Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Preparació del Consell de Ministres d'Economia i Finances, Luxemburg 20 juny

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

photo_1371871351603-2-HDEl Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN) de la UE tindrà lloc a Luxemburg el 20 de juny a les 10h. La Comissió Europea estarà representada per Vicepresident d'Afers Econòmics i Monetaris Olli Rehn, mercat Interior Comissari Michel Barnier, Fiscalitat i Unió Duanera, Auditoria i Lluita contra el Frau Comissària Algirdas Šemeta i  Programació Financera i Pressupost Comissari Janusz Lewandowski. S'espera una roda de premsa que tindrà lloc després de la reunió.

Projecte de Pressupost General de 2015 (PF)

Comissari Lewandowski presentarà el projecte de pressupost 2015 per a la UE (IP / 14 / 665), adoptat per la Comissió el 12 de juny de 2014. L’esborrany de pressupost se centra en projectes que fan que Europa sigui més econòmica més forta i tingui en compte les implicacions financeres de les recents decisions polítiques dels estats membres en àmbits com l’energia o Ucraïna. Els pagaments en àrees que recolzen el creixement econòmic i l’ocupació d’Europa, com ara ciència i investigació, energia o ocupació juvenil, augmenten un + 29.5%.

anunci

La part del cost funcionament de la UE es manté estable al voltant del 4.8% del pressupost total. El seu augment és del voltant de la taxa esperada d'inflació; per tant, no augmenta en termes reals. El projecte de pressupost també inclou la reducció d'un terç del personal 1% en tres anys.

Més informació

Llacunes de tancament en la tributació de l'empresa (ET)

anunci

S'espera que el Consell pugui arribar a un acord polític sobre el tancament d'una llacuna important en la Directiva sobre matrius i filials que ha estat utilitzat per algunes empreses per escapar dels impostos.

Al novembre de 2013, la Comissió va proposar esmenes a la Directiva sobre matrius i filials, que incloïa la prevenció d'arranjaments específics de planificació fiscal (acords de préstec híbrid) es beneficiïn d'exempcions fiscals (IP / 13 / 1149). Amb aquesta modificació, les empreses ja no seran capaços d'explotar les diferències en les distribucions dels Estats membres d'impostos intragrup lucre manera, per tal d'evitar el pagament de cap impost en absolut. El resultat serà que la Directiva sobre matrius i filials pot continuar garantint una igualtat de condicions per a les empreses en el mercat únic, sense necessitat d'obrir oportunitats per a la planificació fiscal agressiva. Aquesta proposta va ser una de les accions anunciades per la Comissió en el seu pla d'acció per lluitar contra el frau fiscal i l'evasió (IP / 12 / 1325).

contribucions de la bateria en el marc del Reglament Directiva de recuperació i de resolució bancària / Resolució Mecanisme Individual (SRM) - estat de coses (CH)

La Unió Europea ha acordat noves regles de resolució per a tots els bancs de la UE (MEMO / 14 / 294). Ara és essencial perquè els fons de resolució nacionals establertes per la Directiva de recuperació i de resolució bancària (BRRD) (MEMO / 14 / 297) I el Fons sola resolució (SRF), establert pel mecanisme de regulació individual Resolució (MEMO / 14 / 295) Una realitat.

La Comissió Europea està facultada per adoptar un acte delegat en les contribucions als fons de resolució nacionals sota BRRD i una proposta d'acte d'execució del Consell relativa als bancs dels bancs contribucions al Fons sola resolució en el marc del Reglament Mecanisme sola resolució (SRM). Tots dos actes tindran aclarir com i quant els bancs individuals pagaran cap als fons per tal de complir amb els nivells objectius fixats per la legislació.

Els serveis de la Comissió ja estan treballant en aquests textos, i discutir amb els experts designats pels estats membres i el Parlament Europeu en les reunions periòdiques del Grup d'Experts sobre Banca, Pagaments i Assegurances. Aquest treball es complementarà amb una consulta pública de totes les parts interessades. La Comissió es proposa adoptar tant els actes abans de setembre 2014 per garantir la consistència i un procés d'adopció eficient.

Comissari Barnier informarà al Consell de la situació d'aquestes discussions. S'espera que la cooperació constructiva dels estats membres. En particular, el treball de la Comissió depèn de dades d'alta qualitat que els estats membres han estat convidats a oferir en els seus respectius sectors bancaris.

Codi de conducta sobre la fiscalitat de les empreses (IT)

S'espera que el Consell adopti conclusions sobre l'informe del grup Codi de conducta sobre fiscalitat de les empreses. El Codi de Conducta del Grup informa al Consell sobre el progrés assolit al final de cada Presidència. Els principals problemes en el present informe són:

Caixes de patents: (Les caixes de patents són una forma d'incentiu fiscal per fomentar la recerca i el desenvolupament). Al desembre, 2013, el Consell va convidar al Grup a analitzar els criteris per determinar els aspectes econòmics substància pel final de juny 2014 i avaluar totes les caixes de patents a la UE a la fi de 2014. caixes de patents són els Estats membres afectats pel procés d'avaluació són Bèlgica, Xipre, Espanya, França, Hongria, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Portugal i Regne Unit.

El grup es va deure a informar el Consell amb l'anàlisi del criteri de substàncies, però que encara no ha estat capaç d'arribar a un consens en aquest punt. No obstant això, per tal de complir el termini de desembre, el Grup ha demanat a la Comissió per a preparar projectes d'avaluacions de totes les caixes de patents, a més d'elements relacionats amb el criteri de substàncies. Aquestes avaluacions preliminars A continuació, es completa una vegada que s'ha aconseguit consens sobre la qüestió de substàncies.

Diàleg amb Suïssa: En 2011, el Grup va identificar cinc mesures tributàries de les empreses suïsses que considerava perjudicial. A través d'un diàleg entre la Comissió i Suïssa, es va fer evident que Suïssa estava a punt per abolir les cinc mesures perjudicials, com a part d'una reforma de les seves normes tributàries de les empreses. Al juny de 2014, es va concloure el diàleg. Tots els Estats membres han acordat una declaració conjunta amb Suïssa.

Contribució al Consell Europeu del 26 al 27 de juny - Semestre Europeu 2014 (SOC)

S'espera que el Consell aprovi les recomanacions específiques per país (CSR), que la Comissió va proposar al juny per a cada 2 Estats membres (excepte els països del programa) en el marc del semestre europeu (IP / 14 / 623) (MEMO / 14 / 388). Aquestes recomanacions es refereixen a una àmplia gamma de les finances públiques i les qüestions de reforma estructural, incloent àrees com els impostos, les pensions, l'administració pública, els serveis i els mercats de treball. Adaptat per fer front als reptes específics de cada país, els dependents de país-Recomanacions estan destinades a donar suport al retorn a un creixement sostenible i l'ocupació. S'inclouen en particular les mesures per combatre la desocupació juvenil.

Com va dir el vicepresident Rehn: "La tasca de la Comissió és presentar iniciatives polítiques creïbles, realistes i realitzables, i d’això [de les nostres] recomanacions es tracta. Proporcionen recomanacions polítiques als estats membres i també a la zona euro en la seva totalitat sobre el que cal per impulsar el creixement sostenible, impulsar la inversió, crear llocs de treball sostenibles i garantir unes finances públiques sòlides.."

Grècia i Xipre no han rebut cap Recomanació específica del país, ja que ambdós països estan subjectes a un seguiment més regular i independent dels seus respectius programes d'ajustament macroeconòmic, que pretenen recuperar l'estabilitat financera, augmentar la competitivitat i crear les condicions per al creixement sostenible i la creació de llocs de treball.

S'espera que els caps d'Estat o de Govern de la UE per donar suport a aquestes recomanacions en el Consell Europeu de 26 27-juny. Les recomanacions seran adoptats formalment pel Consell el 8 juliol. Serà fins als Estats Membres a implementar les recomanacions en l'elaboració dels seus pressupostos nacionals i altres polítiques pertinents. La Comissió supervisarà a fons aquesta implementació.

Més informació

També s'espera que el Consell que aprovi la recomanació de la Comissió Europea sobre l'aplicació de les orientacions generals de les polítiques econòmiques dels Estats membres que hagen adoptat l'euro.

La crisi econòmica i financera ha posat en evidència l'estreta relació que existeix a la zona euro. Les orientacions generals de la zona euro destacar l'acció política, tant a nivell dels estats membres de la zona euro i necessàries per millorar el funcionament de la zona euro en el seu conjunt. Això es refereix específicament a les àrees de reforma política estructural, la política fiscal, la política del mercat financer i l'aprofundiment de la Unió Econòmica i Monetària (UEM).

S'espera que els caps d'Estat i de Govern de la UE per donar suport a la recomanació del Consell Europeu sobre 26 27-juny. La recomanació serà adoptada formalment pel Consell el 8 juliol. A continuació, serà fins als estats membres de la zona euro, en particular en el context de la coordinació de polítiques a nivell Eurogrup, per posar en pràctica aquestes directrius.

Més informació

Aplicació del Pacte d'Estabilitat i Creixement (SOC)

Després de la discussió, s'espera que el Consell per a decidir sobre les recomanacions de la Comissió Europea (MEMO / 14 / 382) pel que fa a l'abrogació del procediment de dèficit excessiu (PDE) per a alguns estats membres. Com va dir Rehn el 2 de juny: "Estem recomanant al Consell el tancament del procediment de dèficit excessiu durant sis estats membres: Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Països Baixos, Àustria i Eslovàquia. tots aquests països han portat el seu dèficit de forma sostenible a continuació 3% del PIB i vull felicitar-los per aquesta fita."

Actualment hi ha 17 estats membres de la UE (és a dir, tots els estats membres excepte Bulgària, Alemanya, Estònia, Itàlia, Hongria, Letònia, Lituània, Luxemburg, Romania, Finlàndia i Suècia) sotmesos a un PDE, mentre que hi havia 24 estats membres en aquesta situació a 2011. Si el Consell segueix les recomanacions de la Comissió i adopta les decisions de finalització del PDE per als sis països afectats, el nombre de països en procediment de dèficit excessiu baixarà a 11.

"Això demostra que el Pacte d’Estabilitat i Creixement està funcionant i que s’estan reparant les finances públiques europees ".El vicepresident ha afegit Rehn.

Més informació

Informes de convergència i ampliació de la zona euro (SOC)

El 4 de juny, la Comissió Europea va publicar el seu informe de convergència de 2014, que avalua la disposició de vuit estats membres a unir-se a la moneda única sobre la base dels criteris de convergència definits al tractat. (IP / 14 / 627)(MEMO / 14 / 391)

Com va dir el vicepresident Rehn: "Els països que hem estudiat - Bulgària, Croàcia, la República Txeca, Hongria, Lituània, Polònia, Romania i Suècia - han fet un progrés desigual cap a aquest objectiu."

Lituània es destaca d'aquest grup, ja que ara compleix tots els criteris de convergència. Com va dir el vicepresident Rehn "Lituània compleix de manera creïble els cinc criteris de Maastricht per a l'adopció de l'euro: la inflació està molt per sota del valor de referència; el dèficit fiscal i el deute públic estan en un camí sostenible; el tipus de canvi s'ha mantingut estable respecte a l'euro sense signes de tensió; i els tipus d’interès a llarg termini han convergit a nivells baixos. A més, el marc legal s'ha ajustat plenament als requisits del Tractat ".

Per tant, la Comissió Europea ha proposat que el Consell de Ministres de la UE decideix que Lituània pot adoptar l'euro al gener 1 2015.

El Consell intercanviarà punts de vista sobre els informes de convergència publicats, respectivament, per la Comissió Europea i el Banc Central Europeu (BCE). A més, s'espera que els membres del Consell que representen els estats membres de la zona euro a adoptar una recomanació sobre la introducció de l'euro a Lituània.

S'espera que el Consell d'Afers Generals d'adoptar la decisió formal sobre l'assumpte el 23 juliol, després de caps d'Estat i Govern de la UE han discutit el tema en 26 27-juny, i després que el Parlament Europeu hagi emès el seu dictamen.

Més informació

L'informe de convergència 2014
BCE Informe de Convergència

impostos sobre l'energia (ET)

El Consell ha d'adoptar, sense discussió, un informe de progrés sobre la Directiva sobre la fiscalització energètica, que la Comissió Europea va proposar a 13 d'abril 2011.

Aquesta proposta té per objecte revisar la imposició dels productes energètics a la Unió Europea i reestructurar la forma en què els productes energètics estan subjectes a impostos per eliminar els desequilibris actuals. L'impost sobre l'energia proposat es divideix en dos impostos - en CO2 les emissions i el consum d'energia en general, (vegeu IP / 11 / 468).

Sota la Presidència grega del Consell, moltes modificacions a la proposta de la Comissió es van presentar i van discutir. Tot i les intenses negociacions, el suport unànime no va ser rebut per aquestes modificacions i fins ara no hi ha cap senyal d'un compromís polític en aquest arxiu. La propera Presidència italiana ha assenyalat la seva intenció de continuar el treball a l'arxiu.

Economia

L’emissió de bons ecològics reforçarà el paper internacional de l’euro

publicat

on

Els ministres de l'Eurogrup van debatre sobre el paper internacional de l'euro (15 de febrer), després de la publicació de la comunicació de la Comissió Europea (19 de gener), "El sistema econòmic i financer europeu: fomentar la fortalesa i la resiliència".

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, va dir:L'objectiu és reduir la nostra dependència d'altres monedes i enfortir la nostra autonomia en diverses situacions. Al mateix temps, un augment de l'ús internacional de la nostra moneda també implica possibles compromisos, que continuarem supervisant. Durant el debat, els ministres van destacar el potencial de l'emissió de bons verds per millorar l'ús de l'euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir el nostre objectiu de transició climàtica ".

L’Eurogrup ha debatut el tema diverses vegades en els darrers anys des de la Cimera de l’Euro de desembre de 2018. Klaus Regling, el director gerent del Mecanisme europeu d’estabilitat, va dir que la confiança excessiva en el dòlar contenia riscos, posant com a exemples l’Amèrica Llatina i la crisi asiàtica dels 90 També es va referir obliquament a "episodis més recents" on el domini del dòlar significava que les empreses de la UE no podien continuar treballant amb l'Iran davant les sancions dels EUA. Regling creu que el sistema monetari internacional avança lentament cap a un sistema multipolar en el qual seran importants tres o quatre monedes, inclosos el dòlar, l'euro i el renminbi. 

anunci

El comissari europeu per a l’Economia, Paolo Gentiloni, va acordar que el paper de l’euro es podria reforçar mitjançant l’emissió de bons verds que milloren l’ús de l’euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir els nostres objectius climàtics dels fons de la UE de nova generació.

Els ministres van acordar que calia fer una àmplia acció per donar suport al paper internacional de l'euro, que inclogués avenços, entre d'altres, en la Unió Econòmica i Monetària, la Unió Bancària i la Unió dels Mercats de Capitals per garantir el paper internacional de l'euro.

anunci

Seguir llegint

EU

El tribunal europeu de drets humans recolza Alemanya pel cas de l'atac aeri de Kunduz

publicat

on

By

El Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar dimarts (2009 de febrer) una investigació d'Alemanya sobre un mortal atac aeri de 16 a prop de la ciutat afganesa de Kunduz que va ser ordenat per un comandant alemany que complia les seves obligacions de dret a la vida. escriu .

La sentència del tribunal amb seu a Estrasburg rebutja una queixa del ciutadà afganès Abdul Hanan, que va perdre dos fills en l'atac, segons la qual Alemanya no complia la seva obligació d'investigar efectivament l'incident.

El setembre de 2009, el comandant alemany de les tropes de l'OTAN a Kunduz va convocar un avió de combat dels EUA per atacar dos camions de combustible prop de la ciutat que l'OTAN creia que havien estat segrestats pels insurgents talibans.

El govern afganès va dir que en aquell moment van morir 99 persones, inclosos 30 civils. Es calcula que van morir grups de drets independents entre 60 i 70 civils.

anunci

La xifra de morts va sorprendre els alemanys i, finalment, va obligar el seu ministre de Defensa a dimitir per les acusacions d’encobrir el nombre de víctimes civils de cara a les eleccions alemanyes del 2009.

El fiscal general federal d'Alemanya havia constatat que el comandant no incorria en responsabilitat penal, principalment perquè estava convençut quan va ordenar l'atac aeri que no hi havia cap civil.

Perquè ell pogués ser responsable segons el dret internacional, hauria hagut de constatar que havia actuat amb la intenció de provocar víctimes civils excessives.

anunci
El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar l'eficàcia de la investigació d'Alemanya, incloent si establia una justificació per a l'ús letal de la força. No va tenir en compte la legalitat de l'atac aeri.

De les 9,600 tropes de l'OTAN a l'Afganistan, Alemanya té el segon contingent més gran per darrere dels Estats Units.

Un acord de pau del 2020 entre els talibans i Washington demana la retirada de les tropes estrangeres l'1 de maig, però l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, està revisant l'acord després d'un deteriorament de la situació de seguretat a l'Afganistan.

Alemanya es prepara per estendre el mandat de la seva missió militar a l'Afganistan des del 31 de març fins a finals d'aquest any, amb un nivell de tropes que es mantindrà fins a 1,300, segons un projecte de document vist per Reuters.

Seguir llegint

EU

Digitalització dels sistemes de justícia de la UE: la Comissió llança una consulta pública sobre cooperació judicial transfronterera

publicat

on

El 16 de febrer, la Comissió Europea va llançar un consulta pública sobre la modernització dels sistemes de justícia de la UE. La UE pretén donar suport als estats membres en els seus esforços per adaptar i millorar els seus sistemes judicials a l’era digital Cooperació judicial transfronterera de la UE. El comissari de Justícia, Didier Reynders (A la foto) Va dir: “La pandèmia COVID-19 ha posat de relleu la importància de la digitalització, inclosa en el camp de la justícia. Els jutges i els advocats necessiten eines digitals per poder treballar junts de manera més ràpida i eficient.

Al mateix temps, els ciutadans i les empreses necessiten eines en línia per a un accés més fàcil i transparent a la justícia a un cost inferior. La Comissió s’esforça per tirar endavant aquest procés i donar suport als estats membres en els seus esforços, inclòs pel que fa a facilitar la seva cooperació en els procediments judicials transfronterers mitjançant l’ús de canals digitals ”. El desembre de 2020, la Comissió va adoptar un comunicació esbossant les accions i iniciatives destinades a avançar en la digitalització dels sistemes de justícia a tota la UE.

La consulta pública reunirà opinions sobre la digitalització dels procediments civils, comercials i penals transfronterers de la UE. Els resultats de la consulta pública, en què poden participar una àmplia gamma de grups i persones, i que està disponible aquí fins al 8 de maig de 2021, s’alimentarà d’una iniciativa sobre digitalització de la cooperació judicial transfronterera que s’espera a finals d’aquest any, tal com s’ha anunciat a la Programa de treball de la Comissió 2021.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències