Connecteu-vos amb nosaltres

Conferències

Novena Conferència Ministerial de l'OMC (Bali, Indonèsia, 3-6 2013 desembre)

COMPARTIR:

publicat

on

9th OMC OMCL'Organització Mundial del Comerç Novena (OMC) Conferència Ministerial (MC9) es durà a terme a Bali, Indonèsia, l'3 6 de desembre.

temes principals de l'agenda

S'està treballant amb vista a arribar a un acord sobre una sèrie de qüestions que poguessin constituir un primer pas cap a la conclusió de la Ronda de Doha (l'Agenda de Desenvolupament de Doha - DDA). Els tres pilars principals de treball són:

  1. Facilitació del comerç: això seria un nou Acord de l'OMC que milloraria els procediments duaners i la transparència per tal d'accelerar el moviment transfronterer de mercaderies.
  2. L'agricultura, inclosa la seguretat alimentària, competència de les exportacions, i altres qüestions relacionades amb les tarifes (contingents aranzelaris (TRQ) administració);
  3. Desenvolupament, incloent diverses disposicions beneficioses, en particular, per als països menys avançats (PMA) en àmbits com ara normes d'origen, serveis, etc.

Un bri separada de l'obra és el de les negociacions d'un examen de l'Acord sobre Tecnologia de la Informació (ITA), en la qual esperem veure progressos.

També s'espera que la conferència per aprovar l'adhesió del Iemen a l'OMC. Iemen es convertirà en el membre de 160th de l'organització.

la facilitació del comerç

Els beneficis potencials

anunci

En la majoria dels països en desenvolupament, el cost dels procediments comercials és fins 4-5% dels costos totals de les transaccions comercials. Això es compara negativament amb el cost dels aranzels mitjans actuals sobre el comerç de béns industrials dels països industrialitzats en tot just 3.8%. En alguns casos, a partir de 27 30 parts, i fins 40 documents de duanes, estan involucrats en una sola operació d'importació o exportació. Possibles estalvis provocats per la facilitació del comerç per als països en desenvolupament ascendeixen a al voltant de € 325 milions de dòlars a l'any. D'acord amb l'OCDE un ambiciós acord de facilitació del comerç podria reduir els costos totals del comerç per 10% en les economies avançades i per 13 15.5-% en els països en desenvolupament. Fins i tot una petita disminució en els costos del comerç mundial tenen un impacte significatiu en els ingressos globals.

En algunes regions en desenvolupament, encara és més difícil, llarg i costós per al transport de mercaderies a través de la regió, que de la regió d'Europa. La situació és especialment difícil per als països sense litoral - prendre, per exemple, el Txad, Malawi o Uganda. La facilitació del comerç podria donar lloc a l'expansió dels serveis, com ara magatzems de trànsit duaner en els ports d'entrada: aquest tipus d'instal·lacions ja han demostrat la seva utilitat a l'Àfrica Occidental per als països sense litoral com Mali, Níger o Burkina Faso.

L'aplicació de l'Acord, i d'ambicioses mesures de facilitació del comerç en general, estimular la generació de majors fluxos de comerç en general, tant per a les exportacions com les importacions; major recaptació d'ingressos (causa de l'augment en el volum del comerç, i majors taxes de detecció de frau); un ràpid retorn dels costos de capital inicials per a la modernització dels procediments; millora de l'eficiència de les administracions duaneres. D'altra banda, l'Estat de dret contribueix a l'ambient de negocis estable i atreu inversions estrangeres directes.

Característiques principals de la facilitació del comerç

Segons l'OCDE, la "facilitació del comerç" comporta la "simplificació i harmonització dels procediments internacionals d'importació i exportació (per exemple, valoració duanera, procediments de llicència, tràmits de transport, pagaments, assegurances); suport als departaments duaners i reformes aranzelàries".

significa la facilitació del comerç modernització dels procediments comercials i duaners, reducció de la burocràcia, la capacitació dels funcionaris de duanes, la millora de les instal·lacions duaneres, i la tecnologia, per tal de facilitar el comerç i més ràpid. Inclou un millor diàleg amb la comunitat empresarial i l'harmonització de les normes de duana a nivell regional. Els objectius de la facilitació del comerç són per impulsar els fluxos comercials entre els països en desenvolupament i ajudar els països en desenvolupament a integrar-se en l'economia internacional.

L'objectiu del conveni de Facilitació del Comerç seria potenciar la cooperació en l'àmbit de les duanes, inclòs el suport a les tècniques i tècniques duaneres modernes i els procediments simplificats d'entrada i alliberament de mercaderies; Mitjançant l'aplicació d'eines i estàndards internacionals en matèria de duanes i comerç; I mitjançant l'adopció de procediments automatitzats / de duanes i d'altres procediments comercials en línia. Els països industrialitzats i en desenvolupament poden compartir informació, intercanviar bones pràctiques, crear i enllaçar bases de dades, adoptar documents administratius individuals i simplificar els procediments d'apel·lació. Totes aquestes mesures augmentaran la transparència, l'eficiència, la integritat i la rendició de comptes de les operacions i garantiran la no discriminació.

Els costos de la facilitació del comerç

Infraestructura de maquinari i els costos serien limitats, ja que l'enfocament no seria en la construcció de noves instal·lacions (ports, aeroports, autopistes), però en fer un millor ús dels ja existents. Seria més sobre la reenginyeria de les tècniques de gestió i millora de la formació i les condicions, per exemple, per als serveis de duanes.

No obstant això, pel que fa al suport per a la introducció gradual i la implementació de mesures de facilitació del comerç, el 2011, la UE i els seus estats membres van dedicar col·lectivament 163 milions d’euros a programes de suport a la facilitació del comerç, o el 60% del suport global a la facilitació del comerç. La mateixa UE és el proveïdor líder mundial de suport a la facilitació del comerç amb un 48% del total el 2011. Durant el període 2008-2011, la UE i els seus estats membres han proporcionat una mitjana anual de 159 milions d'euros de suport a la facilitació del comerç.

La UE estaria disposada a fer un esforç addicional per assegurar l'èxit de l'acord de facilitació del comerç i el seu objectiu és mantenir almenys el seu nivell actual de suport a la facilitació del comerç en un període de cinc anys a partir de la signatura de l'Acord de facilitació del comerç, és a dir, 400 milions d '€ més de cinc anys,. Assegurar el compliment de l'Acord de Facilitació del Comerç implicarà costos limitats poc probable que superi 1 milions de € per cada país. En general, es necessita un estimat de 100 milions d '€ el valor dels fons per posar en pràctica els elements de procediment de l'Acord. Tenint també en compte el cost de l'equip i el personal, les necessitats de finançament serien més o menys pujar a 1 milions d '€ més de cinc anys.

El suport de la UE respon a les demandes d'ajuda dels països que més ho necessiten per complir i treure tot el benefici de l'acord per al creixement i el desenvolupament. Es proporcionarà principalment a través de canals regulars d’ajuda de la UE, tot i que la UE està disposada a fer una contribució de fins a 30 milions d’euros a un centre dedicat de facilitació del comerç internacional per a les accions més urgents per alinear la legislació i els procediments dels països en desenvolupament al nou Acord. .

Suport de la UE serà proporcionada en el marc de la seva assistència periòdica relacionada amb el comerç als països en desenvolupament. Actualment, la UE està treballant en l'assignació de la seva ajuda al desenvolupament per al període 2014-2020, i arribat així el moment perquè els països en desenvolupament per reflectir les seves necessitats comercials, incloent la facilitació del comerç, en les seves estratègies de desenvolupament i incloure'ls en les seves prioritats per a la UE ajuda per al període 2014-2020. ajuda de la UE serà finançat en part pel pressupost de la UE, subjecte a l'aprovació dels instruments legals necessaris i en part pel Fons Europeu de Desenvolupament (FED), actualment en procés de ratificació pels estats membres.

Exemples en la facilitació del comerç

Els alts costos de les transaccions dificulten el potencial exportador dels països en desenvolupament. Per exemple, els costos de transport a l'Àfrica Oriental són de mitjana un 80% més alts que als Estats Units i Europa. Moure un contenidor de Mombasa a Kampala costa tant com ho fa de Mombasa a Xangai. La competència és tan crítica en el transport de camions. Sovint no és la distància, sinó la competència del mercat la que determina els preus. Els comerciants dels països en vies de desenvolupament sense litoral poden trobar-se amb infraestructures deficients o llargues distàncies, però els costos més elevats són en gran part a causa dels procediments de trànsit inadequats.

Al Txad, la importació de mercaderies triga 100 dies, als països amb millor rendiment de la UE, un importador necessita cinc dies per rebre els seus béns. És per això que la facilitació del comerç és clau per augmentar la capacitat d’exportació dels països en desenvolupament. Per exemple, la reducció dels retards a les fronteres pot augmentar considerablement l’eficiència: el Fons d’Inversió Comercial de Lesotho (una "finestreta única" amb el suport de l’OCDE i la UE) ara processa les sol·licituds en 15 minuts en lloc de 7 dies i els exportadors omplen 2 pàgines de formularis en lloc de 23. Les millors pràctiques, amb llocs de frontera amb finestreta única, també s’exposen a Zàmbia i Zimbabwe a la frontera de Chirundu o a la frontera Sud-àfrica-Moçambic entre Ressano Garcai i Lebombo. La millora del rendiment duaner també és clau: els beneficis potencials de les reformes per facilitar el comerç no es limiten a majors exportacions. L’erari públic podria ser un gran guanyador. L'excomissari de duanes a Uganda, Peter Malinga, va dir que les reformes del seu país per millorar l'administració duanera i reduir la corrupció van ajudar a augmentar els ingressos duaners un 24%.i

Altres exemples: al Marroc, l'alliberament d'un contenidor al port de Casablanca obligats a 18 20 1996 dies. Després d'una sèrie de reformes, això es va reduir a només dues hores de mitjana - un augment de la capacitat de processament equivalent a una expansió molt significativa de les instal·lacions portuàries. A Costa Rica, el despatx de duanes es va reduir de sis hores al voltant de 12 minuts després d'una revisió exhaustiva dels procediments.

agricultura

L'agricultura sempre ha estat una pedra angular en aquesta ronda de Doha "Desenvolupament". Hi ha quatre propostes sobre la taula en MC9 així com l'aspecte comercial de cotó, que és una altra forma part del paquet de desenvolupament:

públiques amb fins de seguretat alimentària

L'Acord sobre l'Agricultura s'ocupa de les subvencions als agricultors (ajuda interna) en limitar la despesa en mesures potencialment distorsionen el comerç (anomenat ambre). mesures de distorsió no invasius o mínimament comerç (compartiment verd) estan exempts d'aquestes tapes.

Alguns països en desenvolupament desenvolupen sistemes públics d’estocament on compren productes a agricultors a preus fixos (administrats, és a dir, no comercials). Es considera un suport de preus de mercat dins de l'Amber Box i s'ha de tenir en compte dins del límit d'Amber Box. Alguns estan preocupats perquè puguin estar en risc de trencar-se les tapes. Les negociacions s’han centrat en una protecció limitada en el temps (4 anys) contra la resolució de conflictes de l’OMC (és a dir, protecció contra l’acció de grups especials a l’OMC) per a aquests programes que compren cultius bàsics tradicionals. Aquesta solució (una clàusula provisional de restricció obligatòria) estaria condicionada a la millora dels requisits d’informació per a qualsevol país que vulgui utilitzar-la, així com a garanties per garantir que no hi hagi efectes derivats de les existències als mercats mundials. L’abast de les garanties, la durada de la clàusula i la mesura en què s’hauria de discutir la solució permanent en un context més ampli van ser les qüestions més difícils.

serveis generals

Una altra proposta sobre la taula de Bali inclou suggeriments per afegir una llista de programes relacionats amb la reforma agrària i la seguretat dels mitjans de vida rurals a la llista de "serveis generals" considerats com a mesures de la caixa verda que no distorsionen el comerç. Aquests programes, destinats a promoure el desenvolupament rural i la reducció de la pobresa, tenen una rellevància especial per als països en desenvolupament. La llista de serveis generals ja era oberta, de manera que el que es faria aquí seria aclarir l'estat de la caixa verda d'aquests programes.

Administració de quotes de tarifa tarifària

En virtut dels Acords de l'OMC, molts països van negociar concessions per permetre la importació de productes específics amb un aranzel d'importació més baixos del normal per a les quantitats especificades. Aquestes quotes són administrats pels països importadors en una varietat de maneres. La proposta s'ocupa d'aquesta administració, per tal de donar contingut a l'obligació general existent perquè sigui possible omplir aquestes quotes amb algunes normes més detallades.

En primer lloc, conté una sèrie de disposicions sobre aspectes de procediment i transparència. En segon lloc, preveu un mecanisme de "subompliment". Quan una quota tingui una taxa d’ompliment constantment baixa, un altre membre de l’OMC pot demanar a un país que canviï el mètode de gestió per “primer arribat per primer lloc” durant un període de prova per veure si augmenta el percentatge d’ompliment. No obstant això, aquest mecanisme de subompliment també tenia una clàusula sobre el "tractament especial i diferencial" (S&D) que n'eximeix completament tots els països en desenvolupament, de manera que només s'aplicaria als països desenvolupats.

La proposta que ara es presenta a Bali conté un acord per examinar de nou el tractament de S&D després de 6 anys relacionat amb un mecanisme complex que permetria als països desenvolupats declarar que optarien per excloure el mecanisme de subompliment després que expirés aquest període.

Competència a l'exportació

La competència exportadora és un altre dels pilars de les negociacions de l'agricultura de l'OMC. Cobreix en particular les subvencions a l'exportació (pagaments en funció del rendiment de les exportacions) i "totes les mesures d'exportació amb efectes equivalents" que inclouen els sistemes de crèdit a l'exportació, garantia de crèdit a l'exportació i assegurances de crèdit a l'exportació (on els riscos de transacció al país importador estan subscrits per subvencions de l'exportació país); ajuda alimentària internacional (quan es dóna "en espècie" més que en efectiu o quan es vincula a la compra de productes del país donant); i el comportament de les empreses comercials estatals exportadores (STE, és a dir, monopolis propietaris o patrocinats pel govern, on tenen poders especials o les seves accions inclouen elements de subvenció).

A la Conferència Ministerial de Hong Kong de 2005 de l'OMC, els ministres van fixar una data objectiu per al 2013 per a l'eliminació de les subvencions a l'exportació i la imposició de disciplines sobre els altres elements, que s'haurien d'aconseguir en el context d'un resultat global en les negociacions del PDD. Com que el DDA encara no s'ha completat, aquests passos encara no s'han produït. La proposta original de Bali consistia en la reducció dels límits permesos pel valor de les subvencions a l’exportació i una disposició paral·lista sobre el volum, i algunes disposicions sobre el termini màxim d’amortització dels crèdits a l’exportació, i una provisió per al tractament S&D per als països en desenvolupament.

El projecte de text sobre la taula de Bali comprèn una Declaració Ministerial política que reafirma el compromís per a l'eliminació paral·lela de totes les formes de subvencions a l'exportació i totes les mesures d'exportació amb efecte equivalent, encoratjar reformes en aquesta direcció, i proporcionar a la moderació en l'ús. També conté disposicions relatives a la millora de la transparència que cobreixen totes les mesures de competència de les exportacions per tal d'informar a les futures negociacions sobre el tema.

desenvolupament

Les dues negociacions sobre facilitació del comerç i l'agricultura estan dirigides principalment als països en desenvolupament. Tanmateix, s'estan debatent disposicions addicionals, que es dirigeixen específicament al desenvolupament, i en particular als països menys avançats (LDC).

El capítol de desenvolupament de MC9 inclou quatre decisions dirigides directament als PMA:

  1. Orientacions per brindar orientacions en relació amb els criteris de les normes d'origen preferencials aplicables a les importacions procedents dels PMA i que orienta sobre els requisits de documentació i transparència. Aquesta és la primera vegada que es prenguin mesures sobre aquesta qüestió a l'OMC des de la crida dels ministres a Hong Kong per garantir normes transparents i simples. L'esquema simplificat de la UE de les normes d'origen preferencials per als PMA, que va entrar en vigor a 2011 va ser referit com un exemple de bones pràctiques en la preparació d'aquesta decisió.
  2. La decisió sobre l'aplicació pràctica dels Renúncia LDC Serveis ': en l'última Conferència Ministerial de l'OMC (MC8), es va decidir que els països membres de l'OMC a atorgar condicions d'accés preferencial als mercats per als proveïdors de serveis dels PMA - aquesta decisió proporciona una guia sobre com els membres de l'OMC pot fer que la renúncia de funcionament en favor dels PMA. Es convida als PMA, en particular, a presentar una sol·licitud col·lectiva per tal de proporcionar una base per a futures discussions.
  3. Una decisió en suport dels esforços per millorar l'entorn comercial en el qual la producció de cotó dels països en desenvolupament, en particular els PMA, operar i garantir una assistència eficaç a aquests països. La UE i els seus Estats membres són el major donant del món per al sector del cotó africà.
  4. Una decisió d'encoratjar als membres de l'OMC a anar un pas més en la provisió d'accés als mercats lliures de drets i contingents per als PMA (un sistema que ja existeix a la UE des 2001, sota la iniciativa "Tot menys armes" esquema).

Finalment, hi ha una decisió sobre els procediments per supervisar l'aplicació de disposicions especials per als països en desenvolupament en els acords existents de l'OMC ("Mecanisme de seguiment del tracte especial i diferencial"). Per tant, el mecanisme de control proporcionarà una nova eina per revisar el funcionament de les flexibilitats disponibles per als països en desenvolupament i contribuir a la seva integració en el sistema comercial multilateral.

L'èxit a Bali podria aplanar el camí per avançar en altres negociacions multilaterals, i establir la base per a les futures negociacions sobre la totalitat del procés de l'Agenda de Doha per al Desenvolupament (PDD).

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències