Connecteu-vos amb nosaltres

desenvolupament

històrica reunió de l'ONU sobre la migració i el desenvolupament en 3 4-octubre a Nova York

COMPARTIR:

publicat

on

Migració-Diàleg-LogotipDel 3 al 4 d'octubre, el Diàleg d'alt nivell de les Nacions Unides sobre migració i desenvolupament internacional es reunirà a Nova York. Per segona vegada a la història, reunirà responsables polítics i professionals d'arreu del món per reflexionar sobre un enfocament més audaç de la migració i el desenvolupament. afers interiors La comissària Cecilia Malmström representarà la UE en aquesta reunió i pronunciarà un discurs principal sobre la migració i el marc de desenvolupament post-2015 i sobre com els esforços globals es poden adaptar millor a les noves realitats, amb una mobilitat internacional cada cop més gran.

"El diàleg d'alt nivell se centrarà en com millorar els beneficis de la migració internacional per als migrants i els països per igual i en com reforçar la cooperació mundial en aquest àmbit. Hem de redefinir el nostre enfocament de la migració i la mobilitat per tal d'aprofitar tots els beneficis. pot aportar a les nostres economies i societats. Alliberar tot el potencial de la migració per al desenvolupament econòmic és un dels grans reptes del segle XXI. Hem de promoure mesures concretes que aportin una contribució significativa a la vida dels migrants i protegeixin els seus drets. ", va dir Cecilia Malmström.

Les noves dades de l'ONU mostren que el nombre de migrants internacionals ha crescut dels 175 milions l'any 2000 als 232 milions actuals, amb Àsia responsable de gran part de l'augment. I es preveu que el total arribi als 400 milions el 2040. Europa segueix sent la regió de destinació més popular amb 72 milions de migrants internacionals el 2013. Dins d'Europa, Alemanya i França acullen les comunitats d'immigrants més grans.

El HLD hauria de fer un esforç per crear una agenda orientada a l'acció que contingui objectius tangibles, en particular:

 1. Assegurar que les estratègies de desenvolupament reconeguin la migració i la mobilitat com a "factors habilitants" per al desenvolupament.
 2. Respectar la dignitat i defensar els drets humans dels migrants, independentment de l'estatus legal dels migrants.
 3. Reconèixer les oportunitats i els reptes que l'augment de la urbanització i la migració comporten per a les ciutats i les regions urbanes.
 4. Reforçar la governança de la migració mitjançant la cooperació bilateral i regional, fins i tot col·laborant amb la societat civil.
 5. Fomentar la mobilitat laboral internacional i regional.

Fons

 1. Dades clau de la migració internacional

Més gent que mai viu a l'estranger. El 2013, 232 milions de persones (el 3.2% de la població mundial) eren migrants internacionals, en comparació amb els 175 milions l'any 2000 i els 154 milions el 1990.

Segons les últimes xifres de l'ONU1 Europa i Àsia acullen gairebé dos terços de tots els migrants internacionals a tot el món. Europa segueix sent la regió de destinació més popular amb 72 milions de migrants internacionals el 2013. Dins d'Europa, Alemanya i França acullen les comunitats d'immigrants més grans.

anunci

Els resultats també mostren que la migració sud-sud és tan freqüent com la migració sud-nord. La majoria dels migrants internacionals són originaris de països en vies de desenvolupament, però en els darrers anys s'han anat instal·lant en gairebé igual nombre a regions desenvolupades i en desenvolupament.

Aquesta mobilitat regional i global creixent crea oportunitats; contribuint, per exemple, a la reducció de la pobresa i la innovació. Però també requereix una governança eficaç per afrontar reptes com la "fuga de cervells" (migració cap a l'exterior de persones educades), l'explotació dels migrants i els efectes de la migració sobre la urbanització.

 1. Debats a la Diàleg d'alt nivell de l'ONU se centrarà en:
 1. Mesures per garantir el respecte i la protecció dels drets humans de tots els migrants, amb especial referència a les dones i els nens, així com per prevenir i combatre el tràfic de migrants i el tràfic de persones i per garantir una migració ordenada, regular i segura;
 2. Avaluar els efectes de la migració internacional en el desenvolupament sostenible i identificar les prioritats rellevants de cara a la preparació del marc de desenvolupament post-2015;
 3. Enfortir les associacions i la cooperació en matèria de migració internacional, mecanismes per integrar eficaçment la migració en les polítiques de desenvolupament i promoure la coherència a tots els nivells; i
 4. La mobilitat laboral internacional i regional i el seu impacte en el desenvolupament.
 1. L'enfocament de la UE

Amb el seu enfocament global de la migració i la mobilitat, la UE ha desenvolupat una política migratòria externa equilibrada i integral que inclou la migració i el desenvolupament com una de les seves quatre àrees prioritàries operatives. La migració també és una prioritat en el marc de la cooperació al desenvolupament de la UE, l'Agenda per al Canvi.

Juntament amb els seus estats membres, la UE és el principal donant mundial d'ajuda al desenvolupament i continuarà oferint un suport substancial en els propers anys. Entre el 2004 i el 2012, la Comissió ha compromès gairebé 1 milions d'euros a més de 400 projectes relacionats amb la migració.

El 21 de maig, la Comissió Europea va adoptar una Comunicació Maximitzar l'impacte de la migració en el desenvolupament, que proporciona la base per a una posició comuna de la UE i els seus Estats membres en el diàleg d'alt nivell. També fa propostes sobre com garantir que l'acció futura de la UE en matèria de migració i desenvolupament sigui realment global, abordant tota la gamma d'impactes positius i negatius de les diverses formes que la migració pot tenir en el desenvolupament econòmic, social i mediambiental sostenible a les regions baixes i mitjanes. - Països d'origen i destinació amb ingressos.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències