Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

Parlament Europeu aprova 1.8 milions d '€ de préstec de la UE a Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

20150325PHT37776_originalEls diputats europeus han aprovat els plans de la UE per prestar a Ucraïna 1.8 milions d’euros per ajudar a tapar la bretxa de la balança de pagaments a curt termini. La UE prestarà els diners externament i els prestarà a Ucraïna amb el mateix tipus d’interès. El desemborsament estarà lligat a que Ucraïna promet reformes estructurals per afrontar els problemes que van contribuir a la crisi actual.

"El resultat de la votació d'avui és un fort missatge polític, no només per a Ucraïna, per demostrar que la UE està fermament al seu costat, sinó també per als països que intenten veure'ns dividits per ajudar Ucraïna", va dir el relator Gabrielius Landsbergis (PPE, LT) ). Els eurodiputats van aprovar la proposta de la Comissió, sense modificar-la, per 492 vots en contra i 107 amb 13 abstencions. 
Dificultats del flux de caixa d’UcraïnaL’aguda crisi econòmica d’Ucraïna té les seves arrels en problemes estructurals de llarga data, com la corrupció, i es veu agreujada pel conflicte armat a l’est del país, les restriccions comercials imposades per Rússia i l’escalada d’una disputa sobre el gas natural. Ucraïna ha perdut l'accés als mercats de deute internacionals, de manera que ja no pot demanar prestat diners.

D’on sortiran els diners?

La Comissió Europea recaptarà fons al mercat internacional de bons i els prestarà a Ucraïna, sense cap interès addicional més enllà del que la UE ha de pagar als seus prestadors externs. Ucraïna hauria de retornar els diners als quinze anys d’haver-los prestat.

Reformes a canvi del préstec

Les condicions per al préstec encara han de ser acordades per la UE i Ucraïna en un memoràndum d’entesa que compromet Ucraïna a un programa de reformes dissenyat per solucionar les debilitats fonamentals acumulades que van contribuir a provocar el dèficit actual.

L’esborrany d’acord inclou reformes en la gestió de les finances públiques, mesures anticorrupció, canvis en l’administració tributària; reformes en els sectors energètic i financer; i mesures per millorar l’entorn empresarial.

anunci

Un cop la UE i Ucraïna signin l'acord, els diners es destinaran directament al pressupost d'Ucraïna. Es podria desemborsar dos terços de l'import acordat a finals de 2015 i l'últim tram del primer trimestre del 2016.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències