Connecteu-vos amb nosaltres

relacions exteriors

La UE demana consultes a l'OMC sobre els impostos discriminatoris del Brasil

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La UE ha sol·licitat avui (19 de desembre) consultes amb el govern del Brasil en virtut de les disposicions de resolució de conflictes de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) sobre mesures fiscals que discriminen les mercaderies importades i proporcionen suport prohibit als exportadors brasilers.

En els darrers anys, el Brasil ha augmentat el seu ús del sistema fiscal de maneres que són incompatibles amb les seves obligacions de l'OMC, proporcionant avantatges a les indústries nacionals i protegint-les de la competència. Això es fa principalment mitjançant exempcions selectives o reduccions d’impostos sobre els béns nacionals.

Al setembre de 2011, el govern brasiler va imposar un augment important dels impostos als vehicles de motor (un 30% addicional sobre el seu valor), juntament amb una excepció per als cotxes i camions de producció nacional. Aquest impost discriminatori havia d’expirar el desembre del 2012, però el setembre del 2012 fou substituït per un règim fiscal igualment problemàtic, anomenat Inovar-Auto, que duraria cinc anys més. Paral·lelament, les autoritats brasileres van prendre mesures que afectaven altres béns, que van des d’ordinadors i telèfons intel·ligents fins a semiconductors. Segons altres programes similars, els beneficis fiscals es reserven a béns produïts en determinades zones del Brasil, sigui quin sigui el sector. Les autoritats brasileres també han ampliat els sistemes d’exempcions fiscals existents per als exportadors brasilers ampliant el nombre de beneficiaris potencials.

anunci

Aquestes mesures fiscals tenen un impacte negatiu en els exportadors de la UE, els productes dels quals s’enfronten a impostos més elevats que els competidors nacionals. A més, les mesures restringeixen el comerç afavorint la localització de la producció i els subministraments i donen un avantatge als exportadors brasilers. Les mesures també comporten que els consumidors brasilers s’enfrontin a preus més alts, menys opcions i menys accés a productes innovadors.

La UE ha plantejat la qüestió en converses bilaterals amb Brasília i amb els òrgans de l'OMC, però fins ara això no ha comportat avenços. Les mesures també han estat ressaltades diverses vegades al Informes anuals de proteccionisme de la UE. La decisió de la UE de sol·licitar consultes de l'OMC té com a objectiu involucrar-se amb el govern brasiler en consultes amb l'objectiu de garantir el respecte de l'OMC.

Fons

anunci

Dades i xifres comercials

La UE és el soci comercial més gran del Brasil i representa el 20.8% del seu comerç total (2012). El Brasil és un soci comercial important per a la UE: el 2012 les exportacions globals de la UE al Brasil valien més de 39 milions d’euros, dels quals prop de 18 milions d’euros consistien en maquinària i equip de transport, inclosos vehicles de motor i peces, i productes i components electrònics.

Les importacions totals de béns del Brasil han augmentat els darrers anys i el 2012 van superar els 191 milions d'euros. Tot i això, la ràtio importacions / PIB (inclosos els béns i serveis) continua sent baixa, amb un 14% del PIB. Recentment, hi ha hagut una disminució de certes importacions al Brasil: el registre de vehicles importats, per exemple, va disminuir de 857,900 unitats el 2011 a 788,100 unitats el 2012 i 581,700 unitats al gener-octubre de 2013 (-11.4% interanual) , malgrat que els vehicles importats d'Argentina i Mèxic van continuar gaudint d'exempcions fiscals especials en el marc del programa Inovar-Auto.

Passos següents en els procediments de resolució de conflictes de l'OMC

La sol·licitud de consultes inicia formalment un procediment en virtut de l’entesa de resolució de conflictes de l’OMC destinada a intentar resoldre un conflicte. Les consultes donen a la UE i al Brasil l'oportunitat de debatre sobre l'assumpte i de trobar una solució satisfactòria sense recórrer a litigis.

Si les consultes no arriben a una solució satisfactòria en un termini de 60 dies, la UE pot sol·licitar a l'OMC que estableixi un grup especial per dictaminar la compatibilitat de les mesures del Brasil amb les normes de l'OMC.

Més informació

Resolució de conflictes de l'OMC en poques paraules

Relacions UE-Brasil

Últim informe de la UE sobre mesures de restricció comercial potencialment (pàg. 15)

Bèlgica

#Huawei: part de la solució, no part del problema

publicat

on

Abraham Liu és un home amb missió. Com a nou representant cap de Huawei a la Unió Europea, el seu paper és convèncer als polítics i polítics de la UE que la seva companyia és un important proveïdor global d'infraestructures de comunicació i informació i dispositius intel·ligents que poden ser de confiança i no un vehicle per espiar xinès.

Abraham Liu

 

anunci

 

 

 

anunci

 

 

 

 

 

Els funcionaris nord-americans han deixat clar que veuen a Huawei, una de les firmes més grans de la Xina, com una amenaça per a la seguretat nacional, ja que construeix les xarxes de telecomunicacions que sustenten les societats modernes.

Austràlia recentment va prohibir l'equip 5g de Huawei. Japó ha endurit les seves normes. La UE està considerant ara si també hauria d'adoptar mesures similars.

Durant una conferència de premsa sobre Intel·ligència Artificial a 2nd Al febrer, el vicepresident de la Comissió Europea, Ansip, va respondre a una pregunta sobre el paper d'Huawei en alguns cotxes sense conductors europeus i els projectes 5G en el context de les acusacions de seguretat contra l'empresa.

La resposta de Huawei va ser immediata i inequívoca, i Abraham Liu, president de l'oficina de Huawei a la UE, va defensar la companyia: "Rebutgem categòricament qualsevol acusació de que podríem suposar una amenaça per a la seguretat. Estem oberts a un diàleg amb el vicepresident Andrus Ansip per fer front a aquests malentesos i pretén continuar amb la nostra cooperació duta a terme amb la Comissió Europea com a empresa privada i de propietat dels empleats.

"Som part de la solució, no part del problema. Huawei mai ha estat demanat a cap govern per construir cap porta posterior ni interrompre cap xarxa i mai toleraríem aquest comportament per part del nostre personal.

"La ciberseguretat sempre ha estat la nostra màxima prioritat i tenim un historial provat de proporcionar productes i solucions segures per als nostres clients a Europa i a tot el món. Avui en dia, la cadena de subministrament de les TIC està altament globalitzada. La ciberseguretat s’ha d’abordar conjuntament a a nivell mundial, i els proveïdors d’equips no s’han de tractar de manera diferent en funció del seu país d’origen.

"Seleccionar un proveïdor no fa res per ajudar la indústria a identificar i abordar les amenaces de seguretat cibernètica amb més eficàcia.

"Estem preparats per proporcionar qualsevol informació i ens comprometem a mantenir un diàleg obert amb els nostres socis europeus sobre qüestions relacionades amb la seguretat".

Gran Bretanya té un tauler que permet als seus serveis d'intel·ligència revisar l'equip de Huawei. Alemanya ho ha copiat i Singapur pot seguir.

Alguns països 170 que utilitzen Huawei ara han de decidir si fer negocis amb això és segur.

Abraham Liu, com a president de l'oficina de la UE a Huawei, aportarà totes les seves formidables habilitats per convèncer als polítics i polítics de la UE que l'objectiu de Huawei és construir un món millor connectat i no espiar-lo.

 

Seguir llegint

Bielorússia

#Belarus: La UE ha de reconsiderar les seves relacions després de la repressió de Lukaixenko sobre la població civil

publicat

on

El Grup ALDE al Parlament Europeu condemna enèrgicament la repressió massiva iniciada per la policia antidisturbis contra manifestants que intenten celebrar una marxa prohibida a Bielorússia. Gairebé mil persones van ser arrestades i moltes van ser batudes per la policia i van necessitar atenció mèdica durant el cap de setmana. 

Els manifestants a Bielorússia van sortir al carrer en reacció a una nova llei laboral que obliga els ciutadans a pagar al govern l’equivalent a 240 euros si treballen menys de sis mesos a l’any o si no es registren a les borses laborals estatals.

El eurodiputat Hans van Baalen (VVD, Països Baixos), coordinador del Grup ALDE a la Comissió d'Afers Exteriors, va dir: "A Bielorússia milers de persones van sortir al carrer en protesta pacífica, però van ser arrodonides i arrestades en massa. Si Bielorússia realment vol millorar els seus vincles amb Occident i reduir la seva dependència de Rússia, llavors ha de deixar de tractar l'oposició i discernir veus amb enfocaments tan pesats. Les autoritats bielorusses haurien d'alliberar tots els presos polítics immediatament ".

anunci

Petras Auštrevičius MEP (Moviment Liberal de Lituània) va dir que aquest és el pitjor assalt per les autoritats de Bielorússia contra civils desarmats, en els últims anys 7:

"La repressió dels manifestants a Bielorússia no té precedents a escala des del 2010. Malauradament, arriben exactament un any després de la decisió del Consell de la UE d’entrar en l’anomenada política de reinserció amb Minsk. El president Lukashenko va mostrar reciprocitat en aparellar les eleccions parlamentàries al setembre El 2016, mantenint en vigor la pena de mort i reprimint els manifestants pacífics als carrers de Minsk i a tot el país. Estic convençut que la postura de la UE respecte al règim de Lukashenko ha estat errònia i s'hauria de basar en una base més ferma basada en valors. La UE hauria de suspendre la seva ajuda financera directament al govern de Lukashenko i, en lloc d'això, donar suport a aquells que lluiten per una Bielorússia europea i democràtica. Tots els responsables d'actes violents han de figurar a la llista de sancions ".

anunci
Seguir llegint

EU

Parlament britànic per votar sobre la legislació Magnitsky #AssetFreezing dimarts

publicat

on

MagnitskyDemà, a la 21st de febrer de 2017, la Cambra dels Comuns del Regne Unit votarà sobre la iniciativa legislativa Magnitsky que pretén imposar congelacions de béns al Regne Unit sobre violadors de drets humans de qualsevol part del món.

La iniciativa es presenta com una esmena a la Llei de finances penals que es va presentar al parlament el passat mes d'octubre per reforçar i millorar l'aplicació de la Llei de productes de la delinqüència.

La iniciativa Magnitsky es presenta en dues formes: la versió del parlamentari Dominic Raab (recolzada per una coalició multipartidària de diputats), que permet al govern britànic o a tercers acudir als tribunals per buscar congelacions d’actius dels abusadors dels drets humans; i la versió del govern, que manté el poder de congelació d’actius únicament en mans del govern. Les dues versions cobreixen conductes que es van produir fora del Regne Unit i que serien il·legals al Regne Unit.

anunci

"Aquesta legislació afecta els cleptòcrates on compta. Gairebé tots els dictadors de llauna que torturen i maten al seu propi país tenen una llar cara a Londres. A aquestes persones no se'ls hauria de donar santuari al Regne Unit. Aquesta legislació també és un homenatge important a el llegat de Sergei Magnitsky i un instrument poderós que protegeix els denunciants,", va dir William Browder, líder de la campanya Global Magnitsky Justice.

El dimarts, el 21st de febrer 2017, el projecte de llei es considerarà a la fase d’informe i en la tercera lectura del projecte de llei.

Si la iniciativa Magnitsky es va fer una llei, el Regne Unit serà el tercer país del món que imposarà sancions de tipus Magnitsky.

anunci

La nova legislació protegirà els denunciants i defensors dels drets humans identificats com aquells que "volen exposar activitats il·legals dutes a terme per un funcionari públic" o "obtenir / defensar els drets humans i les llibertats fonamentals".

La legislació proposada per Magnitsky modifica la definició actual de la conducta il·lícita a la part 5 de la Llei de productes de la delinqüència per incloure abusos als drets humans. Això permet portar a terme un procediment de recuperació civil sobre béns pertanyents a violadors de drets humans.

La legislació proposada per Magnitsky també s'aplicarà a les persones que es beneficien econòmicament de les violacions dels drets humans o les han assistit de manera material. S'aplica a la tortura, ja sigui abans o després de la promulgació de la llei.

Els Estats Units van aprovar la Llei Magnitsky, que es va centrar a Rússia, que imposava la congelació d’actius als Estats Units i la prohibició de visats a 2012 i la Llei Global de Magnitsky que s'aplica als violadors de drets humans a tot el món a 2016. Estònia va aprovar la Llei Global de Magnitsky a 2016. Actualment, Canadà i la UE també estan considerant les seves pròpies versions de les sancions de Magnitsky.

L'esmena Magnitsky del Regne Unit va ser patrocinada per Dominic Raab, diputat conservador, Dame Margaret Hodge, diputada laborista, Tom Brake, demòcrata liberal, Ian Blackford, SNP, Douglas Carswell, UKIP, Caroline Lucas, diputada (verda) , i Sammy Wilson, diputat (unionista democràtic), i ho és suportat per un total de MP 50.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències