la pesca (CSTEP).

Les propostes també incorporaran ajustos resultants de la implementació de l'obligació d'aterratge. Finalment, el Consell de Ministres de Pesca de la Unió Europea debatrà sobre les propostes de la Comissió i establirà l'assignació d'oportunitats de pesca.

Més informació

comunicació "Cap a una pesca més sostenible a la UE: situació i orientacions per al 2022'

Preguntes i Respostes

Política pesquera comuna (PCP)

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per obtenir un tractament anticorp monoclonal

publicat

on

Ahir (27 de juliol) la Comissió va signar un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Glaxo Smith Kline per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), una teràpia d’anticossos monoclonals d’investigació, desenvolupada en col·laboració amb la biotecnologia VIR. Forma part del primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió el juny de 2021, i actualment està en procés de revisió per part de l'Agència Europea de Medicaments. 16 estats membres de la UE participen en la contractació per a la compra de fins a 220,000 tractaments. Sotrovimab es pot utilitzar per al tractament de pacients amb coronavirus amb símptomes lleus que no requereixen oxigen suplementari, però que presenten un risc elevat de COVID-19 sever. Els estudis en curs suggereixen que el tractament precoç pot reduir el nombre de pacients que progressen a formes més greus i requereixen hospitalització o ingrés a les unitats de cures intensives.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Ens comprometem en el nostre Estratègia terapèutica COVID-19 tenir almenys tres noves terapèutiques autoritzades per a l’octubre. Ara lliurem un segon contracte marc que aporta tractaments d’anticossos monoclonals als pacients. Juntament amb les vacunes, una teràpia segura i eficaç tindrà un paper fonamental en el retorn d’Europa a una nova normalitat ”.

Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. S’uneixen a la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes. La Comissió Europea va celebrar prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques per valor de més de 12 milions d'euros.

Segons el contracte marc actual amb Glaxo Smith Kline, els estats membres poden comprar sotrovimab (VIR-7831) si és necessari, un cop ha rebut l'autorització d'ús d'emergència a l'estat membre en qüestió o una autorització de comercialització (condicional) a nivell de la UE de la Agència Europea del Medicament. Es pot trobar més informació aquí.

Seguir llegint

medi ambient

Gestió de l'aigua: la Comissió consulta per actualitzar les llistes de contaminants que afecten les aigües superficials i subterrànies

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública en línia buscar opinions sobre la propera revisió de les llistes de contaminants que es produeixen a les aigües superficials i subterrànies, així com sobre les normes reguladores corresponents. Aquesta iniciativa és particularment important per implementar la recentment adoptada Pla d’acció de contaminació zero com a part de la Acord Verd Europeu, i esforços més amplis per garantir un ús més eficient i segur de l'aigua.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Tots els europeus haurien de beneficiar-se d’aigua neta. Garantir una bona qualitat de les aigües superficials i subterrànies a Europa és fonamental per a la salut humana i el medi ambient. Cal evitar la contaminació causada per pesticides, productes químics fets per l’home o per residus de productes farmacèutics. Volem escoltar la vostra opinió sobre com es pot aconseguir millor això ".

Es va trobar una avaluació recent ("comprovació de la forma física") al desembre de 2019 La legislació de la UE sobre aigües és adequada per als propòsits. Tot i això, cal millorar en aspectes com la inversió, l'aplicació de normes, la integració d'objectius d'aigua en altres polítiques, la simplificació administrativa i la digitalització. Aquesta revisió té com a objectiu solucionar algunes de les mancances en relació amb la contaminació química i l’obligació legal de revisar periòdicament les llistes de contaminants, així com ajudar a accelerar la seva implementació. La consulta pública està oberta a comentaris fins a l’1 de novembre de 2021. Hi trobareu més informació comunicat de premsa.

Seguir llegint

Corona virus

Vacunes COVID-19: llançament del mapa interactiu sobre les capacitats de producció de vacunes a la UE

publicat

on

La Comissió ha publicat un document el mapa interactiu mostrant les capacitats de producció de vacunes COVID-19 a la UE, al llarg de tota la cadena de subministrament. L’eina de mapatge es basa en les dades obtingudes a través del treball del grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19, en les dades recopilades durant l’esdeveniment de maridatge organitzat per la Comissió al març, així com en la informació disponible públicament i la informació compartida per part dels estats membres. Aquestes dades es complementaran i actualitzaran a mesura que es disposi de més informació.

El comissari Breton, responsable del mercat interior i cap del grup de treball, va dir: “Amb més de mil milions de dosis de vacuna produïdes, la nostra indústria ha ajudat la UE a convertir-se en el continent més vacunat del món i en el principal exportador mundial de vacunes COVID-19. Aquest mapa interactiu, que inclou centenars de fabricants, proveïdors i distribuïdors amb seu a la UE, mostra l’amplitud de l’ecosistema industrial, així com el potencial de noves associacions industrials per impulsar encara més la nostra preparació per a emergències sanitàries.

El grup de treball va classificar les empreses en funció de la seva àrea principal d’activitat, de manera que les empreses poden tenir més capacitats que les reflectides al mapa. El grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19 va ser creat per la Comissió el febrer de 2021 per augmentar la capacitat de producció de vacunes COVID-19 a la UE, actuant com a finestreta única per als fabricants que busquen suport, i identificar i abordar els colls d'ampolla en termes de capacitat de producció i cadena de subministrament. El mapa interactiu està disponible aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències