Connecteu-vos amb nosaltres

Relacions euromediterrànies

La reunió d’alt nivell exposa una nova visió de la pesca i l’aqüicultura sostenibles a la Mediterrània i al Mar Negre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La reunió d'alt nivell sobre la nova estratègia per al Mediterrani i el Mar Negre va tenir lloc sota el paraigua de l'Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació de la Comissió General de Pesca de les Nacions Unides per a la Mediterrània (CGPM). El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va assistir a la reunió, juntament amb el director general de la FAO Qu Dongyu, així com els ministres de Pesca de les parts contractants de la CGPM.

Els participants van reafirmar els seus compromisos polítics de la MedFish4Ever Declaracions de Sofia i va aprovar el nou Estratègia CGPM (2021-2030) amb l’objectiu d’assegurar la sostenibilitat de la pesca i l’aqüicultura a la Mediterrània i al Mar Negre durant la propera dècada. El comissari Sinkevičius va dir: "Amb l'aprovació de la nova estratègia CGPM, avui hem creuat una altra fita en el camí cap a la pesca i l'aqüicultura gestionades de manera sostenible al Mediterrani i als mars Negres. Hem recorregut un llarg camí amb la nova governança pesquera llançada el 2017, en el marc de les Declaracions de MedFish4Ever i Sofia. Tot i això, no estem al final del nostre viatge, encara queda molt per fer ”.

El comissari va subratllar la necessitat de començar a implementar l'estratègia immediatament i va animar els socis regionals a donar suport a l'ambiciós paquet de mesures que la Unió Europea presentarà a la sessió anual de la CGPM al novembre, quan s'adoptarà formalment l'estratègia. El comissari Sinkevičius va destacar la importància de protegir la biodiversitat per crear resistència i rendibilitat del sector pesquer. Amb els seus cinc objectius principals, la nova estratègia CGPM continuarà basant-se en els èxits passats. Més informació a notícia.

anunci

Relacions euromediterrànies

Augmentar el nombre de morts a la Mediterrània motiu de preocupació per a la UNCHR i l’OIM

publicat

on

L’ACNUR, l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats i l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) estan profundament pertorbats pels informes d’un tràgic naufragi a la costa de Líbia. Els temors són que aquest darrer incident hagi pogut cobrar la vida de fins a 130 persones. Es diu que el vaixell de goma, que es va embarcar des de la zona d’Al Khoms a l’est de Trípoli, va caure a causa del mal temps i dels mars tempestuosos. L'ONG SOS Méditerranée va informar que la primera trucada de socors va ser rebuda per les autoritats dimecres al matí. SOS Méditerranée i vaixells comercials van escorcollar la zona dijous (22 d'abril) només per descobrir diversos cossos que suraven al voltant del bot de goma desinflat, però no hi va haver supervivents.

Aquesta seria la pèrdua de vides més gran registrada a la Mediterrània central des de principis d'any. Fins ara només el 2021, almenys 300 persones més s’han ofegat o desaparegut a la Mediterrània central. Es tracta d’un augment significatiu en comparació amb el mateix període de l’any passat, quan unes 150 persones es van ofegar o van desaparèixer al llarg del mateix recorregut. L'OIM i l'ACNUR adverteixen que més migrants i refugiats poden intentar aquest perillós pas a mesura que milloren les condicions meteorològiques i marítimes i es deterioren les condicions de vida a Líbia.

A Líbia, els migrants i refugiats continuen sent objecte de detencions arbitràries, maltractaments, explotació i violència, condicions que els empenyen a emprendre viatges arriscats, especialment els passos marítims que poden acabar tenint conseqüències mortals. Tot i que les vies legals cap a la seguretat són limitades i sovint carregades de desafiaments. L’ACNUR i l’OIM reiteren la seva crida a la comunitat internacional perquè adopti mesures urgents per acabar amb la pèrdua evitable de vides al mar. Això inclou la reactivació de les operacions de cerca i rescat a la Mediterrània, una coordinació millorada amb tots els agents de rescat, la finalització dels retorns a ports no segurs i l'establiment d'un mecanisme de desembarcament segur i previsible.

anunci

Seguir llegint

Ajuda

Suècia i la Unió per la Mediterrània signen un acord de suport a la integració i la cooperació regional en #Mediterrani 

publicat

on

thumbnail_Fathallah-Sijilmassi-SG-UfM-i-Anders-Framkenberg-Director-Unitat Regional-MENA-de-SIDA-1-1024x298L'Agència Sueca de Desenvolupament Internacional (Sida) i la Secretaria de la UpM han signat un acord financer anual de 6.5 milions d'euros per donar suport a les activitats bàsiques de la UpM a favor d'un desenvolupament més sostenible i inclusiu a la regió. 

Com a clar senyal de suport a la cooperació i la integració regional millorades a la Mediterrània, la Secretaria de la UpM i l’Agència Sueca de Desenvolupament Internacional (Sida) han signat un acord de finançament plurianual 6.5 milions d’euros per aprofundir i ampliar les iniciatives i activitats bàsiques de cooperació de la UpM. fomentar el diàleg regional. El suport de Sida se centrarà en els països de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica (MENA), dins del marc més ampli del mandat de la UpM.

“La Unió per la Mediterrània és una organització orientada a l'acció dissenyada per construir i operar agendes comunes a la regió. L’acord amb Sida és una contribució concreta i substancial a les activitats de la UpM i als esforços regionals generals cap als tres objectius estratègics del desenvolupament humà, l’estabilitat i la integració. Un exemple d’associació efectiva ”, va subratllar el secretari general de la UpM Fathallah Sijilmassi.

"El desenvolupament econòmic i social de la regió es veu obstaculitzat pel baix nivell d'integració econòmica i regional. L’objectiu principal del nostre acord amb la Secretaria de la UpM és enfortir la integració a la Mediterrània mitjançant l’avanç i l’ampliació d’iniciatives de diàleg regional i de cooperació de la UpM en sectors de valor especial per compartir bones pràctiques, fomentar els processos de diàleg i avançar l’agenda regional. Anders Frankenberg Sida, director de la unitat regional per a l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. L'Agència Sueca de Desenvolupament dóna suport a diverses activitats a la regió i ha col·laborat amb èxit amb la UpM i els socis del projecte en qüestions relacionades amb la governança i el finançament, així com amb la construcció de capacitats relacionades amb l'aigua.

Amb motiu del Segon Fòrum Regional de la UpM que es va celebrar el gener de 23-24, 2017, els ministres d'Afers Exteriors van donar un fort impuls polític a la UpM avalant un full de ruta per a l'acció centrada en enfortir la cooperació regional al Mediterrani.

La Unió per la Mediterrània (UpM) és una organització euromediterrània intergovernamental única que reuneix tots els països de la Unió Europea i els països 28 del sud i est de la Mediterrània. La UpM proporciona un fòrum per potenciar la cooperació regional, el diàleg i la implementació de projectes i iniciatives concretes amb repercussions tangibles en els nostres ciutadans, amb èmfasi en els joves, per abordar els tres objectius estratègics de la regió: estabilitat, desenvolupament humà i integració.

La Secretaria de la Unió per la Mediterrània és la plataforma per operar les decisions adoptades pels estats membres, implementant projectes regionals estratègics a través d'una metodologia específica basada en xarxes multi-associació dinàmiques i l'intercanvi de bones pràctiques i metodologies innovadores: més que els projectes regionals 45 etiquetats pels estats membres per valor de 5 mil milions d’euros, principalment en les àrees de creixement sostenible i inclusiu, l’ocupabilitat dels joves, l’empoderament de les dones, la mobilitat dels estudiants, el desenvolupament urbà integrat i l’acció climàtica.

Seguir llegint

EU

Desafiaments a la Mediterrània, el treball no declarat i la immigració a l'agenda del CESSAMENT

publicat

on

afc8fdfbb6c3998d550c009b348107a5La sessió plenària del 10-11 de setembre del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) abordarà els reptes estratègics de la regió mediterrània amb la ministra maltesa Helena Dalli. Se centraran els debats amb dos representants del govern italià, la secretària d'Estat Teresa Bellanova i el secretari d'Estat Domenico Manzione els temes altament controvertits de la immigració i el treball no declarat a la UE. El CESE també tindrà una postura sobre el diàleg social a la Unió Econòmica i Monetària.

Treball no declarat: Prevent and Deter - Ponents Palmieri i Bontea

El treball no declarat soscava els ideals de legalitat, seguretat, solidaritat i amenaça la justícia social i fiscal, la competència en el mercat lliure i la lliure circulació de treballadors a la UE. El CESE es felicita de la creació d'una plataforma europea per ajudar els països de la UE a prevenir i dissuadir aquest fenomen i demana a la nova Comissió que faciliti l'adopció d'una estratègia comuna en aquest sentit. més

anunci

- Vot precedit d'un debat el 10 de setembre a les 14h40 amb la secretària d'Estat italiana de Treball i Polítiques Socials, Teresa Bellanova

Polítiques d'immigració de la UE - Ponent Iuliano

A petició de la Presidència italiana de la UE, el CESE ha elaborat un dictamen sobre aquest tema tan debatut. S’ha acabat el temps per a solucions a mitges i el CESE demana una política veritablement comuna en matèria d’immigració, asil i fronteres externes amb un termini a mig i llarg termini. S'hauria de prioritzar l'eliminació de les barreres i la discriminació del mercat laboral, tenint en compte la situació demogràfica i l'envelliment de la població als Estats membres de la UE. El CESE fomenta un enfocament global de la migració i la mobilitat (GAMM) i la conclusió d’associacions de mobilitat equilibrades i legalment vinculants. més

anunci
- Vot precedit d’un debat el 10 de setembre a les 4.45 amb el secretari d’Interior italià Domenico Manzione

Diàleg social a Catalunya la Unió Econòmica i Monetària (UEM) - Relator Dassis

El Parlament Europeu ha sol·licitat l'opinió del CESE sobre l'estructura i l'organització del diàleg social a la UEM. El diàleg social és i ha de continuar sent una part inherent de les polítiques de creixement i ocupació de la UE, sobretot en les mesures per superar la crisi. La governança econòmica i la integració social són parts integrants de la creació de creixement i ocupació. El diàleg social pot jugar un paper decisiu per garantir la recuperació econòmica i social sostenible a tots els països de la UE, ajudant a generar llocs de treball d’alta qualitat i triomfant amb reformes econòmiques i socials. més

El setembre de 11 a 9h30, el president del CESE, Malosse, celebrarà un debat amb el ministre maltès encarregat del diàleg social, de la defensa del consum i de les llibertats civils, Helena Dalli sobre els reptes estratègics a la regió mediterrània.

Sessió plenària del CESE - 10 i 11 de setembre de 2014
Edifici Charlemagne (Comissió Europea), sala S3, Brussel·les

Mireu la sessió plenària aquí. L'agenda completa està disponible aquí.

Altres opinions a discutir i votar durant la sessió plenària:

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències