Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

El Parlament Europeu dóna suport a l'acord de reforma de Schengen

COMPARTIR:

publicat

on

schengen_visa_graphic

La llibertat de circulació a l’interior de l’espai Schengen es protegirà millor gràcies a l’aportació dels eurodiputats a les noves normes de governança de Schengen. Els equips d’inspecció en el futur podran fer visites sense previ avís a les fronteres internes per aturar qualsevol intent d’imposar controls il·legals. La lliure circulació és el resultat més positiu dels 50 anys d'integració de la UE, segons el 62% dels enquestats a una enquesta recent de l'Eurobaròmetre. 

 

El paquet de governança de Schengen, ja acordat de forma informal pels negociadors del Parlament i del Consell i avalat per la Cambra completa el dimecres, inclou dos reglaments. Un estableix un nou mecanisme d’avaluació Schengen basat en la UE per fer front a situacions crítiques i l’altre modifica el codi de fronteres de Schengen per establir normes comunes per a la reimposició temporal dels controls a les fronteres internes en casos excepcionals.

 

anunci

Visites sense previ avís a les fronteres internes

 

Per primera vegada, els equips d’inspecció podran fer visites sense previ avís per controlar qualsevol intent d’introduir controls fronterers il·legals a les fronteres internes. Quan els equips visiten fronteres externes, s’hauria de notificar a l’estat membre interessat amb una antelació mínima de 24 hores. Els equips d’inspecció inclouran experts dels estats membres, de la Comissió i d’agències i organismes de la UE.

 

Reintroduir els controls de frontera com a últim recurs

 

El Codi de Fronteres de Schengen (SBC) ja permet que els controls de les fronteres internes es reimpostin temporalment en circumstàncies excepcionals que puguin constituir una amenaça greu per a les polítiques públiques o la seguretat interna.

 

El SBC modificat destaca que qualsevol reintroducció dels controls fronterers a les fronteres internes hauria de seguir sent una excepció i només hauria de tenir lloc com a mesura d’últim recurs, per un abast i període de temps estrictament limitat, basat en criteris objectius específics i en una avaluació de la seva necessitat que s’hauria de controlar a l’Unió.

 

En cas que s’expliqués una amenaça greu per a les polítiques públiques o la seguretat interna, els xecs podrien ser reimpostos durant dies 30 i es podrien prolongar fins a sis mesos. Quan els esdeveniments imprevisibles requereixen una acció immediata (per exemple, un atac terrorista), els estats membres podrien imposar de nou els controls fronterers unilateralment, fins a un màxim de dies. Qualsevol prolongació hauria de ser controlada a nivell de la UE.

 

La migració, per tant, no és una amenaça per a la seguretat

 

"La migració i el creuament de fronteres externes per un gran nombre de nacionals de tercers països no haurien de ser considerats per se com una amenaça per a les polítiques públiques ni per a la seguretat interna", diu el text.

 

Propers passos

 

El paquet de governança de Schengen serà adoptat formalment pel Consell a la tardor.

 

Sense estàndards dobles

 

Els països candidats a Schengen i els que ja formen part de la zona lliure de xecs seran avaluats de la mateixa manera i estaran subjectes a les mateixes normes.)

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències