Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió diu troballes confirmen l'OCDE importància de la inversió en l'educació per al creixement i ocupació de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

512px-afegint_coberta_protectora_a_nova_pinot_noir_plantacionsLa Comissió Europea celebra el llançament d 'avui (9 de setembre) de Educació a la vista 2014, l 'informe anual de l' Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) sobre la situació i els reptes als quals s’enfronten els sistemes educatius nacionals. Destaca la importància creixent de la inversió en educació per al futur creixement i ocupació a la UE i per a societats europees més inclusives.

L’informe inclou els 34 països membres de l’OCDE, inclosos 21 estats membres de la UE (Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Eslovaca , Espanya, Suècia i el Regne Unit). Letònia, tot i que no és membre de l'OCDE, també s'inclou a l'informe com a país soci de l'OCDE.

"Aquest informe és una font important de coneixement i evidència per als responsables polítics; contribueix a millorar la nostra comprensió dels reptes als quals ens enfrontem. També mostra que encara hi ha grans diferències entre els estats membres de la UE en el nivell de competències, tant entre els graduats recents com en els grups d’edat més gran. L’informe és coherent amb la política de la Comissió: augmentar la qualitat de l’educació i augmentar els nivells de competències és una inversió intel·ligent i una manera poderosa de combatre les desigualtats de les nostres societats,va dir la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou. "Hem de garantir que els joves en particular estiguin equipats amb les habilitats que necessitaran en la seva vida laboral i que proporcionem oportunitats d'aprenentatge continu als adults".

Avui a Brussel·les hi presentarà Andreas Schleicher, director d’educació i habilitats de l’OCDE Una mirada a l'educació 2014 i Xavier Prats Monné, director general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, comentaran la rellevància i les implicacions de les conclusions per a les polítiques de la UE i dels estats membres. Té lloc la sessió informativa a la sala de reunions Jean Rey de l’edifici Berlaymont de la Comissió a les 11h.

Principals conclusions sobre la UE a Educació a la vista 2014:

  • Les oportunitats educatives continuen expandint-se significativament a Europa. La proporció de la població adulta amb educació terciària ha augmentat constantment a la majoria de països de la UE durant l'última dècada (fins al 29%), tot i que la UE encara es queda per darrere de la mitjana de l'OCDE (33%). La proporció d’alumnes amb qualificacions de secundària superior s’ha mantingut estable, mentre que la proporció d’alumnes amb estudis inferiors a secundària superior ha disminuït. L’informe confirma l’anàlisi de la Comissió segons el qual, si es mantenen les tendències actuals, els objectius d’Europa 2020 d’almenys el 40% dels joves que completen estudis terciaris i menys d’un 10% abandonen els estudis abans de completar l’educació secundària superior estan a l'abast.

  • Els alts nivells d’educació i habilitats paguen tant per a les persones com per a la societat. un graduat en educació superior amb les habilitats d’alfabetització més altes, tal com es mesura a l’Enquesta de competències d’adults de l’OCDE, guanya un 45% més de mitjana que un adult amb educació similar amb el nivell d’alfabetització més baix. En general, a tots els països de l’OCDE és més probable que les persones amb nivells d’educació superior siguin ocupades; i com més alt és el nivell d’educació, més elevats són els guanys mitjans. La societat en general també guanya gràcies a la reducció de la despesa pública en beneficis i a través d’impostos: de mitjana, el rendiment net públic d’una persona amb estudis terciaris és de dues a tres vegades la quantitat invertida.

    anunci
  • Nivells d’assoliment educatiu similars no sempre signifiquen nivells d’habilitats similars. Hi ha diferències significatives a la UE entre els nivells de competències de persones amb qualificacions similars: els graduats recents de secundària superior en països com els Països Baixos i Finlàndia obtenen una puntuació similar o superior en alfabetització que els graduats d’educació superior d’Irlanda, Itàlia, el Regne Unit i Espanya.

  • Les habilitats adequades són importants durant la transició de l’educació al treball. Un recente estudiar publicat per la Comissió Europea va destacar que l'experiència professional és primordial, però les habilitats interpersonals com la comunicació i el treball en equip són cada vegada més importants i l'experiència laboral durant els estudis és un avantatge per a l'ocupabilitat dels graduats en educació superior.

  • La població docent està envellint. De mitjana, als països de la UE el 37% dels professors de secundària tenen almenys 50 anys. La quota és del 45% o més a Àustria, Estònia, Alemanya i els Països Baixos i el 60% a Itàlia. Això subratlla la importància de mantenir o augmentar l'atractiu de la professió docent, un tema sobre el qual la Comissió va publicar recentment un document detallat estudiar amb recomanacions per millorar la formació inicial i continuada del professorat i el suport a la carrera inicial.

  • La inversió privada en educació terciària creix. La proporció de la despesa privada en educació terciària ha passat del 14% el 2000 al 21% el 2012 als països de la UE, sobretot a causa de l’augment o la introducció de les taxes de matrícula en alguns països. La proporció de la despesa privada segueix significativament per sota de la mitjana del 31% de l'OCDE i hi ha grans diferències entre els països de la UE, que van des del 6% a Dinamarca i Finlàndia fins al 65% al ​​Regne Unit. Una recent estudiar publicat per la Comissió conclou que els sistemes de suport als estudiants (subvencions i / o préstecs) són crucials per compensar l’impacte de les taxes de matrícula en la matrícula dels estudiants.

Fons

Educació d'un cop d'ull es basa en dades compilades per l’OCDE, Eurostat i l’Organització de les Nacions Unides per a la Ciència i la Cultura Educativa (UNESCO). La publicació del 2014 també s’extreu dels resultats de les recents enquestes de l’OCDE: Enquesta d’habilitats per a adults, PISA, el programa d’avaluació internacional dels estudiants que mesura les habilitats dels nens de 15 anys, i TALIS, l’enquesta internacional sobre ensenyament i aprenentatge a professors i líders escolars.

La Comissió celebra l'informe en el context del recent acord de cooperació reforçat entre el Departament d'Educació de l'OCDE i la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió en l'anàlisi dels sistemes educatius.

Per obtenir més informació

Conferència informativa d’Andreas Schleicher i Xavier Prats-Monné transmesa en línia aquí i les seves presentacions estan disponibles aquí.
Enllaç a l'informe complet Educació a la vista 2014

Comissió Europea: Educació i formació per al creixement i l’ocupació

Annex 1. Taxes d’ocupació, segons el nivell d’estudis (2012)

Annex 2. Guanys mensuals mitjans, segons el nivell d’alfabetització (2012)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències