Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

La UE hauria de posar fi a la seva inútil disputa comercial amb la Xina, diu l'ambaixador xinès a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Ambaixador xinès

El Sr. Wu Hailong, ambaixador de la República Popular de la Xina a la UE, ha afirmat avui al Financial Times que el comerç és fonamental per a la relació entre la Xina i la UE:

"L'últim any, però, el comerç entre la Xina i la UE ha estat en una trajectòria descendent, amb un descens del 3.7% el 2012 i un 1.9% més el primer trimestre d'aquest any. Això és molt preocupant. La causa principal és la lentitud L'economia europea, on la demanda és feble i la competitivitat disminueix, però les mesures proteccionistes de la UE contra la Xina també han tingut un impacte nociu sobre el comerç.

Aquest mes, la Comissió Europea va informar als estats membres d'una proposta per imposar drets antidumping provisionals que representaven un promig de 47 per cent en productes fotovoltaics: components bàsics de panells solars importats de Xina. Una setmana més tard, el maig 15, la comissió va dir que estava preparada per llançar una investigació antidumping i antisubscripció sobre les importacions d'equips de telecomunicacions mòbils procedents de la Xina.

A més, la comissió ha rebutjat les afirmacions que els exportadors xinesos han de gaudir del tractament de l’economia del mercat. Quan s’ha argumentat a favor de les seves acusacions de dumping, ha optat per comparar els preus que les companyies xineses cobren pels seus productes fotovoltaics a Europa amb els que cobren a l’Índia, on són molt més alts que a la Xina.

anunci

Les accions de la comissió han tacat la seva imatge com a defensora del lliure comerç, han alimentat l’auge del proteccionisme i van en contra del compromís dels líders del grup de 20 nacions industrialitzades líders de no introduir mesures proteccionistes.

Els intents reiterats de la UE per provocar friccions comercials amb la Xina són sorprenents i confusos. Europa no ha superat la seva crisi de deute i gran part del continent encara està immers en una recessió. En aquest context, és contraproduent que la UE prengui mesures proteccionistes contra la Xina, ja que aquestes no ajudaran a resoldre les dificultats que enfronten les indústries europees ni a frenar la disminució de la competitivitat dels seus productes. De fet, la UE pot acabar perjudicant-se a si mateixa, ja que aquestes mesures podrien fer perdre força a la seva economia i soscavar la confiança de les empreses xineses en les seves relacions comercials a Europa.

Pascal Lamy, director general de l'Organització Mundial del Comerç, va assenyalar recentment que prop de XNXX per cent del que els països exporten estan formats per aportacions importades. Per tant, el proteccionisme no protegeix. Una gran part de les importacions i exportacions entre la Xina i la UE pertanyen a la mateixa cadena de valor. Restringir les exportacions xineses a Europa farà mal als consumidors i indústries de la UE.

De fet, molts empresaris i experts europeus s'han pronunciat contra els moviments de la UE per provocar friccions comercials. Recentment, més de 1,500 empreses que importen i instal·len productes fotovoltaics van escriure a Karel De Gucht, comissari comercial de la UE, oposant-se a la protecció d’un petit nombre de productors a costa de la resta. Alguns estudis europeus han advertit que la restricció dels productes fotovoltaics xinesos conduirà a la pèrdua de llocs de treball que arriben a les desenes de milers i fins i tot podria desencadenar una guerra comercial.

Recentment, alguns alts funcionaris dels estats membres de la UE van expressar el seu suport a la resolució política del cas fotovoltaic. Creuen que la UE podria trobar una solució a llarg termini a alguns dels seus problemes econòmics donant suport a l'expansió d'aquest sector, fent els seus productes més competitius per als consumidors i augmentant la demanda del mercat de productes fotovoltaics. Crec que les seves propostes són raonables i raonables.

L’economia de la UE encara es troba en situació de deteriorament, enfrontant-se a pressions a la baixa considerables i a moltes incerteses. Crear un entorn comercial obert i enviar un senyal positiu seria molt més beneficiós per augmentar la confiança en la cooperació i facilitar la recuperació econòmica de la UE.

Com a socis importants, la Xina i la UE comparteixen la responsabilitat de promoure el creixement del comerç bidireccional. La Xina no vol veure cap dany als llaços comercials bilaterals i espera que la UE adopti un enfocament assenyat i respecti el seu compromís de resoldre disputes mitjançant el diàleg i la consulta, en benefici màxim de les dues parts ".

 

 

Colin Stevens

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències