Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Direcció d'un mar de canvis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

MÓN MUNDIAL

 El president Ma Ying-jeou va participar en una videoconferència el 16 d'abril al matí amb el Centre de Democràcia, Desenvolupament i Estat de Dret (CDDRL) de la Universitat de Stanford. L'acte va ser presidit per l'exsecretària d'Estat dels Estats Units, Condoleezza Rice, i va comptar amb un grup que incloïa el director del CDDRL, el doctor Larry Diamond, el doctor Francis Fukuyama (becari sènior d'Olivier Nomellini a l'Institut Freeman Spogli per a estudis internacionals) i l'almirall retirat Gary Roughead ( antic cap d’operacions navals amb la Marina dels Estats Units). Després d'obrir les felicitacions del secretari Rice, el president Ma va pronunciar un discurs titulat "Dirigir un mar de canvi"

"Des que vaig assumir el càrrec de president de la República de la Xina el 2008, la situació geopolítica a l'Àsia Oriental ha experimentat un canvi enorme. Fa cinc anys, hi havia dos punts d'inflamació: la península de Corea i l'estret de Taiwan. Avui, la península de Corea és a un nivell de tensió sense precedents: Corea del Nord ha dut a terme una tercera explosió de proves nuclears i, després de les conseqüents sancions de l’ONU, continua la seva sacsejada, fins i tot afirmant que ha abrogat l’Acord d’Armistici de 1953 que va posar fi a la guerra de Corea que va combatre fa 60 anys. En canvi, les tensions a l’estret de Taiwan s’han reduït molt i les relacions entre Taiwan i la Xina continental continuen avançant cap a la pau i la prosperitat.

anunci

Això no significa necessàriament, però, que només resti una font potencial d’inestabilitat a l’Àsia oriental. La competència geopolítica tant al mar de la Xina oriental com al mar de la Xina del Sud s'està fent més intensa, fins i tot a mesura que es continua el pas cap a la integració econòmica regional. A més, tres dels principals agents de l'Àsia oriental (Xina continental, Corea del Sud i Japó) han canviat el lideratge en els darrers vuit mesos, mentre que a Taiwan, vaig ser elegit a un segon mandat a principis de l'any passat.
Així, enmig de la incertesa derivada d'aquests canvis, la República de Xina a Taiwan es manté fermament compromesa a fomentar la pau i l'estabilitat i és un ferm defensor dels valors liberals apreciats per les democràcies a tot el món. És en aquest context que voldria discutir com la meva administració ha dirigit Taiwan per aquest mar de canvis.

III. Com es va assolir l’aproximació entre estrets

Vaig decidir buscar l’aproximació a la Xina continental molt abans d’assumir el càrrec el 2008. Per garantir la pau a l’estret de Taiwan després de seixanta anys tumultuosos, la meva administració va haver d’afrontar els dos reptes d’establir confiança mútua entre les dues parts de l’estret de Taiwan i de reconstruir la força de Taiwan per garantir la pau.

anunci

Des del principi, el "Consens de 1992" (九二 共識) va ser un punt fonamental per a Taiwan i la Xina continental per trobar punts en comú sobre la qüestió, d'una altra manera, intractable de "una Xina". El consens, assolit entre les dues parts el 1992, va establir una comprensió comuna d '"una Xina amb interpretacions respectives" (一個 中國 , 各自 表述). Amb aquesta comprensió com a fonament, la meva administració va dissenyar una sèrie de modus operandi que definien àmpliament com Taiwan perseguiria la pau i la prosperitat amb la Xina continental. Aquests inclouen la iteració dels "Tres no" - "Sense unificació, sense independència i sense ús de la força", sota el marc de la Constitució de la República de Xina (在 中華民國 憲法 架構 下 , 維持 不 統 、 不獨 、 不 武 的現狀). Aquesta formulació, basada de dret en la Constitució de la República de la Xina de 1947, estableix paràmetres clars de com poden treballar les dues parts per avançar la relació en una direcció positiva sense malentesos ni agendes ocultes, de manera que es construeixi confiança mútua i s’aconsegueixi un benefici mutu. per a la gent a banda i banda de l’estret de Taiwan.

"Batre les espases en arades" requereix pragmatisme i la saviesa de mantenir-se centrat en el que es pot aconseguir malgrat les diferències passades. Per tant, vam demanar un "reconeixement mutu de la sobirania, la denegació mútua de l'autoritat governant" (主權 互 不 承認 , 治 權 互 不 否認) que permetés a ambdues parts continuar intercanvis substancials sense deixar-se descarrilar pels desacords sobre qüestions de sobirania.

També vam explicar clarament a l’altra banda, així com al públic taiwanès, com teníem intenció de continuar amb el diàleg entre estret. La prioritat de les qüestions per a les dues parts a tractar seria "qüestions urgents abans que les menys urgents, assumptes fàcils abans que difícils i assumptes econòmics abans que els polítics" (先 急 後 緩 、 先 易 後 難 、 先 經 後 政). La meva administració va creure fermament en establir una agenda clara des del principi, per evitar que el diàleg transversal s’estorcés per qüestions intractables quan vam poder veure que es podria trobar un acord sobre molts altres. L'objectiu és construir confiança mútua, fonamental per al progrés a llarg termini en el desenvolupament d'una relació pacífica entre l'estret. Crec fermament que aquest enfocament de "components bàsics" és l'única manera d'aconseguir una pau duradora a l'estret de Taiwan.

El resultat d'això són 18 acords celebrats entre Taiwan i la Xina continental durant els darrers cinc anys, que cobreixen qüestions com vols directes, turisme, cooperació econòmica, drets de propietat intel·lectual, seguretat nuclear i assistència judicial mútua. Deixeu-me donar-vos un exemple de com estan les coses ara. Fa cinc anys, no hi havia vols programats entre Taiwan i el continent. Ara hi ha 616 vols programats a la setmana. Fa cinc anys, 274,000 persones continentals van visitar Taiwan. El 2012 hi havia 2.5 milions de persones. Quan va esclatar l'epidèmia del SARS el 2003, la Xina continental va ignorar completament les necessitats i preocupacions de Taiwan. Però quan recentment va aparèixer la grip aviària H7N9, experts en salut pública d’ambdues parts van començar a treballar junts per comprovar-ne la propagació.

Durant els propers tres anys, s’espera que les dues parts finalitzin les negociacions sobre el comerç de serveis i el comerç de mercaderies en virtut de l’Acord marc de cooperació econòmica del 2010 (ECFA). Les dues parts també ampliaran considerablement el nivell d’intercanvis educatius i culturals. Per exemple, s’espera que augmenti el nombre d’estudiants de la Xina continental que estudien a Taiwan, que actualment és de 17,000 a l’any, i hi haurà més cooperació cultural entre estretos. Cada part també té la intenció d’instal·lar oficines a les principals ciutats de l’altra banda per atendre millor els 7 milions de persones i els béns i serveis de més de 160 milions de dòlars americans que es van desplaçar a través de l’estret de Taiwan només l’any passat. Com a resultat, les relacions entre estret són ara les més estables i pacífiques que han estat durant més de 60 anys.

IV. Presència internacional millorada de Taiwan

A mesura que les relacions entre estret segueixen desenvolupant-se pacíficament, Taiwan guanya una presència internacional millorada. Els paràmetres clars articulats per la meva administració quan vam començar la represa del diàleg entre estret contrarestaven qualsevol intent erroni de vincular la major participació internacional de Taiwan a una agenda de "dues Xineses", "una Xina, un Taiwan" o "Independència de Taiwan". Taiwan s’esforça avui per comportar-se com una part interessada responsable, és a dir, com a facilitadora de la pau, proveïdora d’ajuda humanitària, promotora d’intercanvis culturals, creadora de noves tecnologies i oportunitats comercials i portadora de la cultura xinesa.

La comunitat internacional ha vist recentment com Taiwan es desplega com a responsable i facilitador de la pau. L’agost passat, la meva administració va proposar una Iniciativa per a la Pau del Mar de la Xina Oriental que instava que les negociacions tinguessin prioritat davant l’enfrontament respecte a la disputa sobiranista als illots Diaoyutai. El novembre següent, Taipei i Tòquio van iniciar les negociacions sobre un acord pesquer sobre el mar de la Xina Oriental. Des de 1996 s'havien celebrat setze rondes d'aquest tipus de converses, però no es va arribar a cap acord. Aquesta vegada, ambdues parts van decidir conservar i gestionar conjuntament els recursos pesquers a la Zona d’Acord del mar de la Xina Oriental sense canviar les seves respectives reclamacions territorials i marítimes respecte als illots de Diaoyutai. Fa sis dies es va signar un acord pesquer que vetlla per la seguretat de les barques de pesca d’ambdues parts a l’àrea de l’acord, que és el doble de la de Taiwan. Aquest acord marca una fita històrica en el desenvolupament de les relacions Taiwan-Japó i posa un bon exemple de com les parts interessades poden trobar maneres de resoldre la seva disputa i preservar la pau i l’estabilitat a la regió alhora.

Els nostres esforços dels darrers cinc anys per millorar la participació de Taiwan a la comunitat internacional també han donat lloc a avenços concrets. La República de la Xina ha mantingut intactes les seves relacions diplomàtiques amb els seus 23 aliats i ha millorat les seves relacions de fons amb altres països. Per exemple, vam signar un acord d’inversió amb el Japó el 2011 i treballem per signar acords de cooperació econòmica amb Singapur i Nova Zelanda, respectivament, en un futur proper. Mentrestant, el nostre ministre de Salut ha assistit a l'Assemblea Mundial de la Salut (WHA) de l'OMS com a observador oficial des del 2009, el mateix any en què Taiwan va adherir-se a l'Acord de contractació pública (AMP) de l'OMC. Durant cinc anys seguits, l'ex vicepresident Lien Chan (連戰), a petició meva, ha assistit com a "representant del líder" a la reunió de líders del fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC). El 19 de març d’aquest any vaig dirigir una delegació oficial per assistir a la investidura del papa Francesc, la primera vegada que un president de la República de la Xina es va reunir amb un papa en els darrers 71 anys, des que els dos països van establir vincles diplomàtics el 1942. una major presència internacional dóna fe d’un cicle virtuós de relacions entre estret que millora el foment d’un major suport internacional per permetre a Taiwan més oportunitats per exercir el seu paper com a part responsable. Al seu torn, això augmenta encara més la pau i l’estabilitat regionals, cosa que és en el millor interès de la comunitat internacional.

V. Lligams Taiwan-EUA: seguretat, econòmica i cultural

La meva administració és plenament conscient que la força és fonamental per aconseguir la pau. Quan vaig prendre possessió del càrrec fa cinc anys, la meva administració va treballar ràpidament per restablir la confiança d’alt nivell entre Taipei i Washington. Com va dir l'exministra d'Estat Hillary Clinton el 2011 a Honolulu, Hawaii, Taiwan és un important soci econòmic i de seguretat dels Estats Units. Agraïm profundament la relació que tenim amb els Estats Units, inclosa la venda d’armes als Estats Units a Taiwan. Només amb una capacitat d’autodefensa suficient, Taiwan pot dialogar amb confiança amb la Xina continental. L’estabilitat generada per la major presència d’Amèrica al Pacífic occidental, sens dubte, ajudarà.

Els Estats Units són el tercer soci comercial de Taiwan, però continuen sent la font més important de la nostra tecnologia. Per molt gran que sigui un soci comercial a la Xina continental per a Taiwan, els Estats Units sempre han estat un important soci comercial i d'inversió per a Taiwan. Les indústries de les TIC (tecnologia de la informació i la comunicació) són el sector exportador més important de Taiwan i són el principal destinatari de la inversió nord-americana. Definitivament, volem aprofundir en els nostres llaços econòmics amb els Estats Units. Després de resoldre amb èxit el problema de la importació de vedella l’any passat, la República de la Xina va reprendre les negociacions comercials amb els Estats Units en virtut de l’Acord marc de comerç i inversió (TIFA) de Taiwan-EUA del 1994. Viouslybviament, Taiwan necessita accelerar el seu ritme de liberalització comercial. Pel bé de la seva prosperitat econòmica i seguretat nacional, Taiwan no es pot permetre el luxe de quedar-se fora de l’Associació Transpacífica (TPP) i de l’Associació Econòmica Integral Regional (RCEP).

Culturalment, els valors nord-americans i els seus elevats estàndards acadèmics han atret estudiants xinesos des que Yung Wing (容 閎) es va convertir en el primer estudiant xinès que va estudiar als Estats Units el 1847. Les generacions d'estudiants xinesos que van estudiar als Estats Units han tornat a portar els valors americans a la seva terra natal, fent enormes contribucions a la modernització de la Xina, inclosa la revolució de 1911. Avui, els Estats Units segueixen sent la destinació acadèmica més sol·licitada pels estudiants de Taiwan.

Taiwan agraeix als Estats Units que hagi permès que Taiwan s'incorpori al Programa d'exoneració de visats que va començar el novembre de l'any passat. La República de la Xina és la 37th nació al món per aconseguir aquest estatus i l'única que no té relacions diplomàtiques formals amb els Estats Units. Els més de 400,000 visitants de Taiwan als Estats Units cada any no només tenen cultura i paisatges naturals nord-americans, també compren molt seriosament als Estats Units i contribueixen així a reduir el dèficit comercial dels Estats Units amb Taiwan. En un mot, les relacions entre la República de la Xina i els Estats Units han continuat prosperant i creixent des del final dels vincles diplomàtics formals a 1979.

Malgrat tot, Taiwan encara s’enfronta a molts reptes, amb només recursos limitats a la seva disposició. En formular l'estratègia de seguretat nacional de Taiwan, la meva administració ha orientat Taiwan cap a un marc de seguretat nacional tripartit. La primera part consisteix en la institucionalització de l’acostament a la Xina continental de manera que cap de les dues parts no es planteja mai recórrer a mitjans no pacífics per resoldre les seves diferències. La segona part consisteix a fer de Taiwan un model ciutadà del món defensant els principis d’una democràcia liberal, defensant el lliure comerç i proporcionant ajuda exterior a la comunitat internacional. La tercera part consisteix a enfortir la capacitat de defensa nacional. Aquesta estratègia de seguretat nacional està formulada per facilitar el desenvolupament pacífic i positiu dels llaços entre estret, tot mantenint una base pragmàtica en la realització dels reptes als quals ens enfrontem. En altres paraules, Taiwan i els Estats Units comparteixen els mateixos valors i interessos en preservar la pau i l'estabilitat regionals.

VI. El valor final de Taiwan: un far de democràcia

Els estats en una associació de seguretat sovint temen ser atrapats o abandonats pels seus socis. En el passat, alguns dels Estats Units han expressat la seva preocupació pel fet que, a mesura que la Xina continental augmenti, Taiwan pot algun dia atrapar els Estats Units en un conflicte innecessari amb la Xina continental. Altres temen que Taiwan s’inclini cap a la Xina continental, i així “abandona” els Estats Units. Tots dos arguments impliquen que els Estats Units haurien de reduir el suport a Taiwan. Però cap de les dues opinions està garantida. La recerca de l’acostament de la meva administració amb la Xina continental ha estat clarament útil
preservar i potenciar la pau a l’estret de Taiwan. L'adhesió de la meva administració a la Constitució de la República de la Xina descarta legalment qualsevol possibilitat d'un canvi imprudent en l'statu quo.

Taiwan té molt en comú amb els Estats Units, des del nostre amor per la democràcia, pel respecte als drets humans i l'estat de dret, per donar suport al lliure comerç i, fins i tot, per a una intensa passió pel bàsquet i el bàsquet! També estem bojos per Jeremy Lin (林書豪) i Chien-Ming Wang (王建民). Taiwan aprecia la seva llarga durada amistat amb els Estats Units i sempre estimarà els valors i la cultura que el poble xinès ha desenvolupat al llarg de cinc mil anys. Preservar la República de Xina té una immensa importància que va molt més enllà de les fronteres de Taiwan. Per primera vegada a la història xinesa, nosaltres, a Taiwan, hem demostrat que la democràcia pot prosperar en una societat xinesa. Presenta un raig d'esperança a 1.3 mil milions de xinesos de la part continental. Sé quant significa això per al govern i la gent dels Estats Units, igual que ho fa a la meva administració i a la gent de Taiwan.
La meva administració dirigirà aquesta democràcia a través del mar del canvi a l'Àsia oriental. Ens esforçarem per reforçar la pau i la prosperitat a l'estret de Taiwan; i, mentrestant, ens esforçarem per millorar la presència internacional de Taiwan que li permeti exercir el seu paper com a responsable responsable de la comunitat internacional. No sento res més que confiança sobre el futur de la República de Xina.

 

Anna van densky

Economia

L’emissió de bons ecològics reforçarà el paper internacional de l’euro

publicat

on

Els ministres de l'Eurogrup van debatre sobre el paper internacional de l'euro (15 de febrer), després de la publicació de la comunicació de la Comissió Europea (19 de gener), "El sistema econòmic i financer europeu: fomentar la fortalesa i la resiliència".

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, va dir:L'objectiu és reduir la nostra dependència d'altres monedes i enfortir la nostra autonomia en diverses situacions. Al mateix temps, un augment de l'ús internacional de la nostra moneda també implica possibles compromisos, que continuarem supervisant. Durant el debat, els ministres van destacar el potencial de l'emissió de bons verds per millorar l'ús de l'euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir el nostre objectiu de transició climàtica ".

L’Eurogrup ha debatut el tema diverses vegades en els darrers anys des de la Cimera de l’Euro de desembre de 2018. Klaus Regling, el director gerent del Mecanisme europeu d’estabilitat, va dir que la confiança excessiva en el dòlar contenia riscos, posant com a exemples l’Amèrica Llatina i la crisi asiàtica dels 90 També es va referir obliquament a "episodis més recents" on el domini del dòlar significava que les empreses de la UE no podien continuar treballant amb l'Iran davant les sancions dels EUA. Regling creu que el sistema monetari internacional avança lentament cap a un sistema multipolar en el qual seran importants tres o quatre monedes, inclosos el dòlar, l'euro i el renminbi. 

anunci

El comissari europeu per a l’Economia, Paolo Gentiloni, va acordar que el paper de l’euro es podria reforçar mitjançant l’emissió de bons verds que milloren l’ús de l’euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir els nostres objectius climàtics dels fons de la UE de nova generació.

Els ministres van acordar que calia fer una àmplia acció per donar suport al paper internacional de l'euro, que inclogués avenços, entre d'altres, en la Unió Econòmica i Monetària, la Unió Bancària i la Unió dels Mercats de Capitals per garantir el paper internacional de l'euro.

anunci

Seguir llegint

EU

El tribunal europeu de drets humans recolza Alemanya pel cas de l'atac aeri de Kunduz

publicat

on

By

El Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar dimarts (2009 de febrer) una investigació d'Alemanya sobre un mortal atac aeri de 16 a prop de la ciutat afganesa de Kunduz que va ser ordenat per un comandant alemany que complia les seves obligacions de dret a la vida. escriu .

La sentència del tribunal amb seu a Estrasburg rebutja una queixa del ciutadà afganès Abdul Hanan, que va perdre dos fills en l'atac, segons la qual Alemanya no complia la seva obligació d'investigar efectivament l'incident.

El setembre de 2009, el comandant alemany de les tropes de l'OTAN a Kunduz va convocar un avió de combat dels EUA per atacar dos camions de combustible prop de la ciutat que l'OTAN creia que havien estat segrestats pels insurgents talibans.

El govern afganès va dir que en aquell moment van morir 99 persones, inclosos 30 civils. Es calcula que van morir grups de drets independents entre 60 i 70 civils.

anunci

La xifra de morts va sorprendre els alemanys i, finalment, va obligar el seu ministre de Defensa a dimitir per les acusacions d’encobrir el nombre de víctimes civils de cara a les eleccions alemanyes del 2009.

El fiscal general federal d'Alemanya havia constatat que el comandant no incorria en responsabilitat penal, principalment perquè estava convençut quan va ordenar l'atac aeri que no hi havia cap civil.

Perquè ell pogués ser responsable segons el dret internacional, hauria hagut de constatar que havia actuat amb la intenció de provocar víctimes civils excessives.

anunci
El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar l'eficàcia de la investigació d'Alemanya, incloent si establia una justificació per a l'ús letal de la força. No va tenir en compte la legalitat de l'atac aeri.

De les 9,600 tropes de l'OTAN a l'Afganistan, Alemanya té el segon contingent més gran per darrere dels Estats Units.

Un acord de pau del 2020 entre els talibans i Washington demana la retirada de les tropes estrangeres l'1 de maig, però l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, està revisant l'acord després d'un deteriorament de la situació de seguretat a l'Afganistan.

Alemanya es prepara per estendre el mandat de la seva missió militar a l'Afganistan des del 31 de març fins a finals d'aquest any, amb un nivell de tropes que es mantindrà fins a 1,300, segons un projecte de document vist per Reuters.

Seguir llegint

EU

Digitalització dels sistemes de justícia de la UE: la Comissió llança una consulta pública sobre cooperació judicial transfronterera

publicat

on

El 16 de febrer, la Comissió Europea va llançar un consulta pública sobre la modernització dels sistemes de justícia de la UE. La UE pretén donar suport als estats membres en els seus esforços per adaptar i millorar els seus sistemes judicials a l’era digital Cooperació judicial transfronterera de la UE. El comissari de Justícia, Didier Reynders (A la foto) Va dir: “La pandèmia COVID-19 ha posat de relleu la importància de la digitalització, inclosa en el camp de la justícia. Els jutges i els advocats necessiten eines digitals per poder treballar junts de manera més ràpida i eficient.

Al mateix temps, els ciutadans i les empreses necessiten eines en línia per a un accés més fàcil i transparent a la justícia a un cost inferior. La Comissió s’esforça per tirar endavant aquest procés i donar suport als estats membres en els seus esforços, inclòs pel que fa a facilitar la seva cooperació en els procediments judicials transfronterers mitjançant l’ús de canals digitals ”. El desembre de 2020, la Comissió va adoptar un comunicació esbossant les accions i iniciatives destinades a avançar en la digitalització dels sistemes de justícia a tota la UE.

La consulta pública reunirà opinions sobre la digitalització dels procediments civils, comercials i penals transfronterers de la UE. Els resultats de la consulta pública, en què poden participar una àmplia gamma de grups i persones, i que està disponible aquí fins al 8 de maig de 2021, s’alimentarà d’una iniciativa sobre digitalització de la cooperació judicial transfronterera que s’espera a finals d’aquest any, tal com s’ha anunciat a la Programa de treball de la Comissió 2021.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències