Connecteu-vos amb nosaltres

Conferències

Novena Conferència Ministerial de l'OMC (Bali, Indonèsia, 3-6 2013 desembre)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

9th OMC OMCL'Organització Mundial del Comerç Novena (OMC) Conferència Ministerial (MC9) es durà a terme a Bali, Indonèsia, l'3 6 de desembre.

temes principals de l'agenda

S'està treballant amb vista a arribar a un acord sobre una sèrie de qüestions que poguessin constituir un primer pas cap a la conclusió de la Ronda de Doha (l'Agenda de Desenvolupament de Doha - DDA). Els tres pilars principals de treball són:

anunci
 1. Facilitació del comerç: això seria un nou Acord de l'OMC que milloraria els procediments duaners i la transparència per tal d'accelerar el moviment transfronterer de mercaderies.
 2. L'agricultura, inclosa la seguretat alimentària, competència de les exportacions, i altres qüestions relacionades amb les tarifes (contingents aranzelaris (TRQ) administració);
 3. Desenvolupament, incloent diverses disposicions beneficioses, en particular, per als països menys avançats (PMA) en àmbits com ara normes d'origen, serveis, etc.

Un bri separada de l'obra és el de les negociacions d'un examen de l'Acord sobre Tecnologia de la Informació (ITA), en la qual esperem veure progressos.

També s'espera que la conferència per aprovar l'adhesió del Iemen a l'OMC. Iemen es convertirà en el membre de 160th de l'organització.

la facilitació del comerç

anunci

Els beneficis potencials

En la majoria dels països en desenvolupament, el cost dels procediments comercials és fins 4-5% dels costos totals de les transaccions comercials. Això es compara negativament amb el cost dels aranzels mitjans actuals sobre el comerç de béns industrials dels països industrialitzats en tot just 3.8%. En alguns casos, a partir de 27 30 parts, i fins 40 documents de duanes, estan involucrats en una sola operació d'importació o exportació. Possibles estalvis provocats per la facilitació del comerç per als països en desenvolupament ascendeixen a al voltant de € 325 milions de dòlars a l'any. D'acord amb l'OCDE un ambiciós acord de facilitació del comerç podria reduir els costos totals del comerç per 10% en les economies avançades i per 13 15.5-% en els països en desenvolupament. Fins i tot una petita disminució en els costos del comerç mundial tenen un impacte significatiu en els ingressos globals.

En algunes regions en desenvolupament, encara és més difícil, llarg i costós per al transport de mercaderies a través de la regió, que de la regió d'Europa. La situació és especialment difícil per als països sense litoral - prendre, per exemple, el Txad, Malawi o Uganda. La facilitació del comerç podria donar lloc a l'expansió dels serveis, com ara magatzems de trànsit duaner en els ports d'entrada: aquest tipus d'instal·lacions ja han demostrat la seva utilitat a l'Àfrica Occidental per als països sense litoral com Mali, Níger o Burkina Faso.

L'aplicació de l'Acord, i d'ambicioses mesures de facilitació del comerç en general, estimular la generació de majors fluxos de comerç en general, tant per a les exportacions com les importacions; major recaptació d'ingressos (causa de l'augment en el volum del comerç, i majors taxes de detecció de frau); un ràpid retorn dels costos de capital inicials per a la modernització dels procediments; millora de l'eficiència de les administracions duaneres. D'altra banda, l'Estat de dret contribueix a l'ambient de negocis estable i atreu inversions estrangeres directes.

Característiques principals de la facilitació del comerç

Segons l'OCDE, la "facilitació del comerç" comporta la "simplificació i harmonització dels procediments internacionals d'importació i exportació (per exemple, valoració duanera, procediments de llicència, tràmits de transport, pagaments, assegurances); suport als departaments duaners i reformes aranzelàries".

significa la facilitació del comerç modernització dels procediments comercials i duaners, reducció de la burocràcia, la capacitació dels funcionaris de duanes, la millora de les instal·lacions duaneres, i la tecnologia, per tal de facilitar el comerç i més ràpid. Inclou un millor diàleg amb la comunitat empresarial i l'harmonització de les normes de duana a nivell regional. Els objectius de la facilitació del comerç són per impulsar els fluxos comercials entre els països en desenvolupament i ajudar els països en desenvolupament a integrar-se en l'economia internacional.

L'objectiu del conveni de Facilitació del Comerç seria potenciar la cooperació en l'àmbit de les duanes, inclòs el suport a les tècniques i tècniques duaneres modernes i els procediments simplificats d'entrada i alliberament de mercaderies; Mitjançant l'aplicació d'eines i estàndards internacionals en matèria de duanes i comerç; I mitjançant l'adopció de procediments automatitzats / de duanes i d'altres procediments comercials en línia. Els països industrialitzats i en desenvolupament poden compartir informació, intercanviar bones pràctiques, crear i enllaçar bases de dades, adoptar documents administratius individuals i simplificar els procediments d'apel·lació. Totes aquestes mesures augmentaran la transparència, l'eficiència, la integritat i la rendició de comptes de les operacions i garantiran la no discriminació.

Els costos de la facilitació del comerç

Infraestructura de maquinari i els costos serien limitats, ja que l'enfocament no seria en la construcció de noves instal·lacions (ports, aeroports, autopistes), però en fer un millor ús dels ja existents. Seria més sobre la reenginyeria de les tècniques de gestió i millora de la formació i les condicions, per exemple, per als serveis de duanes.

No obstant això, pel que fa al suport per a la introducció gradual i la implementació de mesures de facilitació del comerç, el 2011, la UE i els seus estats membres van dedicar col·lectivament 163 milions d’euros a programes de suport a la facilitació del comerç, o el 60% del suport global a la facilitació del comerç. La mateixa UE és el proveïdor líder mundial de suport a la facilitació del comerç amb un 48% del total el 2011. Durant el període 2008-2011, la UE i els seus estats membres han proporcionat una mitjana anual de 159 milions d'euros de suport a la facilitació del comerç.

La UE estaria disposada a fer un esforç addicional per assegurar l'èxit de l'acord de facilitació del comerç i el seu objectiu és mantenir almenys el seu nivell actual de suport a la facilitació del comerç en un període de cinc anys a partir de la signatura de l'Acord de facilitació del comerç, és a dir, 400 milions d '€ més de cinc anys,. Assegurar el compliment de l'Acord de Facilitació del Comerç implicarà costos limitats poc probable que superi 1 milions de € per cada país. En general, es necessita un estimat de 100 milions d '€ el valor dels fons per posar en pràctica els elements de procediment de l'Acord. Tenint també en compte el cost de l'equip i el personal, les necessitats de finançament serien més o menys pujar a 1 milions d '€ més de cinc anys.

El suport de la UE respon a les demandes d'ajuda dels països que més ho necessiten per complir i treure tot el benefici de l'acord per al creixement i el desenvolupament. Es proporcionarà principalment a través de canals regulars d’ajuda de la UE, tot i que la UE està disposada a fer una contribució de fins a 30 milions d’euros a un centre dedicat de facilitació del comerç internacional per a les accions més urgents per alinear la legislació i els procediments dels països en desenvolupament al nou Acord. .

Suport de la UE serà proporcionada en el marc de la seva assistència periòdica relacionada amb el comerç als països en desenvolupament. Actualment, la UE està treballant en l'assignació de la seva ajuda al desenvolupament per al període 2014-2020, i arribat així el moment perquè els països en desenvolupament per reflectir les seves necessitats comercials, incloent la facilitació del comerç, en les seves estratègies de desenvolupament i incloure'ls en les seves prioritats per a la UE ajuda per al període 2014-2020. ajuda de la UE serà finançat en part pel pressupost de la UE, subjecte a l'aprovació dels instruments legals necessaris i en part pel Fons Europeu de Desenvolupament (FED), actualment en procés de ratificació pels estats membres.

Exemples en la facilitació del comerç

Els alts costos de les transaccions dificulten el potencial exportador dels països en desenvolupament. Per exemple, els costos de transport a l'Àfrica Oriental són de mitjana un 80% més alts que als Estats Units i Europa. Moure un contenidor de Mombasa a Kampala costa tant com ho fa de Mombasa a Xangai. La competència és tan crítica en el transport de camions. Sovint no és la distància, sinó la competència del mercat la que determina els preus. Els comerciants dels països en vies de desenvolupament sense litoral poden trobar-se amb infraestructures deficients o llargues distàncies, però els costos més elevats són en gran part a causa dels procediments de trànsit inadequats.

Al Txad, la importació de mercaderies triga 100 dies, als països amb millor rendiment de la UE, un importador necessita cinc dies per rebre els seus béns. És per això que la facilitació del comerç és clau per augmentar la capacitat d’exportació dels països en desenvolupament. Per exemple, la reducció dels retards a les fronteres pot augmentar considerablement l’eficiència: el Fons d’Inversió Comercial de Lesotho (una "finestreta única" amb el suport de l’OCDE i la UE) ara processa les sol·licituds en 15 minuts en lloc de 7 dies i els exportadors omplen 2 pàgines de formularis en lloc de 23. Les millors pràctiques, amb llocs de frontera amb finestreta única, també s’exposen a Zàmbia i Zimbabwe a la frontera de Chirundu o a la frontera Sud-àfrica-Moçambic entre Ressano Garcai i Lebombo. La millora del rendiment duaner també és clau: els beneficis potencials de les reformes per facilitar el comerç no es limiten a majors exportacions. L’erari públic podria ser un gran guanyador. L'excomissari de duanes a Uganda, Peter Malinga, va dir que les reformes del seu país per millorar l'administració duanera i reduir la corrupció van ajudar a augmentar els ingressos duaners un 24%.i

Altres exemples: al Marroc, l'alliberament d'un contenidor al port de Casablanca obligats a 18 20 1996 dies. Després d'una sèrie de reformes, això es va reduir a només dues hores de mitjana - un augment de la capacitat de processament equivalent a una expansió molt significativa de les instal·lacions portuàries. A Costa Rica, el despatx de duanes es va reduir de sis hores al voltant de 12 minuts després d'una revisió exhaustiva dels procediments.

agricultura

L'agricultura sempre ha estat una pedra angular en aquesta ronda de Doha "Desenvolupament". Hi ha quatre propostes sobre la taula en MC9 així com l'aspecte comercial de cotó, que és una altra forma part del paquet de desenvolupament:

públiques amb fins de seguretat alimentària

L'Acord sobre l'Agricultura s'ocupa de les subvencions als agricultors (ajuda interna) en limitar la despesa en mesures potencialment distorsionen el comerç (anomenat ambre). mesures de distorsió no invasius o mínimament comerç (compartiment verd) estan exempts d'aquestes tapes.

Alguns països en desenvolupament desenvolupen sistemes públics d’estocament on compren productes a agricultors a preus fixos (administrats, és a dir, no comercials). Es considera un suport de preus de mercat dins de l'Amber Box i s'ha de tenir en compte dins del límit d'Amber Box. Alguns estan preocupats perquè puguin estar en risc de trencar-se les tapes. Les negociacions s’han centrat en una protecció limitada en el temps (4 anys) contra la resolució de conflictes de l’OMC (és a dir, protecció contra l’acció de grups especials a l’OMC) per a aquests programes que compren cultius bàsics tradicionals. Aquesta solució (una clàusula provisional de restricció obligatòria) estaria condicionada a la millora dels requisits d’informació per a qualsevol país que vulgui utilitzar-la, així com a garanties per garantir que no hi hagi efectes derivats de les existències als mercats mundials. L’abast de les garanties, la durada de la clàusula i la mesura en què s’hauria de discutir la solució permanent en un context més ampli van ser les qüestions més difícils.

serveis generals

Una altra proposta sobre la taula de Bali inclou suggeriments per afegir una llista de programes relacionats amb la reforma agrària i la seguretat dels mitjans de vida rurals a la llista de "serveis generals" considerats com a mesures de la caixa verda que no distorsionen el comerç. Aquests programes, destinats a promoure el desenvolupament rural i la reducció de la pobresa, tenen una rellevància especial per als països en desenvolupament. La llista de serveis generals ja era oberta, de manera que el que es faria aquí seria aclarir l'estat de la caixa verda d'aquests programes.

Administració de quotes de tarifa tarifària

En virtut dels Acords de l'OMC, molts països van negociar concessions per permetre la importació de productes específics amb un aranzel d'importació més baixos del normal per a les quantitats especificades. Aquestes quotes són administrats pels països importadors en una varietat de maneres. La proposta s'ocupa d'aquesta administració, per tal de donar contingut a l'obligació general existent perquè sigui possible omplir aquestes quotes amb algunes normes més detallades.

En primer lloc, conté una sèrie de disposicions sobre aspectes de procediment i transparència. En segon lloc, preveu un mecanisme de "subompliment". Quan una quota tingui una taxa d’ompliment constantment baixa, un altre membre de l’OMC pot demanar a un país que canviï el mètode de gestió per “primer arribat per primer lloc” durant un període de prova per veure si augmenta el percentatge d’ompliment. No obstant això, aquest mecanisme de subompliment també tenia una clàusula sobre el "tractament especial i diferencial" (S&D) que n'eximeix completament tots els països en desenvolupament, de manera que només s'aplicaria als països desenvolupats.

La proposta que ara es presenta a Bali conté un acord per examinar de nou el tractament de S&D després de 6 anys relacionat amb un mecanisme complex que permetria als països desenvolupats declarar que optarien per excloure el mecanisme de subompliment després que expirés aquest període.

Competència a l'exportació

La competència exportadora és un altre dels pilars de les negociacions de l'agricultura de l'OMC. Cobreix en particular les subvencions a l'exportació (pagaments en funció del rendiment de les exportacions) i "totes les mesures d'exportació amb efectes equivalents" que inclouen els sistemes de crèdit a l'exportació, garantia de crèdit a l'exportació i assegurances de crèdit a l'exportació (on els riscos de transacció al país importador estan subscrits per subvencions de l'exportació país); ajuda alimentària internacional (quan es dóna "en espècie" més que en efectiu o quan es vincula a la compra de productes del país donant); i el comportament de les empreses comercials estatals exportadores (STE, és a dir, monopolis propietaris o patrocinats pel govern, on tenen poders especials o les seves accions inclouen elements de subvenció).

A la Conferència Ministerial de Hong Kong de 2005 de l'OMC, els ministres van fixar una data objectiu per al 2013 per a l'eliminació de les subvencions a l'exportació i la imposició de disciplines sobre els altres elements, que s'haurien d'aconseguir en el context d'un resultat global en les negociacions del PDD. Com que el DDA encara no s'ha completat, aquests passos encara no s'han produït. La proposta original de Bali consistia en la reducció dels límits permesos pel valor de les subvencions a l’exportació i una disposició paral·lista sobre el volum, i algunes disposicions sobre el termini màxim d’amortització dels crèdits a l’exportació, i una provisió per al tractament S&D per als països en desenvolupament.

El projecte de text sobre la taula de Bali comprèn una Declaració Ministerial política que reafirma el compromís per a l'eliminació paral·lela de totes les formes de subvencions a l'exportació i totes les mesures d'exportació amb efecte equivalent, encoratjar reformes en aquesta direcció, i proporcionar a la moderació en l'ús. També conté disposicions relatives a la millora de la transparència que cobreixen totes les mesures de competència de les exportacions per tal d'informar a les futures negociacions sobre el tema.

desenvolupament

Les dues negociacions sobre facilitació del comerç i l'agricultura estan dirigides principalment als països en desenvolupament. Tanmateix, s'estan debatent disposicions addicionals, que es dirigeixen específicament al desenvolupament, i en particular als països menys avançats (LDC).

El capítol de desenvolupament de MC9 inclou quatre decisions dirigides directament als PMA:

 1. Orientacions per brindar orientacions en relació amb els criteris de les normes d'origen preferencials aplicables a les importacions procedents dels PMA i que orienta sobre els requisits de documentació i transparència. Aquesta és la primera vegada que es prenguin mesures sobre aquesta qüestió a l'OMC des de la crida dels ministres a Hong Kong per garantir normes transparents i simples. L'esquema simplificat de la UE de les normes d'origen preferencials per als PMA, que va entrar en vigor a 2011 va ser referit com un exemple de bones pràctiques en la preparació d'aquesta decisió.
 2. La decisió sobre l'aplicació pràctica dels Renúncia LDC Serveis ': en l'última Conferència Ministerial de l'OMC (MC8), es va decidir que els països membres de l'OMC a atorgar condicions d'accés preferencial als mercats per als proveïdors de serveis dels PMA - aquesta decisió proporciona una guia sobre com els membres de l'OMC pot fer que la renúncia de funcionament en favor dels PMA. Es convida als PMA, en particular, a presentar una sol·licitud col·lectiva per tal de proporcionar una base per a futures discussions.
 3. Una decisió en suport dels esforços per millorar l'entorn comercial en el qual la producció de cotó dels països en desenvolupament, en particular els PMA, operar i garantir una assistència eficaç a aquests països. La UE i els seus Estats membres són el major donant del món per al sector del cotó africà.
 4. Una decisió d'encoratjar als membres de l'OMC a anar un pas més en la provisió d'accés als mercats lliures de drets i contingents per als PMA (un sistema que ja existeix a la UE des 2001, sota la iniciativa "Tot menys armes" esquema).

Finalment, hi ha una decisió sobre els procediments per supervisar l'aplicació de disposicions especials per als països en desenvolupament en els acords existents de l'OMC ("Mecanisme de seguiment del tracte especial i diferencial"). Per tant, el mecanisme de control proporcionarà una nova eina per revisar el funcionament de les flexibilitats disponibles per als països en desenvolupament i contribuir a la seva integració en el sistema comercial multilateral.

L'èxit a Bali podria aplanar el camí per avançar en altres negociacions multilaterals, i establir la base per a les futures negociacions sobre la totalitat del procés de l'Agenda de Doha per al Desenvolupament (PDD).

Per més informació, feu clic aquí.

Negocis

Europa necessita un consens social per a un canvi industrial fort, dinàmic i no sostenible

publicat

on

La indústria sempre ha estat modelada per un canvi continu. Però alguns canvis són veritables trastorns, com la revolució industrial a la 19th segle i el que ens enfrontem ara: Indústria 4.0, la revolució digital del 21st segle. "Pot ser que sigui gairebé impossible predir el futur, però hem d'estar preparats per a això": aquest va ser el missatge dels participants a l'esdeveniment.

En particular, Europa necessita un marc d'associació entre el públic i el privat:

 • impulsar la inversió a llarg termini en el canvi industrial digital;
 • garantir competències 4.0 renovades contínuament, aprenentatge permanent, llocs de treball de qualitat i la protecció sostinguda dels estàndards laborals en la nova era digital;
 • promoure una distribució social justa del "dividend digital";
 • La cooperació a tots els nivells i al llarg de la cadena de valor és primordial.

El novembre de 16, la Comissió Consultiva per al Canvi Industrial (CCMI) del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va celebrar el seu 15th aniversari amb una conferència titulada "Del canvi industrial a la societat 4.0".

anunci

Obrint l'esdeveniment, la presidenta de CCMI, Lucie Studničná, va dir: "Europa ha d'assolir un consens social viable si el procés 4.0 ha de ser fort, dinàmic i sostenible. El canvi industrial i el canvi social es forgen junts i els diàlegs socials i civils són primordials". Va veure quatre reptes importants per davant:

 • Crear un únic marc de política de la indústria 4.0 per a tots els membres de la UE, amb seguretat cibernètica al centre del projecte;
 • enfortir la cooperació entre els sectors industrial i de serveis i les universitats;
 • garantir que la mà d'obra està habilitada per dominar les habilitats tecnològiques per a la indústria 4.0, i;
 • emmarcant la transformació industrial 4.0 amb menys "flexicuritat" i més "seguretat-flex".

Compte Etienne Davignon, convidat especial al 15th L'aniversari de CCMI va expressar el seu pesar pel fet que la indústria se li donés massa poca importància: "Avui la indústria s'ha convertit en un nen abandonat. Amb el mercat comú, la UE va pensar que tot funcionaria, però el mercat no és prou fort. El mercat també necessita estat que organitza les coses ".

Els joves europeus tenen un paper clau en la configuració del seu futur industrial. Amb això en ment, el comte Davignon va proposar ensenyar l’emprenedoria des de la infantesa: "Les empreses i les escoles s’han de reunir i l’aprenentatge ha de tenir una posició superior a la societat. Cal ser tan de moda per ser aprenent com per ser estudiant, perquè necessitem tots dos ".

anunci

El membre del CESE, Joost van Iersel, es va referir a l'impacte que la transformació 4.0 ja estava tenint en els models de negoci. Sorgirien nous tipus de pimes en tots els sectors de producció o serveis. La relació entre la societat i el sector productiu també canviaria, creant prosumidors com a nous participants del mercat. Per tant, es va posar èmfasi en l’educació, la formació i les habilitats, però també en la col·laboració entre els principals grups d’interès, com ara el sector públic i el privat, les empreses i les universitats: "Hem de fer-ho junts o ens desmuntem com a societat". va advertir.

Enrico Gibellieri i Jacques Glorieux, dos membres fundadors del CCMI, van assenyalar la importància d’aportar les diferents posicions de diversos sectors de la indústria i de la societat i, per tant, afegir a la riquesa d’idees: "Aquest coneixement que té la societat civil és essencial i ha de ser ser la base per a la presa de decisions d’Europa ".

Adrian Harris, director general d'Orgalime, que representa un sector que dóna feina a gairebé 0 milions de persones a tot Europa i que va facturar 11 milions d'euros el 2, va destacar la força de la indústria europea en serveis basats en la fabricació: "La nostra indústria està ben situat per aprofitar els seus punts forts gràcies a l’augment de la digitalització de la producció, productes, processos i serveis. El mercat únic, el mercat únic digital i la Unió de l’energia són agendes importants per a la indústria europea; tot i això, el que encara ens falta és un industrial de la UE política ".

"En comparació amb els Estats Units i la Xina, Europa es queda enrere en la indústria 4.0", va dir Mark Nicklas, de la DG Grow. Això va ser particularment cert per a les pimes, que són el centre de la indústria europea. Europa necessita invertir en equips de producció, però també en noves habilitats i noves formes de gestió i treball. Tot i que el 62% de les empreses nord-americanes estan preparades per a la transformació actual, només el 38% de les empreses de la UE estan preparades per als reptes. Tot i això, Europa és líder en producció neta, que és un actiu pel que fa als compromisos de l'acord de París i els objectius de desenvolupament sostenible.

Wolfgang Greif va pensar que necessitàvem debatre una nova distribució del treball, noves condicions laborals i un enfocament intel·ligent per reduir el temps de treball. També era important que totes les persones, ja sigui o fora del lloc de treball, en un lloc estable o precari, tinguessin les mateixes oportunitats per a la formació i l'educació.

El CCMI és el successor directe del Comitè Consultiu de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer. Integrat per 51 membres del CESE i 51 delegats externs, ofereix opinions i informes polítics en profunditat sobre molts sectors industrials, basats en excursions d’investigació, consultes sectorials, audiències i conferències amb les parts interessades de la societat civil.

Seguir llegint

Conferències

Transport i Consell de Telecomunicacions: 5 6-juny 2014

publicat

on

668969-Sim-1391798038-242-640x480Informe d'avanç de les telecomunicacions mercat únic de regulació (TSM) (Connectat Continent). Es convidarà als ministres a prendre nota d'un informe sobre l 'estat de joc de les negociacions a la Proposta de la Comissió de crear un continent connectatSetembre 2013 (IP / 13 / 828 MEMO / 13 / 779).

En qüestions clau com ara espectre, itinerància, protecció del consumidor i neutralitat de la xarxa, subratllarà el vicepresident Kroes la proposta de la Comissió és extremadament important per protegir el consumidor alhora que garanteix la correcta inversió i innovació en l’economia digital. Recordarà als ministres, tal com va dir al Parlament Europeu abans de votar el seu dictamen a l’abril, que les propostes formen un paquet equilibrat i que haurien d’evitar els intents d’escollir alguns elements del text.

El vicepresident Kroes espera que el Consell abordi tots els elements de la proposta de la Comissió abans de les vacances d'estiu, de manera que tant els colegisladors com la Comissió puguin iniciar negociacions en trilogues i acordar el text sota la presidència italiana. Per tant, aquesta reunió del Consell serà important en el camí cap a la definició de l'enfocament general del Consell en les properes setmanes.

anunci

Informe d'avanç de la directiva de xarxa i seguretat de la informació (NIS) (ciberseguretat per a les empreses)

Vicepresident Kroes donarà la benvinguda a l'informe de situació sobre el projecte de directiva per garantir un elevat nivell comú de les xarxes i la informació de seguretat en tota la Unió (NIS).

La Comissió Europea ha proposat la directiva NIS al febrer 2013 com a part de l'Estratègia de Ciberseguretat de la UE (IP / 13 / 94). La directiva NIS faria que les xarxes de TIC i sistemes d'informació més segurs contra els atacs cibernètics i els incidents cibernètics. A més, en virtut dels NEI, es requeriria un negoci per notificar ràpidament a l'autoritat nacional pertinent si s'ha produït un incident de seguretat cibernètica. Recepció d'una notificació immediata permetria que un regulador nacional per alertar a altres estats membres de la problemàtica; i analitzar junts la situació i veure si el problema s'està estenent a altres llocs.

anunci

L'informe de situació farà al·lusió a la necessitat d'exigir als Estats membres per enfortir les capacitats nacionals, així com establir la gestió de riscos i requisits de transparència a nivell de la UE. Un fort Directiva NIS també significa una forta cooperació, tant estratègics com operatius. De cooperació operativa, l'informe reconeix que hi ha opinions divergents entre els estats membres. Vicepresident Kroes demanarà als Estats membres per un compromís amb l'objectiu a llarg termini de fer la cooperació operativa en una realitat.

Acord sobre el Regulació sobre identificació electrònica i serveis de confiança per a transaccions en el mercat interior (eIDAS) (Primera lectura)

El Reglament EIDAS (vegeu IP / 12 / 558) Enfortirà mercat únic digital europeu en augmentar la confiança i comoditat en les transaccions electròniques transfrontereres i intersectorials. A més, proporcionarà un marc jurídic ampli i previsible per al reconeixement mutu de la identificació electrònica i serveis de confiança electrònics - com la signatura electrònica, segells, segells de temps, serveis d'enviament certificat, autenticació de llocs web i documents electrònics.

El vicepresident Kroes donarà la benvinguda a l'acord que el Consell va fer amb el Parlament Europeu sobre aquest expedient i es demana que es finalitzi l'adopció formal tan aviat com sigui possible.

Entrada en vigor de les mesures per reduir els costos de desplegament de xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat (Directiva d'Enginyeria Civil)

El procés legislatiu per a l'adopció de la Directiva sobre mesures per reduir el cost de desplegar xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat ja està completat (vegeu MEMO / 14 / 150). Vicepresident Kroesfelicitar el Consell per haver arribat a un acord ben equilibrat amb el Parlament Europeu sobre la Directiva.

Les xarxes d’alta velocitat són l’eix vertebrador del mercat únic digital i són un requisit previ per a la competitivitat europea. Aquests noves regles estan dissenyades per reduir fins a en un 30% del cost de desplegament d'Internet d'alta velocitat que pot salvar les empreses € 40-60 milions i expandir la banda ampla d'alta velocitat encara més.

Aquestes mesures són crucials per donar un nou impuls al ràpid desplegament de de banda ampla d'alta velocitat a Europa i per ajudar a assolir els objectius de l'Agenda Digital per 2020 (vegeu IP / 14 / 609). Per tant, el vicepresident Kroes demanarà als Estats membres a incorporar i aplicar aquesta Directiva tan aviat com sigui possible, i no esperar fins l'expiració completa del període d'incorporació (1 2016 gener).

Actualització de la proposta de Directiva del Parlament Europeu i del Consell sobre l'accessibilitat als llocs web dels organismes del sector públic (Primera lectura)

El 3 de desembre de 2012, la Comissió Europea va adoptar una proposta de Directiva sobre l'accessibilitat als llocs web dels organismes del sector públic (vegeu IP / 12 / 1305)El vicepresident Kroes reconeixerà l'elevada càrrega de treball del Consell, però instarà els ministres a complir els compromisos d'accessibilitat d'Europa, inclòs l'objectiu de l'Agenda digital per fer accessibles a tots els llocs web del sector públic el 2015 i els de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats.

Presentació de l'Agenda Digital Marcador

El vicepresident Kroes presentarà el recentment publicat marcador Agenda Digital que mostra el progrés realitzat des de 2009 (vegeu IP / 14 / 609). Es destacarà principals conclusions sobre l'ús d'Internet, compres en línia i la disponibilitat de banda ampla d'alta velocitat.

En particular, demanarà als ministres que ajudin a les pimes i empreses noves a trobar formes innovadores d'utilitzar Internet per desenvolupar nous models de negoci, ja que només el 14% de les pimes utilitzen Internet com a canal de venda. El vicepresident Kroes també farà una crida als ministres per fer front a la divisió de competències digitals, de manera que els ciutadans tinguin les competències adequades per ocupar llocs de treball digitals (vegeu MEMO / 14 / 383).

Seguir llegint

Conferències

Turquia s'uneix al programa de recerca i innovació Horitzó 2020

publicat

on

Turkish_flag_3705Turquia obtindrà ple accés al nou programa de recerca i innovació de set anys de la Unió Europea, Horitzó 2020, en virtut d’un acord signat avui a Istanbul. L’acord que concedeix l’estatus d’associació a entitats de recerca de Turquia va ser signat pel director general de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, Robert-Jan Smits, i Ahmet Yücel, subsecretari en funcions de Turquia. assumptes de la UE Ministeri. Turquia és el tercer país soci associat a associar-se a Horizon 2020.

Recerca, Innovació i Ciència Máire Geoghegan-Quinn va dir: “Turquia és un soci molt valorat. El seu entorn empresarial dinàmic és un banc de proves perfecte per al desenvolupament de productes i serveis innovadors, cosa que converteix la cooperació en un avantatge per a investigadors i empreses d’ambdues parts. Horitzó 2020 ofereix més finançament per a la innovació i les petites empreses que mai, de manera que Turquia està en una bona posició per veure augmentar la seva participació en el programa ".

Turquia s'ha associat als programes marc de recerca de la UE des de 2003. Segons l’últim programa (2007-13), més de les participacions de les institucions públiques i privades turques de 1,000 en alguns projectes 950 van rebre gairebé milions d’EUR X milions d’EUR. Aquests van incloure projectes científics de primer nivell seleccionats pel Consell Europeu de Recerca i el suport a investigadors més joves en el marc de les accions Marie-Skłodowska Curie. També hi va haver més participacions que 200 en projectes de recerca conjunts de petites i mitjanes empreses turques (pimes).

anunci

El gran nombre de pimes que ja han tingut èxit en el darrer programa marc converteix Turquia en un soci atractiu per a entitats de recerca de la Unió Europea, atès que Horizon 2020 es concentra més en tota la cadena d’innovació, des del laboratori fins al mercat. Al mateix temps, s'espera que Turquia faci servir l'associació a Horizon 2020 com una oportunitat per enfortir la seva creació de capacitats en recerca i innovació a nivell nacional. El seu nivell actual d’inversió en R + D inferior a l’1% del PIB està molt per sota de la mitjana de la UE de poc més del 2% i l’objectiu que s’ha marcat per al 2023.

L'acord, que entrarà en vigor després de la ratificació de Turquia, es va signar en presència del ministre turc d'Afers de la UE Mevlüt Çavuşoğlu i el ministre de Ciència, Indústria i Tecnologia Fikri Işik a l'inici d'una conferència d'alt nivell de dos dies per presentar Horizon 2020 a organitzacions de recerca i responsables polítics de Turquia. En el cas de representants de les universitats i empreses turques de 750 hi haurà més que participar.

Paral·lelament a l'acord assolit amb Turquia, la UE conclou acords d'associació amb els països de l'ampliació dels Balcans Occidentals i altres països veïns. Els estats de EEA / EFTA de Noruega i Islàndia es van unir a Horizon 2020 a principis de maig.

anunci

Fons

Horitzó 2020 és el major programa de recerca i innovació de la UE mai amb gairebé 80 milions € dels fons disponibles durant anys 7 (2014 2020 a) -, a més de la inversió privada que atraurà aquests diners. Promet més avenços, descobriments i primícies mundials mitjançant l'adopció de les grans idees del laboratori al mercat.

enllaços

pàgina web horitzó 2020
Portal de participants: la porta d’entrada a la investigació de la UE
Relacions UE-Turquia (lloc web de l'ASE)

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències