Connecteu-vos amb nosaltres

Acord Verd Europeu

Protecció dels mars d'Europa: la Comissió llança una consulta pública sobre la Directiva marc de l'estratègia marina

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha llançat una consulta pública buscant l'opinió de ciutadans, institucions i organitzacions dels sectors públic i privat sobre com aconseguir la UE Directiva marc de l'estratègia marina més eficaç, eficaç i rellevant per a les ambicions establertes al Acord Verd Europeu. Partint de les iniciatives anunciades en el marc del Tracte Verd Europeu, sobretot el Pla d’acció de contaminació zero i la Estratègia de la UE sobre biodiversitat fins al 2030, aquesta revisió vol assegurar que el medi marí europeu es regeixi per un marc robust, que el mantingui net i saludable, tot garantint el seu ús sostenible.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Els mars i els oceans saludables són essencials per al nostre benestar i per assolir els nostres objectius climàtics i de biodiversitat. Tot i això, les activitats humanes afecten negativament la vida als nostres mars. La pèrdua de biodiversitat i la contaminació continuen amenaçant la vida marina i els hàbitats, i el canvi climàtic representa enormes amenaces per als oceans i per a tot el planeta. Hem d’intensificar la protecció i la cura dels nostres mars i oceans. Per això, hem de mirar de prop les nostres normes actuals i, si cal, canviar-les abans que sigui massa tard. Les vostres opinions sobre el medi marí són crucials en aquest procés ".

La Directiva marc d’estratègia marina és l’eina principal de la UE per protegir el medi marí i té com a objectiu mantenir ecosistemes marins sans, productius i resistents, alhora que assegura un ús més sostenible dels recursos marins en benefici de les generacions actuals i futures. La revisió de la Directiva examinarà amb més detall el seu rendiment fins ara, tenint en compte les conclusions de la Comissió informe sobre l'estratègia marina publicada el juny de 2020 i avaluar la seva idoneïtat per fer front als impactes acumulatius de les activitats humanes sobre el medi marí. El consulta pública obre fins al 21 d'octubre. Hi ha més informació al comunicat de premsa aquí.

anunci

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova un esquema francès de 30.5 milions d'euros per donar suport a la producció d'electricitat a partir de fonts d'energia renovables

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, un pla d'ajuts francès per donar suport a la producció d'electricitat renovable. La mesura ajudarà a França a assolir els seus objectius d’energia renovable sense distorsionar indegudament la competència i contribuirà a l’objectiu europeu d’assolir la neutralitat climàtica el 2050.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Aquesta mesura d'ajuda estimularà el desenvolupament de fonts d'energia renovables clau i donarà suport a una transició cap a un subministrament d'energia ambientalment sostenible, d'acord amb els objectius del Tracte Verd de la UE. La selecció dels beneficiaris mitjançant un procés de licitació competitiva garantirà el millor valor per als diners dels contribuents, mantenint la competència al mercat energètic francès. ” 

L’esquema francès

anunci

França va notificar a la Comissió la seva intenció d’introduir un nou esquema per donar suport a l’electricitat produïda a partir de fonts d’energia renovables, concretament als operadors terrestres d’instal·lacions solars, eòliques terrestres i hidroelèctriques. El pla concedeix ajut a aquests operadors adjudicats mitjançant concursos competitius. En particular, la mesura inclou set tipus de licitacions per a un total de 34 GW de nova capacitat renovable que s’organitzaran entre el 2021 i el 2026: (i) solar a terra, (ii) solar a edificis, (iii) eòlica terrestre, (iv) instal·lacions hidroelèctriques, (v) energia solar innovadora, (vi) autoconsum i (vii) una licitació neutra en tecnologia. El suport es concreta en una prima superior al preu del mercat elèctric. La mesura té un pressupost total provisional d’uns 30.5 milions d’euros. El pla està obert fins al 2026 i es pot pagar l’ajut durant un període màxim de 20 anys després de connectar la nova instal·lació renovable a la xarxa.

Avaluació de la Comissió

La Comissió va valorar la mesura segons les regles de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directiva Directrius 2014 sobre les ajudes estatals per a la protecció del medi ambient i energia.

anunci

La Comissió va trobar que l'ajut era necessari per desenvolupar encara més la generació d'energia renovable per assolir els objectius mediambientals de França. També té un efecte d’incentivació, ja que, en cas contrari, els projectes no es desenvoluparien en absència de suport públic. A més, l'ajuda és proporcional i es limita al mínim necessari, ja que el nivell d'ajuda s'establirà mitjançant concursos competitius. A més, la Comissió va trobar que els efectes positius de la mesura, en particular els efectes ambientals positius, superen els possibles efectes negatius en termes de distorsions a la competència. Finalment, França també es va comprometre a dur a terme una ex-post avaluació per avaluar les característiques i la implementació del pla de renovables.

Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que l’esquema francès s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE, ja que facilitarà el desenvolupament de la producció d’electricitat renovable a partir de diverses tecnologies a França i reduirà les emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’acord amb el Acord Verd Europeu i sense distorsionar indegudament la competència.

Fons

2014 de la Comissió Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l'energia permetre als estats membres donar suport a la producció d’electricitat a partir de fonts d’energia renovables, amb determinades condicions. Aquestes normes pretenen ajudar els estats membres a assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE al menor cost possible per als contribuents i sense distorsions indegudes de la competència al mercat únic.

L' Directiva d'Energia Renovable el 2018 es va establir un objectiu vinculant d’energia renovable vinculant a tota la UE del 32% per al 2030. Amb el Comunicació Europea del Tracte Verd el 2019, la Comissió va reforçar les seves ambicions climàtiques, establint un objectiu d’absència d’emissions netes de gasos d’efecte hivernacle el 2050. Dret europeu sobre el clima, que consagra l’objectiu de neutralitat climàtica del 2050 i introdueix l’objectiu intermedi de reduir les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle en un 55% com a mínim el 2030, estableix el terreny per a la 'apte per al 55' propostes legislatives adoptades per la Comissió el 14 de juliol de 2021. Entre aquestes propostes, la Comissió ha presentat una modificació de la Directiva sobre energies renovables, que estableix un objectiu més gran de produir el 40% de l'energia de la UE a partir de fonts renovables per al 2030.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.50272 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Seguir llegint

medi ambient

Tracte Verd Europeu: la Comissió proposa una nova estratègia per protegir i restaurar els boscos de la UE

publicat

on

Avui (16 de juliol), la Comissió Europea ha adoptat el Nova estratègia forestal de la UE per al 2030, una iniciativa insígnia del Acord Verd Europeu que es basa en la UE Estratègia de biodiversitat per al 2030. L 'estratègia contribueix al paquet de mesures es va proposar aconseguir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle d’un 55% com a mínim el 2030 i una neutralitat climàtica el 2050 a la UE. També ajuda a la UE a complir el seu compromís de millorar l’eliminació de carboni mitjançant embornals naturals segons el Dret del clima. En abordar tots els aspectes socials, econòmics i mediambientals, l'Estratègia forestal té com a objectiu garantir la multifuncionalitat dels boscos de la UE i posa de manifest el paper fonamental que juguen els forestals.

Els boscos són un aliat essencial en la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Funcionen com a embornals de carboni i ens ajuden a reduir els impactes del canvi climàtic, per exemple, refredant les ciutats, protegint-nos de les fortes inundacions i reduint l’impacte de la sequera. Malauradament, els boscos europeus pateixen moltes pressions diferents, inclòs el canvi climàtic.

Protecció, restauració i gestió sostenible dels boscos

anunci

L’Estratègia forestal estableix una visió i accions concretes per augmentar la quantitat i la qualitat dels boscos a la UE i reforçar la seva protecció, restauració i resistència. Les accions proposades augmentaran el segrest de carboni mitjançant embornals i estocs millorats, contribuint així a la mitigació del canvi climàtic. L’Estratègia es compromet a protegir estrictament els boscos primaris i antics, a restaurar els boscos degradats i a garantir que siguin gestionats de manera sostenible, de manera que es preservin els serveis ecosistèmics vitals que proporcionen els boscos i dels quals depèn la societat.

L’Estratègia promou les pràctiques de gestió forestal més respectuoses amb el clima i la biodiversitat, posa l’èmfasi en la necessitat de mantenir l’ús de biomassa llenyosa dins dels límits de la sostenibilitat i fomenta l’ús de fusta eficient en recursos segons el principi de la cascada.

Garantir la multifuncionalitat dels boscos de la UE

anunci

L'estratègia també preveu el desenvolupament de sistemes de pagament als propietaris i administradors forestals per proporcionar serveis ecosistèmics alternatius, per exemple, mantenint intactes parts dels seus boscos. La nova Política Agrària Comuna (PAC), entre d’altres, serà una oportunitat per a un suport més dirigit als forestals i al desenvolupament sostenible dels boscos. La nova estructura de governança per als boscos crearà un espai més inclusiu perquè els estats membres, propietaris i administradors forestals, la indústria, el món acadèmic i la societat civil puguin debatre sobre el futur dels boscos a la UE i ajudar a mantenir aquests valuosos actius per a les generacions futures.

Finalment, l'Estratègia Forestal anuncia una proposta legal per intensificar el seguiment, la presentació d'informes i la recopilació de dades forestals a la UE. La recopilació de dades de la UE harmonitzada, combinada amb la planificació estratègica a nivell dels estats membres, proporcionarà una imatge completa de l'estat, l'evolució i els futurs desenvolupaments previstos dels boscos a la UE. Això és primordial per assegurar-se que els boscos puguin complir les seves múltiples funcions per al clima, la biodiversitat i l'economia.

L’estratègia s’acompanya d’un mapa de carreteres per plantar tres mil milions d’arbres addicionals a tota Europa el 2030 respectant plenament els principis ecològics: l’arbre adequat al lloc adequat per al propòsit adequat.

El vicepresident executiu del Tracte Verd Europeu, Frans Timmermans, va dir: “Els boscos proporcionen la llar a la major part de la biodiversitat que trobem a la Terra. Perquè la nostra aigua sigui neta i els nostres sòls siguin rics, necessitem boscos saludables. Els boscos d’Europa estan en risc. Per això, treballarem per protegir-los i restaurar-los, millorar la gestió forestal i donar suport als forestals i als cuidadors forestals. Al final, tots formem part de la natura. El que fem per combatre la crisi del clima i la biodiversitat ho fem per la nostra pròpia salut i el nostre futur ".

El comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Els boscos són els pulmons de la nostra terra: són vitals per al nostre clima, biodiversitat, sòl i qualitat de l’aire. Els boscos també són els pulmons de la nostra societat i economia: asseguren la subsistència a les zones rurals, proporcionen productes essencials per als nostres ciutadans i tenen un profund valor social a través de la seva naturalesa. La nova estratègia forestal reconeix aquesta multifuncionalitat i mostra com l’ambició ambiental pot anar de la mà de la prosperitat econòmica. Mitjançant aquesta estratègia, i amb el suport de la nova política agrícola comuna, els nostres boscos i els nostres forestals donaran vida a una Europa sostenible, pròspera i amb un clima neutre ".

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Els boscos europeus són un valuós patrimoni natural que no es pot donar per fet. La protecció, la restauració i la consolidació de la resistència dels boscos europeus no només és essencial per combatre les crisis climàtiques i de biodiversitat, sinó també per preservar les funcions socioeconòmiques dels boscos. La gran participació en les consultes públiques demostra que els europeus es preocupen pel futur dels nostres boscos, de manera que hem de canviar la forma de protegir, gestionar i cultivar els boscos perquè aporti beneficis reals per a tots "

Fons

Els boscos són un aliat essencial en la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat gràcies a la seva funció com a embornals de carboni, així com a la seva capacitat per reduir els impactes del canvi climàtic, per exemple, refredant les ciutats, protegint-nos de les fortes inundacions i reduint la sequera. impacte. També són ecosistemes valuosos, que alberguen una part important de la biodiversitat europea. Els seus serveis ecosistèmics contribueixen a la nostra salut i benestar mitjançant la regulació de l’aigua, la provisió d’aliments, medicaments i materials, la reducció i control del risc de desastres, l’estabilització del sòl i el control de l’erosió, la purificació de l’aire i de l’aigua. Els boscos són un lloc d’esbarjo, relaxació i aprenentatge, a més de formar part dels mitjans de subsistència.

Més informació

Nova estratègia forestal de la UE per al 2030

Preguntes i respostes sobre la nova estratègia forestal de la UE per al 2030

Full informatiu sobre la natura i els boscos

Full informatiu: 3 milions d’arbres addicionals

Lloc web de 3 milions d’arbres

Tracte Verd Europeu: la Comissió proposa la transformació de l'economia i la societat de la UE per complir les ambicions climàtiques

Seguir llegint

medi ambient

La UE llança un gran pla climàtic per als "nostres fills i néts"

publicat

on

Els responsables polítics de la Unió Europea van presentar dimecres (14 de juliol) el seu pla més ambiciós per combatre el canvi climàtic, amb l'objectiu de convertir els objectius ecològics en accions concretes aquesta dècada i ser un exemple per a les altres grans economies del món. escriure Kate Abnett, Les oficines de Foo Yun-Chee i Reuters a tota la UE.

La Comissió Europea, l’òrgan executiu de la UE, va exposar amb minuciosos detalls com els 27 països del bloc poden assolir el seu objectiu col·lectiu de reduir les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle en un 55% respecte als nivells de 1990 per al 2030, un pas cap a les emissions "zero netes" per al 2050. Llegeix més.

Això suposarà augmentar els costos d’emissió de carboni per a la calefacció, el transport i la fabricació, gravar el combustible d’aviació i carboni amb alt contingut de carboni que no s’havien imposat abans i cobrar als importadors a la frontera el carboni emès en la fabricació de productes com el ciment, l’acer i alumini a l'estranger. Consignarà el motor de combustió interna a la història.

anunci

"Sí, és difícil", va dir en una conferència de premsa el cap de la política climàtica de la UE, Frans Timmermans. "Però també és una obligació, perquè si renunciem a la nostra obligació d'ajudar a la humanitat, a viure dins dels límits planetaris, fracassaríem, no només nosaltres, sinó els nostres fills i néts".

El preu del fracàs, va dir, va ser que estarien "lluitant contra guerres per aigua i menjar".

Les mesures "aptes per a 55" requeriran l'aprovació dels estats membres i del parlament europeu, un procés que pot trigar dos anys.

anunci

Mentre els responsables polítics intenten equilibrar les reformes industrials amb la necessitat de protegir l’economia i promoure la justícia social, s’enfrontaran a un intens exercici de pressió per part de les empreses, dels estats membres més pobres que volen evitar els augments del cost de la vida i dels països més contaminants que afrontar una transició costosa.

Alguns defensors del medi ambient van dir que la Comissió era massa prudent. Greenpeace era mordaç. "Celebrar aquestes polítiques és com si un saltador alt reclamés una medalla per haver participat sota la barra", va dir el director de la UE de Greenpeace, Jorgo Riss, en un comunicat.

"Tot aquest paquet es basa en un objectiu massa baix, que no resisteix la ciència i que no aturarà la destrucció dels sistemes de suport a la vida del nostre planeta".

Però els negocis ja es preocupen pels seus resultats.

Peter Adrian, president de DIHK, l'associació alemanya de cambres d'indústria i comerç, va dir que els alts preus del CO2 només eren "sostenibles si es proporcionen al mateix temps compensacions per a les empreses especialment afectades".

La UE només produeix un 8% de les emissions mundials, però espera que el seu exemple generi accions ambicioses d'altres grans economies quan es reuneixin al novembre a Glasgow per a la propera conferència climàtica de l'ONU.

"Europa va ser el primer continent que es va declarar neutral pel clima el 2050 i ara som els primers a posar sobre la taula un full de ruta concret", va dir la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

El paquet arriba dies després que Califòrnia patís una de les temperatures més altes registrades a la terra, l'última d'una sèrie d'ones de calor que ha afectat Rússia, el nord d'Europa i Canadà.

El vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, analitza durant una roda de premsa la presentació de les noves propostes de política climàtica de la UE a Brussel·les, Bèlgica, el 14 de juliol de 2021. REUTERS / Yves Herman
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, presenta les noves propostes de política climàtica de la UE mentre el comissari de la UE, Paolo Gentiloni, se situa al seu costat, a Brussel·les, Bèlgica, el 14 de juliol de 2021. REUTERS / Yves Herman

A mesura que el canvi climàtic es fa sentir des dels tròpics escombrats per tifons fins a les zones brollades d’Austràlia, Brussel·les va proposar una dotzena de polítiques per dirigir la majoria de les grans fonts d’emissions de combustibles fòssils que la provoquen, incloses centrals elèctriques, fàbriques, cotxes, avions i sistemes de calefacció. en edificis.

Fins ara, la UE ha reduït les emissions un 24% respecte als nivells de 1990, però ja s'han fet molts dels passos més evidents, com ara reduir la dependència del carbó per generar energia.

La propera dècada requerirà ajustos més grans, amb una mirada a llarg termini sobre el 2050, vista pels científics com una data límit per al món per assolir les emissions netes de carboni zero o arriscar el canvi climàtic a ser catastròfic.

Les mesures segueixen un principi fonamental: fer més cares les opcions contaminants i fer més atractives les opcions ecològiques per als 25 milions d’empreses de la UE i prop de mig miliard de persones.

Segons les propostes, uns límits d’emissions més estrictes impossibilitaran la venda de vehicles de gasolina i dièsel a la UE el 2035. Llegeix més.

Per ajudar els possibles compradors que temen que els cotxes elèctrics assequibles tinguin un abast massa curt, Brussel·les va proposar que els estats instal·lessin punts de recàrrega públics a una distància superior a 60 km (37 milles) a les principals carreteres el 2025.

Una revisió del sistema de comerç d’emissions de la UE (ETS), el mercat de carboni més gran del món, obligarà les fàbriques, les centrals elèctriques i les línies aèries a pagar més per emetre CO2. Els armadors també hauran de pagar la contaminació per primera vegada. Llegeix més.

Un nou mercat de carboni de la UE imposarà costos de CO2 als sectors del transport i la construcció i a la calefacció d’edificis.

No tothom quedarà satisfet amb la proposta d’utilitzar part dels ingressos derivats dels permisos de carboni per amortir l’inevitable augment de les factures de combustible de les llars de baixos ingressos, sobretot perquè els països s’enfrontaran a objectius nacionals més estrictes per reduir les emissions en aquests sectors.

La Comissió també vol imposar la primera tarifa fronterera de carboni del món, per garantir que els fabricants estrangers no tinguin un avantatge competitiu respecte a les empreses de la UE que han de pagar el CO2 que han produït en la fabricació de béns intensius en carboni com el ciment o fertilitzant. Llegeix més.

Mentrestant, una revisió fiscal imposarà un impost a tota la UE sobre els combustibles d’aviació contaminants. Llegeix més.

Els estats membres de la UE també hauran de construir boscos i prats, els embassaments que mantenen el diòxid de carboni fora de l'atmosfera. Llegeix més.

Per a alguns països de la UE, el paquet és una oportunitat per confirmar el lideratge mundial de la UE en la lluita contra el canvi climàtic i situar-se al capdavant dels que desenvolupen les tecnologies necessàries.

Però els plans han exposat escletxes familiars. Els estats membres més pobres desconfien de tot allò que pugui elevar els costos del consumidor, mentre que les regions que depenen de centrals i mines de carbó volen garanties de més suport per a una transformació que causi la dislocació i requereixi un reciclatge massiu.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències