Connecteu-vos amb nosaltres

Tecnologia

Innovadors de nova generació: coneixeu els finalistes del Premi Joves Inventors del Premi Europeu d'Inventor 2024

COMPARTIR:

publicat

on

El Premi Joves Inventors celebra els joves innovadors de 30 anys o menys que estan abordant els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides mitjançant les seves solucions inventives. Els tres finalistes inspiradors contribueixen a la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat sanitària i els avenços tecnològics per a les ajudes a la mobilitat. El guanyador es donarà a conèixer a la cerimònia de lliurament del premi a l'inventor europeu el 9 de juliol.

L'Oficina Europea de Patents (EPO) ha anunciat els tres finalistes del Premi Joves Inventors a l'European Inventor Award 2024. El premi celebra els joves innovadors de 30 anys o menys que, amb les seves invencions científiques i tecnològiques, pretenen abordar qüestions globals crítiques plantejades. en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS). Els tres finalistes van ser escollits pels seus enfocaments visionaris sobre la sostenibilitat ambiental, la salut i l'accessibilitat. El Premi mostra la seva passió, creativitat i compromís per construir un futur millor.

Celebrat per primera vegada el 2022, el Premi Joves Inventors fomenta la destresa inventiva de la generació més jove d'inventors de diferents sectors tecnològics i regions geogràfiques. A diferència dels candidats de les categories tradicionals del Premi Inventor Europeu, el Premi Joves Inventors no requereix que els candidats tinguin una patent europea concedida. El Premi inclou un incentiu econòmic per donar suport als projectes en curs dels guanyadors.

Els guanyadors de l'edició 2024

El rànquing dels tres finalistes de l'edició 2024 del Premi Joves Inventors serà determinat per un jurat independent format per antics finalistes de l'European Inventor Award i del Young Inventors Prize. Els resultats es donaran a conèixer durant una cerimònia híbrida el 9 de juliol de 2024 a Malta, que també reconeixerà els finalistes de les categories "Indústria", "Recerca", "PIME" i "Països no OEP" del Premi a l'Inventor Europeu. Durant la cerimònia també s'entregarà el premi a la trajectòria, que encara no s'ha anunciat. L'acte es retransmetrà en línia aquí.

Ments joves innovadores assumint reptes globals

anunci

L'ucraïnès Valentyn Frechka, amb només 23 anys, ja està fent avenços significatius en la innovació mediambiental desenvolupant un mètode per convertir les fulles caigudes en paper reciclable. Aquest enginyós procés no només ofereix una solució a la desforestació, sinó que també aborda les emissions de carboni associades normalment a les fulles en descomposició. La invenció de Frechka té el potencial de revolucionar la indústria del paper i l'embalatge proporcionant una font alternativa de matèries primeres, donant suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura) i 12 (Consum i Producció Responsables) de les Nacions Unides.

Rochelle Niemeijer, una científica dels Països Baixos de 29 anys, ha desenvolupat un kit de prova portàtil que utilitza intel·ligència artificial per a la identificació ràpida d'infeccions bacterianes, que és crucial en la lluita contra la resistència als antibiòtics. Aquesta eina innovadora està dissenyada per fer que els diagnòstics precís siguin accessibles fins i tot en zones remotes i privades de recursos, millorant l'eficàcia dels tractaments mèdics i alineant-se amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3 de les Nacions Unides (Bona salut i benestar). El treball de Niemeijer no només avança l'atenció sanitària, sinó que també garanteix que els tractaments amb antibiòtics s'utilitzen de manera responsable i eficaç.

Khaoula Ben Ahmed, Ghofrane Ayari, Souleima Ben Temime i Sirine Ayari, un grup de dones inventores de 27-28 anys de Tunísia, han creat un sistema avançat de control de cadires de rodes que utilitza senyals cerebrals, ordres de veu, moviment ocular i reconeixement de moviments facials per dirigir la cadira de rodes. Aquest dispositiu millora significativament la mobilitat i la independència de les persones amb discapacitats físiques greus, millorant exponencialment la seva qualitat de vida. El seu treball contribueix directament a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 10 de les Nacions Unides (reduir les desigualtats) millorant la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i integrant tecnologia innovadora en solucions de mobilitat personal.

L'Oficina Europea de Patents va establir el Premi Joves Inventors el 2021 per inspirar la propera generació d'inventors. Dirigit a innovadors de 30 anys o menys de tot el món, el premi reconeix iniciatives que utilitzen la tecnologia per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El guanyador rebrà 20 EUR, el segon i el tercer finalistes rebran 000 EUR i 10 EUR, respectivament. Un jurat independent format per antics finalistes de l'European Inventor Award i del Young Inventors Prize selecciona els finalistes i el guanyador. L'EPO atorgarà el premi a la cerimònia híbrida del Premi a l'Inventor Europeu 000 el 5 de juliol. A diferència de les categories tradicionals del Premi, els finalistes del Premi Joves Inventors no necessiten una patent europea concedida per ser considerats per al premi.

El Premi a l'Inventor Europeu és un dels premis a la innovació més prestigiosos d'Europa. Llançat per l'EPO l'any 2006, el premi reconeix a persones i equips que han trobat solucions a alguns dels reptes més grans del nostre temps. El jurat del Premi a l'Inventor Europeu està format per inventors que han estat tots antics finalistes. Per jutjar les propostes, el tribunal independent es basa en la seva gran experiència tècnica, empresarial i de propietat intel·lectual. El 2024, el jurat està presidit per Wolfgang M. Heckl. Tots els inventors han d'haver rebut una patent europea per a la seva invenció.

Amb 6,300 empleats, el Oficina Europea de Patents (OEP) és una de les institucions de servei públic més grans d’Europa. Amb seu a Munic, amb oficines a Berlín, Brussel·les, La Haia i Viena, l'OEP es va fundar amb l'objectiu de reforçar la cooperació en matèria de patents a Europa. Mitjançant el procediment centralitzat de concessió de patents de l'OEB, els inventors poden obtenir protecció de patent d'alta qualitat en fins a 45 països, que cobreixen un mercat d'uns 700 milions de persones. L’OEB és també l’autoritat líder mundial en informació de patents i cerca de patents.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències