Ex Papa Benet nega l'abús d'encobriment

IMG_002001 L'ex-Papa, Benet XVI, ha negat qualsevol paper en l'abús sexual infantil per part dels sacerdots, en els seus primers comentaris públics des de la seva jubilació. El Papa emèrit, com se sap ara, va abordar el tema en una carta detallada a un ateu prominent, que també va cobrir molts altres assumptes.

Es creu que és la primera vegada que Benet ha rebutjat públicament la responsabilitat personal per encobrir l'abús. Alguns crítics diuen que ell ha d'haver sabut dels esforços per protegir els sacerdots abusius.

la carta de Benet, el professor de matemàtiques Piergiorgio Odifreddi, va ser publicat al diari La Repubblica després de la professora va buscar l'antic permís del Papa. Els seus comentaris són els primers a ser alliberats en públic des que va deixar el càrrec, dient que anava a retirar-se a una vida d'oració. Ell era aparentment preocupats de no tenir un paper públic que podrien afectar el seu successor, Francisco.

Pel que fa a les repetides acusacions d'abús que van sorgir durant el seu pontificat, Benet va negar que hagués suprimit la investigació de capellans pederastes. I, si bé va admetre l'horror de l'abús, va insistir sacerdots no tenien major tendència a la pedofília que ningú.

Ell va escriure: "Mai vaig tractar de cobrir aquestes coses. Que, per a nosaltres, el poder del mal penetri en un punt així en el món interior de la fe sigui una font de sofriment.

"D'una banda hem d'acceptar que el sofriment, i de l'altra, al mateix temps, hem de fer tot el possible perquè aquests casos no es repeteixin.

"No és també un motiu de consol saber que, d'acord amb la investigació sociològica, el percentatge de sacerdots culpables d'aquests crims no és més alta que en altres categories professionals comparables.

"En qualsevol cas, un no ha tenaçment present aquesta desviació com si fos una porqueria específica al catolicisme."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, regions, Religió, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *