Connecteu-vos amb nosaltres

UEA

La víctima de la pirateria informàtica va rebre una ordre de congelació de 21 milions de lliures a tot el món contra el Fons Sobirà de Patrimoni de l'Emirat dels Emirats Àrabs Units de Ras Al Khaimah

COMPARTIR:

publicat

on

Ahir, l'Alt Tribunal de Londres va concedir a l'empresari nord-americà de l'aviació, Farhad Azima, la continuació d'una ordre de congelació mundial contra Ras Al Khaimah Investment Authority ("RAKIA"), que és el fons sobirà de Ras Al Khaimah, un emirat dels Emirats Àrabs Units.

El senyor Azima va al·legar al tribunal que va ser piratejat per RAKIA i els seus advocats Dechert LLP, el despatx internacional d'advocats. Dechert es va acordar recentment amb Azima i va acceptar pagar-li una indemnització multimilionària de lliures, però Azima ha hagut de seguir procediments d'execució a tot el món contra el fons sobirà en un intent de recuperar aproximadament 21 milions de lliures deutes en sentències insatisfetes del Tribunal Superior.

El jutge Michael Green, assegut en privat, va concedir l'exigència de congelació mundial inicial contra RAKIA, comentant que el fons s'havia "comportat de manera deshonesta i fraudulenta, obtenint sentències d'aquest tribunal per frau i muntant una operació a gran escala per piratejar la informació privada i confidencial del Sr. Azima. .”

El jutge Michael Green també va observar que el "comportament de RAKIA al llarg del cas ha demostrat ser deshonest i, com que s'ha retirat del procediment, no ha pagat cap de les ordres dictades contra ella, tot i que ha dit que s'assegurarà que qualsevol les sentències dictades contra ell es compleixen.» [Vegeu el paràgraf 12 de la sentència adjunta]

L'incompliment per part de RAKIA de nombroses ordres de la cort anglesa arriba en un moment en què Ras Al Khaimah continua promocionant-se com a destinació segura per als turistes i per a inversions internacionals, amb excursions per França i Itàlia, així com la promoció del Wynn Al de Wynn Resorts. Projecte de l'illa de Marjan a Ras Al Khaimah.

La sol·licitud del Sr. Azima d'una ordre de congelació sorgeix de la recent dissipació d'actius, inclosa la suposada venda el 30 de maig de 2024 del Marriott Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace Hotel a Tbilisi, Geòrgia, que durant més de 15 anys va ser propietat de Ras Al Khaimah Georgia LLC, un filial de propietat total de RAKIA.

anunci

Però recentment, sembla que l'hotel es va vendre per uns 45 milions de dòlars a Tbilisi Hotel Holdings LLC, una empresa de nova incorporació que té "els mateixos directors que RAKIA Geòrgia, [i] sembla que és propietat d'una entitat de Ras Al Khaimah". El document de transferència va ser "signat per la mateixa persona tant en nom del comprador com del venedor" [vegeu l'apartat 4 de la sentència adjunta].

El Tribunal ha donat suport als intents del Sr. Azima d'evitar una dissipació addicional dels actius per part de RAKIA, assenyalant que "sembla que RAKIA està prenent mesures per fer-se a prova de judici". L'ordre de congelació global atorgada pel jutge Michael Green s'ha prorrogat avui indefinidament (o fins que es compleixin els 21 milions de lliures al Sr. Azima), exigint que RAKIA no retiri, disposi, tracti o disminueixi el valor de cap actiu a Anglaterra i Gal·les, o fora d'ella, fins a un valor de 21 milions de lliures.

Anant més enllà de l'abast de les ordres de congelació típiques, l'Ordre atorgada al Sr. Azima restringeix encara més les entitats corporatives propietat o controlada directa o indirectament per RAKIA de disposar, tractar o disminuir el valor de qualsevol dels seus respectius actius, ja sigui dins o fora d'Anglaterra. i Gal·les, fins al mateix valor, capturant, per tant, qualsevol filial que pugui intentar evitar l'acció d'execució mitjançant la dissipació d'actius. RAKIA també havia de proporcionar al Sr. Azima una llista de tots els seus actius a tot el món amb un valor superior a 50,000 lliures esterlines, ja fossin en nom propi o no.

Si RAKIA o els seus oficials, Naser Thafer Husni Al Bustami i Mohamad Sultan Al Qadi, desobeeixen aquesta Ordre, poden ser considerats per desacato al tribunal, multats, confiscats els seus béns o, per als oficials, empresonats. Això també s'aplica a qualsevol persona del Regne Unit que, amb coneixement de causa, ajudi o permeti un incompliment d'aquesta Ordre.

Farhad Azima ha avisat els propietaris i Marriott Hotels per no afavorir la dissipació d'actius per part de Ras Al Khaimah.

El doctor Bustami és l'actual director general de l'empresa de pedreres propietat de RAK, Stevin Rock. També és membre del consell d'administració d'altres empreses que són propietat del govern de RAK.

El Sr. Qadi és actualment membre de la junta de l'Oficina d'Inversió i Desenvolupament de RAK i anteriorment va ser director general de RAK Properties. També va ser el president dels comitès fundadors de RAK Petroleum i RAK Properties.

El Dr. Bustami i el Sr. Qadi van signar la carta el 22 de juny de 2022 en nom de RAKIA al Tribunal en què assenyalaven la retirada de RAKIA del procediment Azima. El doctor Bustami també va declarar en el primer judici per RAKIA, negant qualsevol coneixement de la pirateria del Sr. Azima.

Foto: Despatx d'advocats de lesions Tingey on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències