Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova una mesura grega per donar suport a la construcció i l'explotació d'una instal·lació d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica amb bombeig a Amfilochia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE, una mesura grega per donar suport a la construcció i l'explotació d'una instal·lació d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica amb bombeig a Amfilochia, Grècia. La mesura estarà finançada en part pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència ('RRF'), després de l'avaluació positiva de la Comissió sobre el Pla de Recuperació i Resiliència grec i la seva adopció pel Consell. L'ajuda tindrà la forma d'una subvenció a la inversió de 250 milions d'euros i d'un suport anual –finançat amb una taxa als proveïdors d'electricitat– per complementar els ingressos del mercat, per tal d'assolir una taxa de rendibilitat acceptable de la inversió. La instal·lació d'emmagatzematge suportada tindrà una capacitat de 680 megawatts (MW) i estarà connectada directament a línies de transmissió d'alta tensió. En donar suport al funcionament de les unitats d'energia renovable existents, així com en permetre la introducció de noves, el projecte contribuirà a una transició fluida i eficaç cap a energies renovables netes del sistema elèctric grec, d'acord amb l'objectiu de descarbonització del Acord Verd Europeu.

La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular Article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, que permet als estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques amb determinades condicions, i el Directrius sobre ajuts estatals a la protecció i l'energia del medi ambient. La Comissió va considerar que l'ajuda és necessària i té un efecte incentivador, ja que el projecte no es portaria a terme sense el suport públic. A més, la mesura és proporcionada, ja que el nivell de l'ajuda correspon a les necessitats efectives de finançament i s'establiran les garanties necessàries per limitar l'ajuda al mínim (p. ex., ajust del suport anual i de la taxa interna de rendibilitat objectiu, en cas d'augment dels costos de construcció).

La Comissió també ha tingut en compte la inclusió del projecte a la llista de Projectes Europeus d'Interès Comú del sector energètic. Per tant, la Comissió va concloure que els efectes positius de la mesura superen qualsevol possible distorsió de la competència i del comerç provocada pel suport. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals. La Comissió avalua de manera prioritària les mesures que comporten ajuts estatals contingudes en els plans nacionals de recuperació presentats en el context del RRF i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid del RRF. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número d'expedient SA.57473 a la Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències