Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Taiwan continua els esforços per superar els reptes que planteja el canvi climàtic

COMPARTIR:

publicat

on

Anunci de TaiwanPer Stephen Shu-hung Shen
Conseller de l'Administració de Protecció del Medi Ambient
República de la Xina (Taiwan)

La mitigació del canvi climàtic, el repte més urgent a què s'enfronta avui la comunitat internacional, té una incidència directa en el desenvolupament sostenible de les nacions d'arreu del món, així com en la supervivència de la humanitat. Malgrat l'estatus únic de Taiwan en la política internacional, el nostre govern ha participat activament en els esforços globals per reduir les emissions de diòxid de carboni i ha animat els nostres ciutadans a contribuir a aquests esforços. El 2010, ens vam comprometre voluntàriament davant la Secretaria de la CMNUCC i la comunitat internacional que establiríem objectius concrets de reducció d'emissions. La comunitat internacional hauria de reconèixer i prendre nota de les accions de Taiwan i incloure-les a la xarxa mundial d'assistència mútua.

En els nostres esforços per mitigar els efectes del canvi climàtic es poden distingir dos components estratègics: contenir el fenomen i adaptar-s'hi. Pel que fa a la contenció del canvi climàtic, el govern de la República de Corea a finals de 2009 va establir el Comitè de Direcció de Yuan Executiu sobre Conservació d'Energia i Reducció de Carboni, que és responsable de formular un pla director nacional per reduir les emissions. Té com a objectiu crear activament un entorn legal sòlid i una infraestructura de transport verda, així com sistemes, comunitats i indústries energètiques baixes en carboni. Mentrestant, el 2012 Taiwan va adoptar directrius nacionals d'adaptació al canvi climàtic que cobreixen vuit grans àmbits: desastres, infraestructures essencials, recursos hídrics, ús del sòl, zones costaneres, subministrament d'energia, biodiversitat i salut.

A més, el govern segueix impulsant l'aprovació d'una llei de reducció de gasos d'efecte hivernacle. Aquest projecte de llei, juntament amb la Llei de l'Impost sobre l'Energia que s'està estudiant, la Llei de Gestió de l'Energia que ja s'ha implantat i l'Estatut de Desenvolupament d'Energies Renovables, constitueix el marc legal per a la reducció de gasos d'efecte hivernacle a Taiwan.

El president Ma Ying-jeou ha declarat explícitament que "desenvolupar un entorn caracteritzat per baixes emissions de carboni i una gran dependència de l'energia verda" és un dels cinc pilars del desenvolupament nacional de Taiwan, per tal de transformar gradualment Taiwan en un "baix en carboni i verd". -illa energètica”. El govern també ha iniciat de manera agressiva un pla per construir una "pàtria sostenible i baixa en carboni".

Com a part d'aquest pla, s'han seleccionat 52 pobles rurals, tres ciutats —Nou Taipei, Taichung i Tainan— i un comtat, Yilan, com a comunitats model en termes d'entorns sostenibles i baixos en carboni, amb l'objectiu d'animar la població. de Taiwan per participar activament en el desenvolupament d'aquesta pàtria. Mentrestant, el govern promou sistemes d'intercanvi de bateries de motocicletes elèctriques, sistemes d'informació geogràfica (GIS) per a xarxes de carreteres bicicletes i cotxes híbrids. També preveu substituir tots els autobusos tradicionals de les zones urbanes per autobusos elèctrics en els propers 10 anys, per tal d'establir gradualment una infraestructura de transport baix en carboni.

Davant els greus reptes que planteja el canvi climàtic, els esforços de Taiwan durant els últims anys per reduir les emissions de carboni ja han donat resultats concrets. Del 2008 al 2012, el consum energètic anual va disminuir de mitjana un 0.1%, fet que va suposar una millora important respecte al període 2004-2007, durant el qual va créixer una mitjana del 3.3%.

anunci

A més, l'any 2008 les emissions de diòxid de carboni procedents de la combustió de combustibles van baixar per primera vegada, i entre el 2008 i el 2012 aquestes emissions van continuar baixant una mitjana del 0.6% anual, que també va ser molt millor que el període 2004-2007, durant el qual les emissions augmentar una mitjana del 2.7% anual. Si fem una ullada més de prop el 2012, l'economia de Taiwan va experimentar un creixement de l'1.32%, però les emissions de carboni van caure un 1.90%, cosa que demostra que ara hi ha una relació inversa entre el creixement econòmic i les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

El govern de la República de Corea ha buscat activament suport internacional per ampliar el seu espai internacional i ha iniciat un diàleg pragmàtic i constructiu amb la Xina continental, aconseguint resultats significatius. L'any 2009, els països membres de les Nacions Unides van convidar per primera vegada el govern de la República de Corea a participar formalment a l'Assemblea Mundial de la Salut (AMS) com a observador, i des de llavors hem continuat assistint-hi cada any. A més, el setembre de 2013 Taiwan va ser convidat a assistir a la 38th Sessió de l'Assemblea de l'Organització d'Aviació Civil Internacional com a convidat del President del Consell.

La nostra participació en aquests dos cossos té un gran significat simbòlic i ens ha donat un gran estímul. Esperem que la comunitat internacional tingui en compte aquests precedents i permeti a Taiwan participar de manera substancial a la CMNUCC. Això ens permetrà rebre suport i contribuir a la comunitat internacional.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències