#Moria: els oficials d'asil de la UE reprendran les activitats quan es garanteix la seva seguretat #EUMigration

161024moriapetrolbomb2Ahir (24 octubre), l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) va experimentar un greu incident de seguretat a Moria, Lesbos, on diversos contenidors EASO i altres equips logístics van ser destruïts en un atac amb bombes de gasolina.

El personal d’EASO va ser evacuat i tots els migrants i el personal són segurs i comptabilitzats. Els funcionaris avaluen ara la situació i l’abast del dany. Algunes oficines mòbils han estat danyades o destruïdes. A causa de l’incendi, EASO espera que alguns documents també hagin estat danyats o destruïts.

Les autoritats gregues faran un seguiment de la situació i garantiran un entorn de treball segur que ens permeti reprendre les operacions. En aquest context, el director executiu de l’EASO va celebrar ahir una reunió amb el ministre grec Mouzalas, on va expressar la seva preocupació per la situació de seguretat.

Les operacions a Moria es reprendran tan aviat com sigui possible i les activitats en els altres punts d'accés continuaran com sempre.

EASO assegurarà que totes les garanties necessàries estiguin establertes abans de reiniciar les operacions, en un entorn segur, el més aviat possible. La seguretat i seguretat dels seus experts, intèrprets i personal és una prioritat.

Tot i que la seguretat i la seguretat en els punts culminants grecs és responsabilitat de les autoritats hel·lèniques. L'EASO ha realitzat diverses mesures per reforçar la seguretat i la seguretat del medi ambient de treball. En particular, s’han instal·lat sortides d’emergència i s'han utilitzat protectors de seguretat per garantir la seguretat del personal.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, fronteres de la UE, Grècia, política, sense categoria, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *