Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova la renovació d'un pla italià per donar suport a les empreses actives en l'agricultura, la silvicultura, la pesca, l'aqüicultura i sectors relacionats, inclòs un augment pressupostari de 500 milions d'euros, en el context de la pandèmia de coronavirus

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha trobat que la renovació d'un pla italià per donar suport a les empreses actives en l'agricultura, la silvicultura, la pesca, l'aqüicultura i altres sectors relacionats, inclòs un augment pressupostari de 500 milions d'euros, s'ajusta a l'ajuda estatal. Marc temporal. La Comissió va aprovar el pla original el 15 juliol 2020 (SA.57947). En el marc del règim, els ajuts es concreten en subvencions directes, avançaments reemborsables, avantatges fiscals i de pagament, reducció o cancel·lació del pagament de les cotitzacions a la seguretat social i previsió, cancel·lació de deutes i altres facilitats de pagament.

També es continuarà concedint ajuts públics en forma de suport a costos fixos no coberts. L'objectiu del pla és atendre les necessitats de liquiditat d'aquestes empreses i ajudar-les a continuar les seves activitats durant i després del brot. La Comissió va comprovar que la renovació del règim italià s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal modificat el 18 de novembre de 2021. En particular, quan es tracta d'ajuts en forma d'imports limitats d'ajuda, el suport no serà superen els 290,000 euros per empresa activa en la producció primària de productes agrícoles, 345,000 euros per empresa activa en el sector de la pesca i l'aqüicultura i 2.3 milions d'euros per empresa activa en altres sectors. Pel que fa al suport de costos fixos no coberts, l'ajuda no superarà els 12 milions d'euros per beneficiari.

En virtut d'ambdues mesures, l'ajuda s'atorgarà com a màxim el 30 de juny de 2022. Per tant, la Comissió va concloure que el règim continua sent necessari, adequat i proporcionat per solucionar una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107. (3)(b) TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar les mesures en virtut de les normes de la UE sobre ajudes estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.101474 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop hi hagi problemes de confidencialitat s'han resolt.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències