Connecteu-vos amb nosaltres

Germany

La Comissió aprova un pla alemany de 2.98 milions d'euros per promoure la calefacció urbana verda

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE, un pla alemany de 2.98 milions d'euros per promoure la calefacció urbana verda basada en energies renovables i calor residual. La mesura contribuirà a la implementació del Pla Nacional d'Energia i Clima d'Alemanya i al Objectius estratègics de la UE relacionats amb el Pacte Verd de la UE, en particular l'objectiu de neutralitat climàtica de la UE per al 2050.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Aquest esquema de 2.98 milions d'euros contribuirà a ecologitzar el sector de la calefacció urbana a Alemanya, donant suport a la construcció de sistemes de calefacció urbana més eficients i a la descarbonització dels existents. Amb aquesta mesura, Alemanya podrà augmentar la quota d'energies renovables i calor residual en el sector de la calefacció, disminuint així considerablement les seves emissions. La mesura d'ajuda alemanya que hem aprovat avui contribuirà a assolir els objectius del Pacte Verd de la UE i ajudarà Alemanya a assolir els seus objectius mediambientals, alhora que limitarà les possibles distorsions de la competència".

L'esquema alemany

El juny de 2022, Alemanya va notificar a la Comissió la seva intenció d'introduir un pla per promoure la calefacció urbana verda basada en la calor renovable i residual.

El pla, que s'allargarà fins al 30 d'agost de 2028, estarà obert als operadors de xarxes de calefacció urbana i als operadors que actualment no ofereixen aquest servei al mercat. Els ajuts tindran la forma de subvencions directes. La mesura donarà suport als estudis de viabilitat i als plans de transformació respectivament per a la construcció i la descarbonització de xarxes de calefacció urbana. En virtut del règim, els operadors de xarxes de calefacció urbana també podran rebre ajuts a la inversió per a:

  • la construcció de nous sistemes de calefacció urbana amb una quota de calor renovable i residual d'almenys el 75%;
  • la descarbonització i l'actualització dels sistemes de calefacció urbana existents perquè funcionin sobre la base d'energies renovables i calor residual; i
  • la instal·lació d'instal·lacions de generació de calor renovable i solar tèrmica, bombes de calor i dipòsits de calor, així com la integració de la calor residual en sistemes de calefacció urbana.

A més, els operadors de xarxes de calefacció urbana podran rebre ajuts al funcionament per a la generació de calor renovable mitjançant instal·lacions solars tèrmiques i bombes de calor.

El suport als estudis de viabilitat i plans de transformació cobrirà fins al 50% dels seus costos. Quan es tracta d'ajuts a la inversió, l'import de l'ajuda per beneficiari cobrirà fins a un 40% dels costos d'inversió subvencionables. En el cas d'ajut al funcionament, l'ajuda es calcularà en funció de la quantitat de calor renovable produïda. L'òrgan de subvenció vetllarà perquè l'ajuda no superi el buit de finançament (és a dir, l'import de l'ajuda necessària per atraure les inversions que d'altra manera no es produirien).

anunci

Es preveu que aquest programa d'àmbit nacional doni suport a la instal·lació d'aproximadament 681 MW de capacitat de generació de calor renovable a l'any, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle en aproximadament 4 milions de tones de COXNUMX.2 per any.

L'avaluació de la Comissió

La Comissió va avaluar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, en particular Article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea («TFUE»), que permet als països de la UE donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques amb determinades condicions, en virtut del Directrius 2022 sobre ajudes estatals per al clima, la protecció del medi ambient i l'energia.

La Comissió va trobar que:

  • L'ajuda és necessari i adequat per la descarbonització del sector de la calefacció urbana a Alemanya i que té un "efecte incentivador". Com que els combustibles fòssils tenen un avantatge de costos respecte a les renovables i la calor residual, en absència d'ajuts, les inversions en instal·lacions de generació de calefacció urbana es basarien en combustibles fòssils i reflectirien així el mix energètic actual a Alemanya, caracteritzat per una gran proporció de calderes de gas i cogeneració. instal·lacions. A més, en absència d'ajuts, les inversions en noves xarxes de calefacció urbana i en la descarbonització de les xarxes existents és poc probable a causa dels elevats costos i els baixos ingressos d'aquestes inversions. Finalment, sense l'ajuda, els beneficiaris del règim no tindrien els incentius suficients per planificar la construcció de noves xarxes de calefacció urbana i la descarbonització de les existents de manera rendible.
  • L'ajuda és proporcional i limitat al mínim necessari. Tot i que el nivell de l'ajuda no es basa en la quantificació individual de la bretxa de finançament per a cadascun dels beneficiaris, l'òrgan de subvenció ha de garantir que l'ajuda no superi la bretxa de finançament. A més, el suport a la generació de calor estarà subjecte a un seguiment anual per part de l'òrgan subvencionador per garantir que no se superi el buit de finançament.
  • L' efectes positius de l'ajuda sobre la descarbonització dels sistemes de calefacció urbana a Alemanya superen els possibles efectes negatius sobre competència i comerç entre estats membres. El pla donarà suport a la descarbonització del sector de la calefacció urbana a Alemanya, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle, d'acord amb el Acord Verd Europeu, sense distorsionar indegudament la competència al mercat únic.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim alemany d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE.

Fons

La Comissió Directrius 2022 sobre ajudes estatals per al clima, la protecció del medi ambient i l'energia proporcionar orientacions sobre com la Comissió avaluarà la compatibilitat de la protecció del medi ambient, inclosa la protecció del clima, i les mesures d'ajuda energètica que estiguin subjectes a l'exigència de notificació de l'article 107, apartat 3, lletra c), del TFUE.

Les noves directrius, aplicables a partir del gener de 2022, creen un marc d'habilitat flexible i adequat per ajudar els estats membres a oferir el suport necessari per assolir els objectius del Pacte Verd d'una manera específica i rendible. Les normes impliquen una alineació amb els objectius i metes importants de la UE establerts en el Pacte Verd Europeu i amb altres canvis normatius recents en els àmbits energètics i mediambientals i atendran la major importància de la protecció del clima. Inclouen apartats sobre mesures d'eficiència energètica, ajuts a la mobilitat neta, infraestructures, economia circular, reducció de la contaminació, protecció i restauració de la biodiversitat, així com mesures per garantir la seguretat del subministrament energètic, amb determinades condicions.

Les directrius permeten als Estats membres donar suport a la producció de calor a partir de plantes de cogeneració vinculades al sector de la calefacció urbana, amb determinades condicions. Aquestes normes tenen com a objectiu ajudar els Estats membres a assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE amb el menor cost possible per als contribuents i sense distorsions indegudes de la competència al mercat únic.

L' Directiva d'Eficiència Energètica de 2018 va establir un objectiu vinculant d'eficiència energètica a tota la UE d'almenys el 32.5% per a l'any 2030. Amb el Comunicació Europea del Tracte Verd el 2019, la Comissió va reforçar les seves ambicions climàtiques i va establir un objectiu de no emissions netes de gasos d'efecte hivernacle el 2050. Dret europeu sobre el clima adoptada el juny de 2019, que consagra l'objectiu de neutralitat climàtica per al 2050 i introdueix l'objectiu intermedi de reduir les emissions netes de gasos d'efecte hivernacle en almenys un 55% l'any 2030, estableix les bases per al "Ajust per a 55" propostes legislatives adoptades per la Comissió el 14 de juliol de 2021. Entre aquestes propostes, la Comissió ha presentat una esmena del Directiva d'Eficiència Energètica desenvolupar un objectiu anual vinculant més ambiciós per reduir el consum d'energia a nivell de la UE.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63177 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió Competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències