Connecteu-vos amb nosaltres

ajuda estatal

Ajuts estatals: la Comissió aprova un pla flamenc de 200 milions d'euros per compensar la reducció o el tancament de la producció porcina

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE, un règim flamenc de 200 milions d'euros per compensar els productors de porcs per reduir o tancar completament la seva capacitat de producció. L'objectiu de l'esquema és reduir les emissions de nitrogen en el sector agrícola que resulten de la producció porcina.

El programa està obert a les microempreses, petites i mitjanes empreses que operen una unitat de cria de porcs a Flandes. En el marc del règim, les ajudes tindran la forma d'ajuts directes per un import de fins al 120% de la pèrdua de valor dels actius, concretament dels porcs i instal·lacions, relacionades amb el tancament de capacitat. El pla s'allargarà fins al 30 de juny de 2025.

La Comissió va avaluar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, i en particular Article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la UE, que permet als estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en determinades condicions, i el Directrius per a les ajudes estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals. La Comissió va considerar que el règim és necessari i adequat per donar suport a la reducció de les emissions de nitrogen en el sector agrícola i, per tant, contribuir a la protecció del medi ambient, d'acord amb els objectius de la Acord Verd Europeu. A més, la Comissió va concloure que el sistema és proporcionat, ja que es limita al mínim necessari, i que té un impacte limitat en la competència i el comerç entre els estats membres. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim belga d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.103681 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències