Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

Un perfil més alt per a la societat civil en les relacions UE-Àfrica

COMPARTIR:

publicat

on

Àfrica-UEDel 4 al 5 de març, un mes abans de la cimera UE-Àfrica a Brussel·les, el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), que dóna suport i reforça la societat civil organitzada tant dins com fora de la Unió Europea, va reunir representants d'empresaris i treballadors. i diversos grups d'interès (concretament agricultors i consumidors) per debatre els temes més urgents a banda i banda de la Mediterrània, com l'atur juvenil, la seguretat alimentària i la protecció social.

Xarxa establerta: Cal escoltar els grups econòmics i socials

El resultat més important d'aquesta primera reunió de la xarxa va ser l'acord per convertir-lo en un esdeveniment habitual, una plataforma de cooperació que contribuirà a l'estratègia conjunta UE-Àfrica i garantirà que els grups d'interès econòmic i social siguin escoltats. Les conclusions d'aquesta trobada inicial es plasmaran en un document que informarà els òrgans polítics que participen a la cimera UE-Àfrica sobre els problemes més immediats i les possibles maneres de resoldre'ls.

Units amb objectius comuns

"Malgrat les diferències culturals, històriques o socials, hem d'estar units pels nostres objectius comuns", va dir José María Zufiaur Narvaiza, membre del Grup II (Treballadors) i president de la secció de Relacions Exteriors del CESE. "Per tant, hem d'intensificar la cooperació i l'intercanvi de bones pràctiques en la nostra lluita contra la pobresa, l'explotació ambiental i l'atur juvenil. Aquesta reunió va ser el primer pas en aquest camí!"

Un món globalitzat necessita respostes globals

Les conclusions inclouen propostes sobre

anunci
  • La lluita contra la pobresa; inclusió social;
  • cooperació en la lluita contra l'atur juvenil, i;
  • garantir la seguretat alimentària universal.

"L'ONU ha proclamat aquest any l'Any Internacional de l'Agricultura Familiar, mentre que la Unió Africana ha proclamat el 2014 l'Any de l'Agricultura i la Seguretat Alimentària", ha explicat. Brenda king, membre del CESE del Grup I (Empresaris). "Hem de garantir que aquestes declaracions no siguin només paraules buides". En conseqüència, els interlocutors econòmics i socials han acordat que la resiliència agrícola hauria de ser una de les prioritats del pla d'acció 2014-2017 de l'estratègia conjunta UE-Àfrica, amb els fons necessaris assignats.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències