Connecteu-vos amb nosaltres

Àustria

La Comissió aprova un pla de subvencions salarials austríaques de 60 milions d'euros per donar suport a les empreses estacionals afectades per la pandèmia de coronavirus

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat un règim de subsidis salarials austríac de 60 milions d'euros per donar suport a les empreses estacionals afectades per la pandèmia de coronavirus i les mesures de tancament obligatori que el govern austríac va imposar entre el 22 de novembre i el 12 de desembre de 2021 (17 de desembre de 2021 a l'Alta Àustria) per evitar el propagació del virus. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal. En virtut del règim, el suport públic prendrà la forma de subvencions salarials que cobreixen part dels costos salarials per als empleats que van iniciar la relació laboral entre el 3 de novembre i el 12 de desembre de 2021 (17 de desembre per a l'Alta Àustria).

La mesura té com a objectiu donar suport transitori fins que les empreses elegibles puguin sol·licitar el programa de jornada curta (anomenat 'Kurzarbeit'), que cobreix els costos salarials dels treballadors que hagin estat contractats durant almenys un mes natural complet de salari. La mesura ajudarà les empreses de temporada a cobrir els seus costos salarials, a reprendre les seves activitats i a evitar acomiadaments. La Comissió va comprovar que el règim austríac s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) la mesura ajudarà les empreses especialment afectades pel brot de coronavirus i té com a objectiu evitar els acomiadaments; (ii) les subvencions salarials mensuals no superaran el 80% del salari brut mensual del personal beneficiari; i (iii) l'ajuda s'atorgarà com a màxim el 30 de juny de 2022.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible sota els números de cas SA.101086 a Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències