Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Europa va instar a "actuar ara" per construir un ecosistema RAN obert

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Un nou informe, publicat dijous (18 de novembre) per cinc de les principals companyies de telecomunicacions europees, demana als responsables polítics, als estats membres de la UE i a les parts interessades del sector a "col·laborar i prioritzar amb urgència" la Xarxa d'Accés a Ràdio Obert (Open RAN).

Diuen que això garantirà que Europa continuï tenint un paper destacat en 5G i, en el futur, en 6G.

L'informe diu que la RAN "oberta, intel·ligent, virtualitzada i totalment interoperable" (permet comunicacions mòbils més efectives i eficients) és "essencial" si Europa vol assolir el seu objectiu de 5G per a tothom l'any 2030.

Ajudarà a impulsar cadenes de subministrament i plataformes "més fortes i resilients", així com a promoure l'autonomia digital i el lideratge tecnològic continuat, afegeix.

anunci

Segons l'informe, les noves arquitectures, programari i maquinari oberts i desagregats, com ara Open RAN, donen als operadors la flexibilitat d'estendre el 5G a més usuaris d'una manera rendible, segura i energèticament eficient. Aquesta "flexibilitat" estimularà "una major innovació" entre les indústries en àrees com la telemedicina i les fàbriques intel·ligents, argumenta.

Tanmateix, si la UE vol mantenir la seva competitivitat, lideratge tecnològic i resiliència, ara cal una acció i col·laboració decisives. Si no, Europa corre el risc de quedar-se per darrere d'Amèrica del Nord i Àsia en el desenvolupament i el desplegament de xarxes de propera generació, segons l'informe.

L'informe, titulat "Construint un ecosistema de RAN obert per a Europa", basat en les conclusions de la casa d'analistes independents, Analysys Mason, afirma que actualment Europa només té 13 jugadors principals de l'Open RAN, enfront dels 57 de la resta del món. No obstant això, molts jugadors europeus es troben en una fase inicial de desenvolupament i encara no han aconseguit contractes comercials d'Open RAN, mentre que els venedors d'altres regions estan avançant.

anunci

Caroline Gabriel, directora d'investigació d'Analysys Mason, va dir: "La política als EUA i al Japó, entre altres països, ja recolza fermament l'Open RAN. Els Estats Units han destinat més d'1.5 milions de dòlars per finançar Open RAN, i el Japó ofereix incentius financers i beneficis fiscals per a les empreses que desenvolupen, subministren i despleguen equips relacionats. Tot i que hi ha alguns exemples positius a nivell nacional, com ara Alemanya, avui en dia, la Unió Europea en el seu conjunt no ha proporcionat el suport necessari per a l'Open RAN, posant en risc la viabilitat futura d'un ecosistema europeu capaç de competir amb altres. regions del món”.

L'informe estableix cinc recomanacions polítiques que, segons diu, poden superar la bretxa amb altres regions internacionals per crear un "ecosistema dinàmic i vibrant" d'actors europeus que "suposaran les comunicacions mòbils de demà".

Ells inclouen:

Garantir un suport polític d'alt nivell per a Open RAN. Europa ha de parlar amb una veu comuna i identificar la RAN oberta com una prioritat estratègica;

La Comissió Europea crea una Aliança Europea sobre infraestructures de comunicacions de nova generació i un full de ruta per a la innovació com ha fet per al núvol i els semiconductors;   

Responsables polítics que proporcionen finançament i incentius fiscals a operadors, venedors i start-ups per donar suport al desenvolupament de solucions europees al llarg de tota la cadena de valor de Open RAN, basades en associacions públic-privades, bancs de proves i laboratoris oberts;

Promoure el lideratge europeu en estandardització. Els estàndards globalment harmonitzats garanteixen l'obertura i la interoperabilitat, i;

Treballant amb socis internacionals per promoure una cadena de subministrament digital i TIC segura, diversa i sostenible. 

Actualment, els venedors europeus no estan presents a les sis categories principals de tecnologia i serveis que integren la cadena de valor de Open RAN, com ara el maquinari del núvol. A més, quan tenen presència, per exemple en semiconductors, són superats en nombre per jugadors no europeus. Prendre mesures per implementar les recomanacions de l'informe, diu l'informe, "elevaria els venedors locals i més petits i augmentaria el lideratge europeu en aquesta tecnologia vital alhora que tindria un impacte positiu en les indústries adjacents com el núvol i la microelectrònica".

Les conclusions es recolzen en l'estudi d'investigació d'ecosistemes europeus d'Analysys Mason sobre 98 empreses, que preveu la mida de l'oportunitat de mercat i el que Europa perdrà si els responsables polítics discrepen.

Analysys Mason prediu que els ingressos del proveïdor global d'Open RAN podrien valer 36.1 milions d'euros el 2026, amb el valor de mercat dividit entre el maquinari i el programari Open RAN (13.2 milions d'euros) i la plataforma RAN més àmplia (xips, serveis, desenvolupament i núvol). Si l'any 2026 els operadors i les indústries europees encara no tindran més remei que buscar un altre lloc per Open RAN, com ho fan avui, això podria posar en risc 15.6 milions d'euros d'ingressos de la indústria europea i la influència global, segons les previsions d'Analysys Mason.

L'informe conclou dient que Europa ha d'incloure la RAN oberta com a pilar en la seva política industrial i estratègia de brúixola digital, i recolzar-la amb el marc polític adequat, i afegeix: "Això tindrà un impacte positiu en altres àrees tecnològiques vitals com el núvol. , programari i chipsets per contribuir significativament a les ambicions tecnològiques més àmplies d'una Europa digital".

Claudia Nemat, directora de tecnologia i innovació de Deutsche Telekom, va dir: "Ara cal una acció decisiva per garantir que Europa mantingui la seva competitivitat en el desenvolupament de les xarxes de pròxima generació. Especialment a Amèrica del Nord i Àsia hi ha un fort suport a l'Open RAN. Europa no hauria de quedar-se enrere sinó buscar una posició de lideratge en el nou ecosistema Open RAN. Ajudarà a accelerar la innovació de la xarxa, un llançament més ràpid i la creació de serveis per als nostres clients".

Michaël Trabbia, director de tecnologia i informació d'Orange, afegeix: "La tecnologia RAN oberta jugarà un paper fonamental a les xarxes de demà, permetent-les construir i gestionar de manera més eficient i rendible. Si Europa vol construir la propera generació de xarxes digitals que impulsaran el seu èxit econòmic, hem de fer més per donar suport a l'ecosistema europeu que ofereix aquesta tecnologia. Ara és el moment de col·laborar completament i assegurar el futur d'Europa a l'avantguarda de la innovació digital". 

D'altra banda, Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) de Telefónica, va dir: "Open RAN és l'evolució natural de les tecnologies d'accés per ràdio i serà clau per a les xarxes 5G. Telefónica creu que el desenvolupament d'un ecosistema Open RAN saludable és essencial per assolir el nostre objectiu de 5G en els propers anys. Incloure Open RAN com a pilar de la política industrial europea tindrà un impacte positiu en el desenvolupament del 5G a la regió, millorant la flexibilitat, l'eficiència i la seguretat de les nostres xarxes alhora que promourà el seu desenvolupament tecnològic sostenible".

Un altre comentari ve de Nicola Grassi, director de tecnologia i operacions de TIM, que va dir: "La creació d'un ecosistema europeu de RAN obert representa una oportunitat única per ser competitius. Estem convençuts que el desenvolupament d'un ecosistema RAN obert animat impulsarà la innovació i actuarà com un important banc de proves no només per a la indústria de les telecomunicacions, sinó també per al procés de transformació digital a nivell de la UE. És per això que confirmem el nostre compromís de contribuir significativament al desenvolupament i desplegament d'aquestes solucions”.

Johan Wibergh, director de tecnologia de Vodafone, està d'acord, dient: "Open RAN permetrà que més venedors europeus entrin a l'ecosistema, accelerant la innovació i estimulant la competència. Això beneficiarà l'economia europea i la qualitat dels serveis de connectivitat. La realitat és que arriba l'Open RAN, tant si Europa adopta una posició de lideratge com si no. L'espera només augmentarà la bretxa de lideratge tecnològic, en un moment en què assolir la competitivitat i la resiliència és clau per a l'èxit futur d'Europa".

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

El Fòrum Industrial avança el treball sobre la implementació de l'estratègia industrial actualitzada de la UE

publicat

on

El Fòrum Industrial de la UE ha celebrat la seva tercera reunió virtual, amb la presència del comissari Thierry Breton. El fòrum reuneix experts de diversos àmbits per ajudar la Comissió a implementar la Nova Estratègia Industrial de la UE i la seva actualització. La reunió es va centrar en el treball per abordar les dependències estratègiques d'Europa i desenvolupar vies de transició per facilitar les transicions ecològiques i digitals entre els ecosistemes industrials. El fòrum també va fer recomanacions sobre indicadors clau de rendiment en àrees clau per a la implementació i el seguiment de l'estratègia industrial de la UE i preparar la seva contribució a la Jornades de la indústria 2022 al febrer.

Una Europa apta per a l'era digital, vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager (a la foto) va dir: "Ja hem posat Europa en un camí fort de transformació verda i digital. Aquest fòrum ofereix un espai crucial on els principals actors industrials i socials poden intercanviar coneixements, experiència i talent per ajudar a donar forma al nostre camí cap a aquest objectiu comú".

Thierry Breton, comissari del Mercat Interior, va dir: "El Fòrum Industrial pot ajudar la Comissió a reunir talents d'empreses, grans i petites, d'institucions de recerca i de la societat civil. I tots aquests talents s'han d'utilitzar per donar suport a l'ambició industrial: una Europa que tingui el lideratge en tecnologies fonamentals per a la transició verda i digital de la nostra economia i societat. Una Europa on passem de l'excel·lència en innovació a facilitar el desplegament massiu, creant potencial d'exportació i llocs de treball de qualitat".

L' Fòrum Industrial és un mecanisme inclusiu i obert per al disseny conjunt de solucions amb els grups d'interès, anunciat al Estratègia industrial de la UE. Reuneix una àmplia gamma de parts interessades, com ara la indústria, les ONG, les institucions de recerca i els interlocutors socials de diferents ecosistemes industrials identificats a l'estratègia industrial actualitzada de la UE amb l'objectiu de facilitar el diàleg i coordinar l'assessorament a la Comissió.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

Estat de dret: la Comissió obre la consulta per a l'Informe sobre l'estat de dret de 2022

publicat

on

La Comissió Europea va llançar una consulta dirigida per recollir informació sobre les novetats relacionades amb l'estat de dret als estats membres, a la vista de l'Informe sobre l'estat de dret 2022. La consulta s'adreça a grups d'interès com ara associacions de jutges, societat civil, ONG, organitzacions internacionals i agències de la UE, entre d'altres. La informació rebuda servirà per avaluar la Comissió sobre la situació als estats membres. L'Informe sobre l'Estat de Dret és el centre del Mecanisme de l'Estat de Dret, un cicle anual per promoure l'estat de dret i evitar que els problemes sorgeixin o s'aprofundeixin. Tal com va anunciar el president von der Leyen en ella 2021 Adreça de l'estat de la unió, l'Informe 2022 inclou recomanacions específiques als estats membres. Per al edicions anteriors de l'Informe sobre l'Estat de Dret, les consultes dirigides a les parts interessades van proporcionar una valuosa informació horitzontal i específica del país. El la consulta està disponible en línia fins a 24 gener 2022.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

Turquia: la UE aporta 325 milions d'euros addicionals en ajuda humanitària als refugiats

publicat

on

La UE ha destinat 325 milions d'euros addicionals per estendre el programa Xarxa de seguretat social d'emergència (ESSN) fins a principis de 2023. L'ESSN ofereix transferències mensuals en efectiu a més d'1.5 milions de refugiats a Turquia per cobrir les seves necessitats essencials. És el programa humanitari més gran de la història de la UE i el programa d'ajuda humanitària en efectiu més gran del món. Durant la seva visita a Ankara el 2 de desembre, el comissari de gestió de crisi, Janez Lenarčič, va dir: "Els refugiats vulnerables a Turquia ara poden confiar en la nostra assistència humanitària durant més de cinc anys i no els defraudarem. Gràcies als fons anunciats avui, la UE continuarà amb el programa ESSN fins a principis de 2023. Aquest suport és un salvavidas fonamental per a centenars de milers de famílies, moltes de les quals han estat especialment afectades per la pandèmia de coronavirus. Aquesta assistència en efectiu els permet decidir per si mateixos què necessiten amb més urgència, alhora que contribueixen a l'economia turca. Aquest és un assoliment important per a la UE, per als nostres socis humanitaris i el govern de Turquia".

El comissari Lenarčič es reunirà amb representants d'organitzacions humanitàries finançades per la UE, així com amb funcionaris d'alt nivell del govern turc. La nota de premsa està disponible online.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències