Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Ajuts estatals: la Comissió aprova un pla francès de 150 milions d'euros per al desenvolupament de la silvicultura i l'adaptació dels boscos al canvi climàtic

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha autoritzat, d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE, un règim d'ajuda francès de 150 milions d'euros destinat a desenvolupar la silvicultura i adaptar els boscos al canvi climàtic. El pla es finançarà parcialment a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (FRR), després de l'avaluació positiva per part de la Comissió del pla francès de recuperació i resiliència i la seva adopció pel Consell. El suport es concretarà en subvencions directes destinades a propietaris privats o les seves associacions de gestió com ara grups d'interès econòmic i ambiental forestal i cooperatives forestals. Els organismes públics i els propietaris també es podran beneficiar de la mesura.

La mesura finançarà inversions destinades a l'adaptació dels boscos al canvi climàtic, així com inversions beneficioses per a la captura de carboni aeri, la preservació de la biodiversitat i la millora dels serveis ecosistèmics. Estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2022. La Comissió ha avaluat el règim francès sobre la base de les normes d'ajudes estatals de la UE, i en particular sobre la base de les seves directrius d'ajuts estatals de 2014 als sectors agrícola i forestal i a les zones rurals. La Comissió va assenyalar que l'ajuda prevista contribuirà als objectius de la UE de, entre altres coses, promoure l'ús eficient dels recursos, per tal d'aconseguir un creixement intel·ligent i sostenible, d'acord amb el Pacte Verd Europeu. A més, la Comissió va comprovar que qualsevol distorsió de la competència causada pel suport estatal es reduirà al mínim.

Sobre aquesta base, la Comissió ha conclòs que la mesura s'ajusta a les normes de la UE sobre ajudes estatals. La Comissió avalua com a prioritat les mesures que impliquen ajuts estatals contingudes en els plans nacionals de recuperació presentats en virtut del FRR i ha proporcionat orientació i suport als estats membres durant les fases preparatòries dels plans nacionals de recuperació, per tal de facilitar el desplegament ràpid del FRR. Més informació disponible a la pàgina web de la Direcció General de la Competència de la Comissió al Registre d'ajuts estatals, amb el número SA.61929.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències